ЕКОНОМІКА

ЕКОНОМІКА
«Один голос» і законодавча ініціатива

Відкриваючи IX Щорічну конференцію малих міст, голова Асоціації малих міст України, міський голова Українки Павло Козирєв попередив, що формат нинішнього форуму відрізняється від усіх попередніх. Утім, це всі зрозуміли вже після ознайомлення з програмою заходу.

ЕКОНОМІКА
Одеський порт: через реформування – до нової якості

Реорганізація ДП «Одеський морський торговельний порт» відбулася після набуття чинності Законом «Про морські порти України». Стратегічне майно (у тому числі причали, акваторія, канали, інфраструктура загального користування) відійшло до адміністрації Одеського морського порту (Одеська філія ДП «Адміністрації морських портів України»).…

ЕКОНОМІКА
Тут розпочалася історія міста

У концертно-виставковому залі морського вокзалу відбулася традиційна зустріч міського голови Одеси Геннадія Труханова зі співробітниками адміністрації Одеського морського порту і ДП «ОМТП».…

ЕКОНОМІКА
Враховувати помилки й отримувати позитивні результати

Торік внутрішній валовий продукт збільшився на 5 відсотків, а інфляція, навпаки, зменшилася до 4,5 відсотка (замість очікуваних 8 відсотків). Загалом Україна вступила в 2012 рік з непоганими економічними показниками.

ЕКОНОМІКА
Найкращі ліки від безробіття – робота. Над собою

«Спад – коли роботу втрачає ваш сусіда, криза – коли роботу втрачаєте ви». Ця відома фраза тридцять третього президента США Гаррі Трумена видається нині, як ніколи, актуальною.

ЕКОНОМІКА
Раїса БОГАТИРЬОВА: «Україна ніколи не була ініціатором газових воєн»

Умови газового контракту-2009 стали причиною серйозних економічних труднощів для офіційного Києва. Непомірно високі тарифи на постачання газу (порівняно з іншими країнами) знижують нашу конкурентоспроможність на світовому ринку.

ЕКОНОМІКА
Утілення економічних пріоритетів як запорука вдалого впровадження Програми реформ

Окреслюючи перспективи української зовнішньої політики та можливі напрями її реалізації у 2012 році, не можна оминути, звичайно ж, економічну складову, котра часто ставала змістом зовнішньополітичних акцій, що минулоріч уже мали місце в діяльності Української держави за кордоном.

ЕКОНОМІКА
Земельна реформа – проміжний фініш

Основною метою проведення фокус-груп була оцінка результатів приватизації землі через її формалізацію, тобто остаточного узаконення шляхом видачі державних актів на право приватної власності на землю.…

ЕКОНОМІКА
Ринок землі: інвестиції у 200 мільярдів

«Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації». Таку назву мали парламентські слухання, що передували початку розгляду законопроектів «Про ринок землі» та «Про державний земельний кадастр».

ЕКОНОМІКА
Селяни притиснули зернотрейдерів

Рік у рік у світі збільшується дефіцит продуктів харчування. Водночас лише три країни можуть значно наростити їх виробництво – Бразилія, Росія й Україна. За підрахунками експертів, наші сільгосппідприємства здатні вирощувати вдвічі більше зерна, ніж донині.

ЕКОНОМІКА
Леонід КЕЛЬВИЧ: «Працювати на землі – це престижно, бо хліб і м’ясо потрібні нам усім»

Сільськогосподарське підприємство «Хорс-КЛМ» на виробничій мапі Київщини з’явилося три роки тому. Та вже сьогодні, за словами голови облдержадміністрації області Анатолія Присяжнюка, це одне з найуспішніших господарств, яке за обсягами та рентабельністю входить до десятки виробників – лідерів АПК.

ЕКОНОМІКА
Не зрадь землі своєї

Микола ВАСИЛЬЧЕНКО – директор СТОВ «Агрофірма «Маяк» Золотоніського району, Герой України. Народився 1946 року в селі Франківка Чорнобаївського району Черкаської області, 32 роки очолює господарство, яке вивів на світовий рівень.

ЕКОНОМІКА
CUSM! Інакше – масло без молока, а ковбаса без м’яса

Виставка продуктів харчування, влаштована Укрметртестстандартом до Всесвітнього дня прав споживача, милувала око. Проте вживати ці наїдки не рекомендується. Чому? Бо, перевіривши продукти в лабораторіях, фахівці знайшли в них силу-силенну сторонніх речовин, що неабияк шкодять здоров’ю.…

ЕКОНОМІКА
«Зоря» вірить у свою зірку

Рубіжанське підприємство «Зоря», що на Луганщині, ще за радянських часів належало до флагманів хімічної промисловості оборонного значення. Як свідчить історія, підприємство розпочало свою діяльність 1916 року, одним із його засновників була родина Нобелів.

ЕКОНОМІКА
Незастрахований урожай

У вересні в Мозамбіку стався «хлібний бунт», спричинений різким стрибком цін на хліб. Під час масових заворушень від куль військовиків, покликаних захистити правопорядок, загинули 10 людей, близько 440 зазнали поранень.

ЕКОНОМІКА
Повернути титул «житниці Європи»

Про реальність такої перспективи розмірковує заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь КОРНІЄНКО: – Продовольче питання завжди було в переліку найголовніших. Не знімається воно з порядку денного й сьогодні, коли на світових ринках зернових культур склався дефіцит.

ЕКОНОМІКА
Від якості освіти – до якості життя

В Україні триває процес реформування національної системи технічного регулювання.

ЕКОНОМІКА
Большая Ялта в преддверии нового курортного сезона

На вопросы корреспондента отвечает генеральный менеджер клуба-отеля «Вилла Елена» Виталий ФЕДОРЧЕНКО…

ЕКОНОМІКА
Герой України Володимир Чернишенко: «Тепличний» здійснив революцію й адаптувався до ринкових умов»

Спілкуватися з Володимиром Чернишенком і приємно, і повчально. Герой України, керівник одного з найпотужніших підприємств Київщини, людина конкретна, ділова, прагматична, в душі невиправний оптиміст. Таких, як він, непросто збентежити економічними чи соціальними негараздами, зненацька не застати навіть світовій кризі.…

ЕКОНОМІКА
І криза відступила...

Севастопольський рибний порт успішно завершив 2009 рік за всіма економічними показниками. Підприємство відрапортувало про нове рекордне перевиконання плану календарного року ще в листопаді. З початку 2009 року оброблено понад 2 мільйони тонн вантажу.

ЕКОНОМІКА
Лівія — «трамплін» у Північну Африку

Добре ставлення лівійського керівництва, включаючи лідера лівійської революції Муамара Каддафі, до України відкриває перед вітчизняним бізнесом неабиякі перспективи виходу на ринок цієї північноафриканської держави (а воднораз і країн Магрибу: Тунісу, Алжиру й Марокко) та створення на ньому власної ніші…

ЕКОНОМІКА
«Растішка» для української економіки

Демонстрація українською економікою за нинішньої суперскладної ситуації в державі резерву міцності, навіть вищого від очікуваного, є свідченням аж ніяк не досконалості владних, законотворчих та інших інституцій вітчизняного гатунку. А просто її, себто економіки, витривалості.

ЕКОНОМІКА
Передозування металів

або Особливості національного імпорту Ті, в кого мандарини асоціюються з Новим роком, мабуть, досі не звикли до різнобарв'я овочів і фруктів у наших супермаркетах – полуниці з виноградом у січні й баклажани з персиками у травні.

ЕКОНОМІКА
Ріпак у розквіті слави

Той факт, що світові запаси мінерального палива вичерпувані, а виробництво енергії з альтернативних (поновлюваних) джерел зростає і зростатиме надалі, ні в кого не викликає сумніву. Щороку дедалі більше країн декларує свою зацікавленість у виробництві палива з поновлюваних ресурсів.

ЕКОНОМІКА
Вище тільки небо

Ціни на нерухомість досягли свого піку, далі зростати нікуди – Гроші в людей є, але вони очікують заявленого пресою падіння цін, бо розуміють, що ті досягли критичної позначки.

ЕКОНОМІКА
Заборонено «Peps!» і «Martin»

Про існування музею Антимонопольного комітету автор цих рядків дізнався випадково. Коли кількість припущень щодо його вмісту перевалила за півсотні, було вирішено навідатися туди і здійснити ретельний візуальний аналіз.

ЕКОНОМІКА
Облога на дорогах

Столичний репортаж

ЕКОНОМІКА
ПРОРІХА В ЗАСІКАХ

Обсяг продукції сільського господарства за січень–серпень 2006 року в усіх категоріях господарств проти відповідного періоду 2005-го скоротився на 2,8%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – на 3,9%, у господарствах населення – на 2,0%, повідомляє Держкомстат України.…

ЕКОНОМІКА
Сільгоспвиробники не сплачуватимуть ПДВ

19 жовтня Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про податок на додану вартість» щодо спеціальних режимів оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Отже, за селянами збережено пільги в сплаті податку на додану вартість.

ЕКОНОМІКА
Якщо це реформи, то вони й залишили селян у дурнях

Цифри і факти для роздумів з приводу святкування Дня працівників сільського господарства у проголошений Президентом України Рік села…

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня