Журнал Віче №9, травень 2014

ВЛАДА
Приорітети - обороноздатність, безпека і цілістність держави

На закритому пленарному засіданні 6 травня народні депутати ухвалили постанову про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави. Автором законодавчої ініціативи є Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин.

ВЛАДА
Усе просто

В умовах військової агресії Росії та сепаратизму на Сході від двох десятків кандидатів нинішньої президентської кампаній годі очікувати якихось складних рецептів виходу з соціально-економічної кризи.

ВЛАДА
Ми з вами стабілізуємо ситуацію

З виступу виконуючого обов’язки Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова під час наради з головами обласних державних адміністрацій 30 квітня 2014 року…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Здалися без бою

Як це починалося У неділю 6 квітня на місці традиційного проведення масових акцій – біля пам'ятника Тарасові Шевченку в центрі Луганська зібрався масштабний мітинг городян.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Армія Південного Сходу» в Луганську встановлює свої порядки

3 травня «народний губернатор» Валерій Болотов оголосив про запровадження в Луганську надзвичайного стану, комендантської години та про повну мобілізацію чоловічого населення області.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Зведений хор голосів Донеччини

Заклики «почути Донбас» лунають від парламентаріїв, кандидатів у Президенти та політичних експертів. Під цим висловом зазвичай розуміють «почути Донецьку народну республіку», але Донбас має багато голосів, і цей – лише один із них, навіть не соло.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
На Львівщині збирають кошти родинам загиблих вертолітників

Під Слов’янськом Донецької області були збиті два вертольоти Збройних Сил України, які здійснювали патрулювання. По гелікоптерах стріляли із сучасних переносних зенітно­ракетних комплексів. Один гвинтокрил впав на воду, тому екіпаж залишився живим. В іншому – загинуло п'ятеро військовослужбовців.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Травень у боях

У Першотравень центром Донецька пройшла хода під гаслами «Росія!», «Референдум!», «Республіка!». Люди помітингували біля міського управління міліції, порозвішували прапори «Донецької народної республіки» і захопили обласну прокуратуру. Їм чинила спротив купка членів Національної гвардії та працівників МВС.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Пам'яті героїв Майдану

У Львові 2–4 травня готувалися відзначати 758-ту річницю міста. Однак всі концерти, фестивалі та безліч розважальних святкових заходів було скасовано у зв’язку із дводенним трауром в Україні за героями, які загинули під час антитерористичної операції на Сході.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
На думку фахівців і одеситів, у Будинку профспілок труїли газом

2 травня одеські прибічники єдності України та футбольні фани, котрі мали намір пройти містом мирною ходою, зазнали нападу із застосуванням вогнепальної зброї. Нападники­терористи діяли зухвало й у масовій бійці вбили кількох людей.

ВЛАДА
Генадія Кернеса прооперували і перевезли до однієї з клінік Ізраїля

Харківський міський голова Геннадій Кернес, прооперований після поранення, перебував у важкому стані в Харківський лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. О. І. Мещанінова. Операція тривала близько двох годин. Поранення медики кваліфікують як важке – уражені внутрішні органи.

ВЛАДА
Референдум - ширма, аби приховати справжню мету

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута прокоментував останні події в місті. «Черговий сплеск агресії у Харкові з боку проросійських сил – ще одне кільце в ланцюзі подій, спрямованих на ескалацію конфлікту в східних областях України.

ВЛАДА
Владу - замість імітації

Фактично кожна нова центральна влада обіцяла провести реформу місцевого самоврядування. І всі обіцяли передати права громадам, – каже міський голова Рівного Володимир Хомко.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Як севастопольські депутати дізналися, хто вони насправді

У ході позачергової сесії депутати затвердили статут Севастополя, а також ухвалили звернення до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням призначити в місті дострокові вибори до законодавчих зборів. Не обійшлося без дебатів.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Ми на своїй землі!

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Хайтарма»: ретроспекція перемоги

НЕСПОКІЙ надворі періодично повертає нас у першоквітень, коли українська повнометражна стрічка про депортацію кримських татар режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Хайтарма» виборола «Ніку» в номінації «Найкращий фільм країн СНД і Балтії».…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Земля під соснами і досі стогне

… Цей ліс, здається, не заспокоївся донині. Якщо прислухатися, можна почути його надривне дихання.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
За рік до Перемоги

Травень 1944 року став своєрідним вододілом у стратегічних наступальних діях радянських збройних сил. Після грандіозного весняного наступу настала оперативна пауза.…

ВЛАДА
ВМС України - бути чи не бути?

Події, пов’язані з анексією Росією Криму та завдаванням величезних збитків обороноздатності України, нікого не залишили байдужими в нашій країні.

ВЛАДА
Війна без фронту, гібридний терор, повзуча диверсія

Нові виклики для силових структур держави Події в південно-східному регіоні держави вкотре привернули увагу суспільства до готовності Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів забезпечувати національну безпеку держави в умовах загрози зовнішньої збройної агресії, а також активізації…

ВЛАДА
Хто наш Каха Бендукідзе?

У квітні Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності провів слухання під радикальною назвою: «Про усунення корупційної складової в роботі з персоналом у прокуратурі та правоохоронних органах України».

ВЛАДА
Уряд хоче провести реформу місцевого самоврядування до кінця року

Про це заявив віце­прем’єр­міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово­комунального господарства України Володимир Гройсман 6 травня під час розширеної наради за участю представників місцевого самоврядування Волинської, Донецької, Луганської та Львівської областей.

ВЛАДА
Зміни до Конституції: не так швидко

29 квітня у Верховній Раді відбулося відкрите парламентське засідання у формі громадських слухань з питань обговорення внесення змін до Конституції України.

ВЛАДА
Депутати не підтримали поєднання повноважень голови КМДА та міського голови

Наприкінці пленарного засідання 15 квітня парламентарії обговорили два законопроекти про внесення змін до Закону «Про столицю України – місто-герой Київ»: реєстр. № 4638 (щодо надання Київському міському голові можливості реально впливати на розвиток міста), а також реєстр.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
З першого кроку, або Англійська – мова науки

Сучасні глобалізаційні процеси диктують свої правила гри на різних рівнях взаємодії людей: від соціального до економічного та суспільно-політичного. Сьогодні в кожного є можливість розвиватися не тільки у своїй державі, а й за її межами.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
«Правовий світогляд: людина і право»

Під такою назвою в Інституті держави і права ім. В. М. Корецького НАН України 22 квітня відбулася науково-практична конференція…

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Відродження поваги до права в контексті розвитку правової свідомості та правової усвідомленості

Слід визнати, що деякі теоретичні правові поняття, дефініції, правові конструкції тощо одержують те чи інше підтвердження або, навпаки, спростування, або наповнення новим змістом та «звучанням» у зв’язку із певними подіями, зрушеннями в політичному житті, чи змінами у соціальній сфері.…

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Щасливий шанс для соціально-економічного порятунку України (про перовськіт і 3D-принтери)

Усе викладене нами нижче безпосередньо стосується нескінченно актуальної теми порятунку Вітчизни.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Наука виживання

«Вітаю всіх із тим, що ще не вмерла в Україні наука. Як біолог хочу одразу сказати: це явище абсолютно унікальне, адже йдеться про виживання організму в екстремальних умовах за повної відсутності поживних речовин.

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня