Журнал Віче №1, січень 2010

Вибори-2010
Розминка - за стандартами. А перемога?

Немає несподіванки в тому, що до другого туру президентських перегонів вийшли В. Янукович і Ю. Тимошенко. Кожен із них не без підстав може розраховувати на остаточну перемогу.

Вибори-2010
Про політичну необхідність

Політологія лише тому є наукою, що мовить за неминучі закономірності. Найкращий той політолог, котрий має погану пам’ять на імена, а тому й негоден затямити, хто в цьому реаліті-шоу. Політологія мовить за шлях, а не мандрівників, блукальців чи пройдисвітів.

Вибори-2010
Який він, український виборець?

Чи правильно ставити запитання саме так? Чи справді українець в іпостасі виборця чимось відрізняється від громадян інших країн? Адже з прадавніх часів народи впливали один на одного, а сучасні глобалізаційні процеси звели їх у єдиний всесвітній «мурашник», змушуючи жити…

Вибори-2010
Законодавці в очікувані змін і... нового Президента

Останні півроку п’ятої сесії Верховної Ради шостого скликання запам’яталися суперечками щодо підвищення соціальних стандартів і початком президентської виборчої кампанії, яка відчутно загальмувала законодавчий процес і будь-які спроби дійти компромісу між політичними силами.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Різдвяні міркування про владу планет

Коли народився Ісус, волхви принесли йому дари – золото, ладан і миро. Хто такі волхви? Це – маги та ворожбити.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Гори-гори, моя заря»

Ніщо не залишається вічним у нашому світі, все суще ритмічно змінюється за циклами. У китайській астрології використовується стовісімдесятирічний цикл, що пов’язаний із планетами Сонячної системи й сузір’ям Великої Ведмедиці.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чи одержать земляни бонус?

Глобальні виклики для «нерозумних дітей» Електромобілями, роботами, що допомагають у домашньому господарстві, й бетменами нині нікого не здивуєш.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Євро-2012 вже не за обрієм!

Із настанням нового року у строкатій і суперечливій історії української підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012 розпочався новий час.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВо
Ювілейні лейтмотиви

Кінець року. Хазяйки підраховують ікринки на бутербродах, а лісники – ялинкові пеньки. Своя «бухгалтерія» є й у зовнішньополітичному відомстві.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВо
Що нам дав 2009-й у сфері міжнародного права?

Кінець кожного року має бути не так періодом підсумовування успіхів, як акцентуванням уваги на недоліках. Потрібно знати, де ти спіткнувся й вчасно зробити продуманий висновок.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Рецепт - «культура» цілодобово

Ми є свідками руйнування української ідентичності. Серед причин якого – інформаційна глобалізація, передусім через вплив російської масової культури, адже більшість громадян України не знають іноземних мов, не користуються Інтернетом і не бувають за кордоном.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Якщо людина заглушає совість, вона знаходить спосіб обійти закон

В Україні нині панує ідеологія грошества, мораль підмінюється корисливістю: що вигідне, те моральне. Хоч як прикро, але пухлина корупції продовжує прогресувати насамперед у владних кабінетах, дедалі глибше проникає в людські душі.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Народний депутат України Ірина БЕРЕЖНА: «В Україні п’ять років відбувається безпрецедентна «війна» нинішньої влади проти власного народу»

– Як повідомив Міждержавний статистичний комітет СНД, за січень–жовтень 2009 року порівняно з тим же періодом 2008 року в Україні зафіксовано найбільше падіння промислового виробництва серед країн Співдружності.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Віталій КОРЖ: «Що шанують громадяни: слова чи вчинки?»

Радісні дні різдвяно-новорічних свят ознаменувалися для мене ще однією приємною подією: вийшла друком моя книжка «Не по словах, по справах пізнаєте їх» із промовистим підзаголовком «Спостереження досвідченого парламентарія».…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чи готовий український бізнес до соціальної відповідальності?

52-річний Білл Гейтс, засновник корпорації «Майкрософт», статок якого оцінюється в 57 мільярдів доларів, залишає у спадок власним дітям всього-на-всього приблизно по 11 мільйонів доларів. Решту віддає на благодійність і потреби корпорації. Це неможливо! – скажете ви.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Стандарт бідності

Під час розрахунку мінімальної зарплати практично не враховується прогнозований рівень зростання макроекономічних показників, а також немає чіткого законодавчого механізму коригування прожиткового мінімуму з урахуванням фактичного зростання цін.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Інформаційна панщина в регіональних ЗМІ

Відкрита й прихована цензура, політичний і фінансовий тиск на журналістів – саме такі слова найчастіше лунали під час парламентських слухань на тему: «Стан свободи слова в регіональних засобах масової інформації».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Інноватика в освіті

Ми часто чуємо дискусії про стан освіти в нашій країні.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Страховики замінять ДАІ

Незабаром процедуру оформлення ДТП може бути спрощено й даішники більше не витрачатимуть часу на фіксацію «подряпин».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Автостоянки - не розкіш. А землю відбирають

В Україні навіть в умовах кризових негараздів триває бурхлива автомобілізація. На перший погляд – факт утішний. Проте це явище має й негативний бік: щоденна статистика аварійності на наших автошляхах нагадує фронтові зведення.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Богуслав: від Ярослава Мудрого до Ігоря Никоненка

– Я НЕ КОРІННИЙ МЕШКАНЕЦЬ БОГУСЛАВА, а із сусідньої Миронівки. Жив і працював у Донбасі, де став одним із перших «червоних» директорів горбачовського призову.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
«Лисичанськ таки стане містом, у якому буде затишно всім, ним пишатимуться, зокрема й мої діти!»

Такої думки Сергій Дунаєв, який на позачергових виборах міського голови Лисичанська, що на Луганщині, здобув торішнього вересня переконливу перемогу. Щоправда, прийняте ним рішення балотуватися на посаду міського очільника неабияк здивувало навіть тих, хто давно і добре знає Сергія Володимировича.…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Жовква – ідеальне місто Європи

За 25 кілометрів на північ від Львова розташоване місто Жовква. З 1594 року його зводили за концепцією «ідеальних міст», розробленою великими гуманістами й теоретиками європейського ренесансу Леонардо да Вінчі, Вінченцо Скамоці, П’єтро Катанео.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Мовчання афаліни

Розгортається скандал навколо дельфінаріїв у «неморських» містах: Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку. У деяких країнах світу, наприклад, Бразилії, Коста-Ріці, частині штатів США заборонили дельфінарії як заклади, що не відповідають життєвим потребам дельфінів.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Світові політичні лідери у ток-шоу «Золота булава» на Першому Національному

Торік у середині листопада на Першому Національному стартував новий проект «Золота булава», і відтоді щонеділі в ефірі Першого каналу виходить двогодинне політичне ток-шоу.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Уже й донечка виросла, а копії її колисочки підтримують власну справу батька

Уявіть собі колисочку, яка наче… огортає-оповиває малятко. Така незвичайна форма, на переконання директора МПП «Веселка» Георгія Мітріка, зберігає особливу ауру материнського тепла. Позитивну енергію додає також бук (усі вироби виготовляються лише з цільної деревини).

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Коли потяг у даль загуркоче...

Перший потяг із Європи прибув на українську землю 4 листопада 1861 року. Відтоді починається історія української залізниці. Оскільки перша гілка європейської колії пролягла Галичиною, то Львівська залізниця першою відзначатиме 150-річчя.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Модний «вибух» від Надії Ганжі

Новий Тиждень моди «Defile in Kyiv», організатором якого стало продюсерське агентство Sergey Chudowski Show, продемонстрував нові колекції одягу (сезону весна–літо-2010) молодих українських дизайнерів: Оксани Малюк, Ілони Куц, Тетяни та Володимира Волстан, Надії Ганжі. Кожна колекція вирізнялася своєю «родзинкою».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Людмила Ящикова: "Ап! И тигры у ног моих сели..."

Чудес не буває, їх треба творити власноруч. Цю просту істину відкрила для себе Людмила Ящикова, власниця севастопольського салону краси «Валентина», одного разу вирішивши докорінно змінити своє життя.

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу 23 квітня