Журнал Віче №3, лютий 2007

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Кіра Муратова – впізнавана з першого кадру і непередбачувана завжди

Коли мова заходить про творчість Кіри Муратової, то навіть ті, хто жодного її фільму не бачив, переконано кажуть, що вона геній кінематографії.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Жінка. Іслам. Сучасність

У період національного та державного відродження народи дедалі частіше звертаються до духовних цінностей, через які сподіваються досягти досконалості у різних сферах буття. І тут перед ними постають реалії життя, які руйнують або трансформують уявлення, що вважалися сталими.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Україна. ХХІ століття. Лінгвоцид?

Міжнародний день рідної мови Дуже прикро й боляче констатувати, проте, як і раніше, мова титульної нації в нашій країні залишається мовою меншості. Не збираюся аналізувати, чому та з якої причини так сталося.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Генія з палацу ніхто не виселить

Національний музей Тараса Шевченка: від трьох потрясінь – до нової експозиції У Києві є унікальна споруда, яка нині передусім асоціюється з ім'ям геніального Кобзаря: Національний музей Тараса Шевченка.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Торг навколо святої справи?

Духовність крізь призму політики Одне з наших наймальовничіших місць – Сосниця на Чернігівщині, де народився Олександр Петрович Довженко.

ВЛАДА
Версальська республіка

За своїм державним устроєм Франція є республікою. Вона, як свідчать документи, одна з найстаріших республік у Європі після Сан-Марино та Швейцарії. Парламент Французької Республіки – двопалатний. Складається він із Національних зборів і Сенату.

ВЛАДА
Франція – країна вільних

Занадто «старі» й переобтяжені історією – так відгукуються про французів. Можливо, й справді, забагато традицій і споминів, як на модерну добу. Але за кожною гранню сучасності – століття перетворень.…

ВЛАДА
Український космос Гайді

Представниці прекрасної статі не дадуть збрехати, яку досконалу фігуру треба мати, аби добре почуватися в комбінезоні, під резинку зібраному на талії. А от американська астронавтка українського походження Гайдемарі М.

ВЛАДА
Ніна КАРПАЧОВА: Людина має право на гідність

Омбудсман – посередник між владою й кожною людиною. Відтоді, як 14 квітня 1998 року Верховна Рада проголосувала за обрання на посаду Уповноваженого з прав людини професійного юриста, народного депутата Ніни Карпачової, до Омбудсмана звернулося понад 750 тисяч осіб.…

ВЛАДА
Віктор Янукович розказав німцям, де гроші лежать

28 лютого Прем'єр-міністр України Віктор Янукович здійснив одноденний робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина. На спільній прес-конференції з Федеральним канцлером Ангелою Меркель глава українського уряду традиційно говорив про інтеграцію нашої держави до ЄС як пріоритет зовнішньої політики.

ВЛАДА
Європа. Час уряду

5 березня відбулася перша робоча зустріч з укладання нової Посиленої угоди про співробітництво між Україною та Європейським Союзом.

ВЛАДА
ЄС і Україна: будуємо мости, а не стіни

9-те засідання Комітету з парламентського співробітництва (КПС) між Україною та Євросоюзом мало узгодити позиції напередодні переговорів щодо підписання нового базового договору взамін Угоди про партнерство і співробітництво, термін дії якої завершився в лютому.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня