Журнал Віче №1, січень 2012

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Бюджет-2012 прогнозує зростання

– Україна зберігає помірний рівень зростання ВВП, тоді як темпи зростання економік найближчих європейських сусідів скорочуються, – наголосив Міністр фінансів Федір Ярошенко, виступаючи 22 грудня в парламенті під час розгляду в другому читанні проекту бюджету-2012.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Віктор ЯНУКОВИЧ: «Я переконаний, кожна людина добре розуміє: щоб змінити життя на краще, потрібен рух уперед, потрібні зміни»

Україна завершує непростий 2011 рік із низкою позитивних рішень, а наступного року наша держава продовжить рухатися шляхом реформ. Такий висновок став ключовою тезою підсумкової прес-конференції, проведеної Президентом України Віктором Януковичем 21 грудня 2011 року.…

Новий рік
Вони знають, що кажуть!

Прогноз на 2012-й соціально-економічного розвитку держави та очікуваних в Україні політичних процесів дають на прохання журналу «Віче» народні депутати України…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Епоха Патона

У лютому виповнюється 50 років з того дня, коли академіка Бориса Патона обрали президентом Національної академії наук України (тоді назва головної наукової установи республіки звучала дещо інакше). Усе пізнається в порівнянні.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
На шляху до Конституційної Асамблеї

Як відомо, 21 лютого 2011 року Президент України В. Ф. Янукович підписав Указ «Про підтримку ініціативи щодо створення Конституційної Асамблеї».

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Інформаційне право як запорука інноваційного розвитку нації

Розробка концептуальних моделей функціонування інституцій інноваційного розвитку держави неможлива без розбудови технологічних засад інформаційного суспільства і відповідно розвитку інформаційного права.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
На «Великій шахівниці»

Пожвавлення зовнішньополітичних контактів України спостерігається на всіх наявних і можливих «фронтах» міжнародних відносин.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Спробуймо грати на випередження!

Українська держава розташована у складному, але критично важливому геополітичному просторі Євразії і її фундаментальними характеристиками є проміжне географічне положення та сусідство з кількома утвореннями цілком відмінного цивілізаційного та політико-ідейного спрямування.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Удари долі буферної зони

Про шалений кількамісячний ажіотаж навколо питання можливості/неможливості парафування Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом уже можна забути й розпочати перейматися питаннями нових, технічно-часових умов.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Центральноєвропейська Ініціатива – за нами!

Отримавши 31 травня 1996 року статус повноправного члена Центральноєвропейської Ініціативи (ЦЄІ), Україна 2012 року вперше головуватиме в цій міжнародній організації.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Фронтами» НАТО

Торік після жовтневого (25–26) візиту до Києва групи експертів НАТО, котрі загалом схвально оцінили результати виконання Річної національної програми співробітництва, українська сторона за місяць надала західним партнерам проект нової РНП-2012.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Енергетичний Фен-Шуй: пріоритети розстановки ресурсних позицій

Зважаючи на геостратегічне розташування, транспортний, фінансовий та енергетичний потенціали регіону Східної Європи, геополітичним центром якого є Україна, він справді важливий з точки зору забезпечення енергетичної безпеки цього простору, адже в трикутнику «Росія–Україна–ЄС» провідне місце належить українській, проміжній ланці.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Як оминути бурі та посухи і подолати голод на планеті

Екологічна криза, що виявляється в антропогенному виснаженні, забрудненні та руйнуванні природного довкілля, загрожує людству катастрофічними наслідками. Останні тісно переплітаються з економічними та соціальними.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Спекотних днів побільшає вчетверо!

Як зупинити глобальне потепління За оцінками експертів, у найближчі 30–40 років кількість спекотних днів зросте в чотири рази, а до кінця сторіччя – в 10.

Самоврядна громада
Щоб паркан ніхто не зрушив!

Український ринок землі останнім часом зазнав істотних змін.

Самоврядна громада
Ринку землі – бути

Торік на початку грудня, і ми про цю подію інформували читачів («Віче», № 23, 2011 р.

Самоврядна громада
Елла ЛІБАНОВА: «Низька народжуваність – ознака кризи? Категорично проти!»

Усі ми так чи інакше мислимо стереотипами. Думаємо: найдовше живуть люди у найбагатших країнах. Виявляється, там, де максимально поширені стандарти здорового способу життя. Вважаємо, що дітей у нас народжується менше, бо українці стали гірше жити в матеріальному плані.

Самоврядна громада
Європорядок на дорогах

Конкретні пропозиції для підвищення безпеки на вітчизняних дорогах, залучення передових технологій запобігання аваріям, ліквідації відомих місць концентрації ДТП, оперативного реагування відповідних служб на екстрені ситуації на автошляхах обговорили учасники комітетських слухань «Надання невідкладної допомоги при ДТП та «безпечна дорога»…

Самоврядна громада
Основним критерієм оцінки роботи стає рівень довіри населення,

а не статистичні дані про виявлені факти порушень водіями та пішоходами, — стверджує гість редакції — начальник Управління Державтоінспекції МВС України генерал-майор міліції Валерій ЛОЗОВИЙ…

Самоврядна громада
Кадри високої правової свідомості мають особливу місію в суспільстві

Навчально-науковий інститут права та психології, що є структурним підрозділом Національної академії внутрішніх справ, ось уже рік як очолює Олександр КОЛБ. Він доволі відома й шанована людина в наукових колах, автор і співавтор 234 наукових праць.

Футбол
Безпека: готовність №1

За оцінками провідних спецслужб світу, загроза скоєння теракту під час широкомасштабних спортивних заходів – таких, як Олімпійські ігри, Кубок світу FIFA, Футбольний чемпіонат EURO – зростає втричі. Окрім цього, виникають ризики хуліганства, громадської непокори тощо.

Самоврядна громада
Маріупольський державний університет сприяє формуванню позитивного іміджу України у світі

Ровесник незалежної України Маріупольський державний університет наприкінці 2011 року відзначив своє 20-річчя. Ювілейна дата – це завжди привід підбити підсумки й оцінити перспективи.

Самоврядна громада
Стратегія на... півтрильйона

Бюджетні інвестиції у Києві замінять на приватні У новий рік наша столиця ввійшла з важливим документом, ухваленим міськрадою, – стратегією розвитку Києва до 2025 року. Під час громадського обговорення від киян надійшло понад 7400 пропозицій, що є своєрідним рекордом.…

Самоврядна громада
Три слонихи «ніжного» віку приїдуть у Київ навесні

Кияни зможуть побачити найбільших на планеті сухопутних ссавців уже під першими весняними сонячними променями. Теплолюбні тварини краще акліматизуватимуться саме навесні, коли в Україні буде тепло. Адже різниця між кліматичними умовами нашої країни та їхньої батьківщини надто відчутна.

Самоврядна громада
Чи буде вдалим «хрестовий похід» під стягами реформи держслужби?

Чи очікує Україну кадровий колапс в органах державної влади? Гадаю, не помилюся, коли скажу: значна частина українських громадян переконана, що він уже настав. І недаремно.

Самоврядна громада
Володимир ЧАЙКА: «Мій обов’язок – чесно й самовіддано служити територіальній громаді»

Про таких, як він, кажуть: масштабна постать. Без манії величі. Але з гідністю. Про таких також кажуть: людина на своєму місці, професіонал вищого ґатунку.

Самоврядна громада
Голова Миколаївської облради «Керівник повинен працювати на результат»

Він молодий та амбіційний, а ще добре освічений та вихований.

Футбол
«Збірна України має непоганий шанс на перемогу в Євро-2012»

Лише три футболісти за всю історію Радянського Союзу здобували «Золотий м’яч» – найвищу нагороду французького тижневика «Франс футбол», як найкращі футболісти Європи: Лев Яшин (1963), Олег Блохін (1975) та Ігор Бєланов (1986).

Новий рік
Для кого одноокі Венлок і Мандевіль у велошоломах стануть оберегами

У світі спорту 2012-й обіцяє бути справді багатим на події.

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата