Новини: Економіка

Яким був ринок праці у 2021 році?
Економіка
Яким був ринок праці у 2021 році?

Роман Герасімчук-менеджер з розвитку українського ринку в компанії Jooble, налагоджує співпрацю агрегатора вакансій із вітчизняними компаніями.

Круїзний сезон повертається в Україну
Економіка
Круїзний сезон повертається в Україну

Як відзначають експерти, в цьому році, вперше після майже 4-х річного простою, можна очікувати на відродження круїзного ринку в Україні.

Китай офіційно включив Україну в партнери по «Шовковому шляху»
Економіка
Китай офіційно включив Україну в партнери по «Шовковому шляху»

Про це повідомив глава міністерства інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі «Радіо Свобода».

Економіка
У Чопі розпочалось будівництво найбільшого перевантажувального зернового комплексу

На перетині Угорщини, Словаччини та України, розпочато будівництво нового перевантажувального зернового комплексу з потужністю відвантажень 1 млн. тон на рік.

2 млрд гривень на програми енергоефективності
Економіка
2 млрд гривень на програми енергоефективності

З 1 січня розпочав свою роботу Фонд енергоефективності

Заморожені кредити - виклик банківській системі
Економіка
Заморожені кредити - виклик банківській системі

За результатами 2017 року в Україні 56% усіх існуючих банковських позик визнано непрацюючими

Економіка
На Львівщині – 115 мільйонерів

115 мільйонерів Львівщини вже задекларували свої доходи. Про це повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Економіка
На Львівщині зріс експорт товарів

У січні-лютому 2016 року експорт товарів на Львівщині становив 174 млн дол США, а імпорт – 220,7 млн дол США. Відносно відповідного періоду 2015 року експорт зріс на 13,7%, імпорт – на 11%., повідомила прес-служба Львівської ОДА. В.о. директора…

Економіка
Мер Львова звітуватиме про кошти, виділені на чемпіонат світу з шахів?

Депутати Львова вимагають від міського голови Львова Андрія Садового публічно прозвітувати за витрачені 7 мільйонів гривень, які виділила Львівська міська рада на проведення чемпіонату світу з шахів.

Економіка
Петро Порошенко відкрив японський завод і посмакував львівською кавою

Учора в селі Підрясне біля Львова урочисто відкрили завод японської компанії «Фуджікура». Ця подія стала приводом для приїзду Президента України Петра Порошенка.  Глава держави виступив на офіційному відкритті нового японського підприємства.

Економіка
Заклади ПТУ отримали фінансування з держбюджету

Місцеві бюджети Львівщини отримають із держбюджету 43,5 млн. грн. на фінансування закладів профтехосвіти. Кошти розподіляють між професійно-технічними училищами в районах області, а також містах Борислав, Дрогобич, Новий Розділ, Самбір, Стрий та Червоноград, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Україна в Енергетичному співтоваристві: підсумки першої п’ятирічки
Економіка
Україна в Енергетичному співтоваристві: підсумки першої п’ятирічки

Приєднавшись до Договору про заснування Енергетичного співтовариства, Україна заявила про свою готовність імплементувати на внутрішньому ринку пріоритети енергетичної…

Економіка
До критики опозиціонерів не дослухалися

Депутати Львівської міськради 42 голосами ухвалили бюджет розвитку Львова на 2016 рік у сумі близько 1,6 млрд грн. Під час обговорення окремі депутати  ставили незручні запитання. Зокрема, вони були занепокоєні тим, що 15 млн.

Економіка
Допомога військовим від Львівської області

З  бюджету Львівської області виділять понад 9 мільйонів гривень на фінансування п’яти обласних програм допомоги військовим та підвищення рівня безпеки на території регіону.

Економіка
На Львівщині шахтарям виплатили зарплату... частково

Шахтарі ДП «Львіввугілля» отримали частину заробітної плати за січень 2016 року. Їм перерахували на рахунки близько 20% від заборгованої суми. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

Економіка
Україна отримає 10 мільярдів доларів від міжнародних партнерів

Про це в останній пленарний день ІІІ сесії Верховної Ради VIII скликання заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час години запитань до уряду.

Економіка
З метою фомування конкурентного середовища в енергетичній сфері

У Відні (Австрійська Республіка) в рамках співпраці з Європейським Союзом відбулася робоча зустріч між делегацією Антимонопольного комітету України, секретарем Енергетичного співтовариства та австрійським конкурентним відомством.

Економіка
Підтримуючи економічну конкуренцію

Верховна Рада прийняла в другому читанні й у цілому проект закону про внесення змін до Закону України «Про захист економічної конкуренції». За нього проголосували 248 народних депутатів.

Економіка
Львівські депутати затвердили обласний бюджет

Львівська обласна рада затвердила дохідну частину обласного бюджету в сумі 9 млрд. 347 млн. гривень. За це рішення під час сесії Львівської облради проголосували 65 депутатів.

Економіка
Пріоритети бюджету Львівщини

Допомога учасникам АТО, розвиток місцевих громад та ремонти доріг – пріоритети обласного бюджету Львівщини на 2016 рік, повідомляє прес-служба «Громадського руху «Народного контролю» Львівщини.

Економіка
До літа суб’єктів господарювання не переверятимуть

Антимонопольний комітет України інформує, що з метою зменшення адміністративного тиску на бізнес у І півріччі 2016 року не планується проведення планових перевірок суб’єктів господарювання.

Економіка
На компенсацію кредитів для аграріїв виділили понад 15 мільйонів гривень

Із державного бюджету виділено 15,3 мільйона гривень, повідомила прес-служба Львівської ОДА. Ці кошти отримають 13 сільськогосподарських підприємств на часткову компенсацію вартості кредитів, залучених у банківських установах на виробництво сільськогосподарської продукції.

Економіка
Львів’яни отримали субвенції з держбюджету

Виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до бюджету міста на 2015 рік. Місто отримало 153 мільйони 400 тисяч гривень субвенцій із держбюджету на відшкодування різниці із фактичної та пільгової цін на комунальні послуги для населення.

Економіка
Куди й що експортує Львівщина

За підсумками 9 місяців зовнішньоторговельний оборот Львівщини становить 1961,4 млн доларів США. Зокрема, підприємці експортували товарів на 818,9 млн доларів, імпортували на суму у 1142,5 млн доларів.

Економіка
Представництво ЄС відкриє в Харкові центр допомоги малому та середньому бізнесу

Про це розповіли представники Європейського Союзу в Україні на зустрічі з директором департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Віктором Коваленком 24 листопада. Віктор Коваленко ознайомив делегацію ЄС із соціально-економічною ситуацією в Харківській області.

Економіка
Зміївську ТЕС переобладнають для роботи на вітчизняному вугіллі всіх марок

Про це голова Харківської обласної адміністрації Ігор Райнін розповів під час зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним.

Економіка
На Харківщині територіальна угода між ОДА та роботодавцями посприяла створенню нових робочих місць

У Харківській ОДА відбулося засідання робочої комісії щодо ведення переговорів і підготовки проекту Територіальної угоди на 2016–2018 роки.

Економіка
Трамваї у кредит на 30 років

На оновлення  міського електротранспорту у Львові потрібно близько 2,5 мільярдів гривень.  Такі цифри оприлюднила Львівська міськрада, подаючи заявку до Мінінфраструктури для  отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку.

Економіка
На Полтавщині вперше відбувся тендер за системою «ProZorro»

У Полтавській обласній клінічній лікарні імені М. В. Скліфосовського відбулася перша державна закупівля у системі «ProZorro». «За ініціативи Полтавської облдержадміністрації та Департаменту охорони здоров’я система «ProZorro» запрацювала в обласній клінічній лікарні імені М. В. Скліфосовського.

Економіка
Ринок лікарських засобів має бути чесним

В Антимонопольному комітеті України відбулося засідання робочої групи з розвитку конкуренції у фармацевтичній галузі. Захід пройшов під головуванням державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Світлани Панаіотіді за участю представників комітету, органів державної влади, профільних асоціацій та громадськості.

←попередня  1 2 3 4 5  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата