Журнал Віче №7, квітень 2012

ВЛАДА
... І створити хороший проєвропейський тил

«Вітати парафування можна, найімовірніше, як укладення певного «меморандуму про порозуміння» між сторонами щодо принципів асоціації», – зазначив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, коментуючи парафування Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом 30 березня 2012 року.

ВЛАДА
Вибори «за новими стандартами»

Застосування законодавства про вибори народних депутатів під час перегонів 2012 року та основні аспекти їх належного проведення стали головною темою експертного «круглого столу», організованого Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва й місцевого самоврядування та Європейською комісією «За…

ВЛАДА
Андрій МАГЕРА: «Ми бігаємо за виборцями, як за малими дітьми»

Нове обличчя законодавчого органу ми зможемо побачити лише в другій декаді листопада. Саме тоді й будуть офіційно оприлюднені результати голосування. Із запитаннями про можливі колізії під час парламентських виборів 2012 року редакція журналу «Віче» звернулася до ЦВК.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Перший в Україні підручник з вітчизняного парламентаризму*

* Рецензія на кн.: Основи вітчизняного парламентаризму: Підручник: У 2-х т. / За заг. ред. В. Гошовської. — К.: НАДУ, 2011, 2012.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Деякі питання методології визначення поняття введення закону в дію

Ейфорія законотворчості зазвичай породжує ілюзію: закон, як чарівник, сам здійснить перетворення. Віра і надія, що пов’язані з цією ілюзією, виявляються досить стійкими, в тому числі через невисокий рівень правосвідомості, відсутність навичок жити й діяти в режимі правомірної поведінки.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Роль громадського контролю в управлінні соціально-економічним розвитком суспільства

Сучасна спільнота дедалі краще організовується за допомогою власних управлінських можливостей, які постійно збільшуються завдяки досягненням цивілізації у сферах економіки, політики й культури.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Український арбітраж: двадцять років діяльності за світовими стандартами

Вочевидь, сьогодення не лише вражає людство тривалими конфліктами, зростанням рівня бідності, голодом або, що чи не найактуальніше, економічною кризою, а й змушує увесь час вибудовувати якісно нові міжнаціональні зв’язки й контакти, зміцнюючи тим самим насамперед світову транснаціональну економіку.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Орган для VIP-персон. У бій з хабарниками кинуть ще 1500 бійців?

Згідно з рейтингом міжнародної правозахисної організації «Transparency International» за рівнем своїх корупційних «досягнень» і показників наша держава успішно конкурує з такими країнами, як Зімбабве, Того і Сьєрра-Леоне.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Військові прокурори підуть у запас

Їхні повноваження в новому кримінальному судочинстві не передбачені За сприяння військової прокуратури Південного регіону торік до державного бюджету було повернуто більш як 6 млн.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Новий ковпак над аварійним блоком

Він коштуватиме 935 мільйонів євро

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Уроки «Фукусіми»

Рік тому, коли в Україні тривала підготовка низки заходів до 25-річчя Чорнобильської катастрофи, світ облетіла звістка про масштабну атомну аварію на тихоокеанському узбережжі Японії.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Атомна енергетика: перспективний напрям чи глухий кут науково-технічного прогресу?

Упродовж кількох десятиліть атомна енергетика у світі, зокрема й в Україні, розвивалася досить швидкими темпами, її вважали не тільки однією з найперспективніших, а й цілком безпечних сфер науково-технічного прогресу.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Зона тривоги нашої

Верховна Рада зрештою остаточно ухвалила закон, згідно з яким Чорнобильську зону відчуження обрано тепер для утилізації відпрацьованого ядерного палива з усіх українських атомних станцій, крім Запорізької АЕС.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Випробування на професіоналізм витримали з честю

Уже з перших годин після техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС 1986 року значні навантаження лягли на плечі працівників Державтоінспекції. За розпорядженням керівництва МВС на допомогу автоінспекторам Прип’яті й Чорнобильського району прийшли колеги зі служби ДАІ Київської області.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Голова Комітету з питань транспорту і зв'язку Михайло МИРОНЕНКО: «Ми даємо зелене світло інвестиціям у залізницю»

В інтерв'ю «Вічу» Голова профільного комітету розповів, які можливості для реформування відкриває перед Укрзалізницею схвалений Верховною Радою та вже підписаний Президентом України Закон № 4442-VI «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування».…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Місцеві бюджети: недофінансування продовжується

На черговому засіданні Консультативна рада з питань місцевого самоврядування під головуванням Голови Верховної Ради Володимира Литвина розглянула три питання: про бюджетне забезпечення виконання повноважень органів місцевого самоврядування на 2012 рік, про проект закону «Про службу в органах місцевого самоврядування»…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
«Якщо немає стимулів і важелів, не буде й розвитку»

Цю своєрідну аксіому вкотре згадуєш, коли перечитуєш Європейську хартію місцевого самоврядування, яку наша держава ратифікувала ще 1997 року. Хоч як прикро, але до сьогодні в Україні не виконується й половина вимог і аргументів цього важливого документа.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Реформі самоврядування чинять спротив

Відзначаючи 80-річчя створення області, Вінниччина стала ініціатором втілення в регіоні пілотного проекту з реформи місцевого самоврядування. Та, хоч як прикро, ініціаторам чинять спротив. Хто й чому? З цим розбирався журналіст Віктор СКРИПНИК.…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Реальність… з казковою Феєю

28 квітня відзначають Всесвітній День споріднених міст. Відбудуться заплановані урочистості й у містечку Золочеві, що на Львівщині. Вже протягом 16 років міцні побратимські стосунки з’єднують місцеву громаду з мешканцями німецького міста Шьонінгена.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
«Хто стукає, тому двері відчиняють»

Серед регіонів Київщини Броварський район завжди вирізнявся: близькість до столиці накладала печать парадності, яка часто-густо виливалася в помпезні зустрічі та свята, що їх влаштовували для високих чиновників.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Усе це пече до болю!»

Уже сама тема парламентських слухань «Освіта в сільській місцевості: кризові тенденції та шляхи їх подолання» вказувала на існування прірви між навчальною галуззю міста і села.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Острів знань, шляхетності й віри в майбутнє

Гімназії, в якій навчалася Олена Теліга, - 100 років! Цю будівлю видно здалеку.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Мрія навчатися за кордоном стала реальнішою

Уже вдруге в затишному конфе­ренц-залі готелю «Прем’єр Палац» у щорічній міжнародній виставці «Найкраще в освіті за кордоном» узяли участь освітні заклади Великої Британії, Ірландії, Швейцарії, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі, Франції, Мальти, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Китаю та інших…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Освіта для життя

775 провідних навчальних закладів, видавництв, центрів, асоціацій та підприємств з усіх регіонів України, а також учасників із Російської Федерації, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Швейцарської Конфедерації, Словацької Республіки, Республіки Польща, Сполучених Штатів Америки було представлено на Міжнародній виставці «Сучасні заклади…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Ірина Мерлені. Тендітна жінка із залізною хваткою

У світі не так багато жінок, котрі поєднують у собі шалену волю до перемоги, сталеві м’язи, жіночу вроду та кмітливість. Серед цих рідкісних пань – олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Цілюща магія медового бору

Між хвойним лісочком і дендропарком, у зелених лапах якого ховаються санаторні корпуси, в’ється річка. Із віття виглядають вулики. А гордовиті коні ласують найсоковитішою у світі травою. Є в Україні рай земний. Ім’я йому – «Медобори».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Крим. Сезон-2012 і перспективи

XXI Міжнародний туристичний ярмарок «Крим. Курорти. Туризм-2012» у Ялті на три дні об'єднав на одній території понад 500 туристичних компаній із 20 країн. Підсумок – підписання десятків контрактів.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Життя - гра

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Два портрети в інтер'єрі

Із В’ячеславом Чорноволом мене пов’язує дружба з 60-х років минулого століття. Коли ми були зухвало молодими, відкритими, веселими, працювали в одній газеті, за плечима мали солідний університетський багаж знань, чогось прагнули й вірили, що на все спроможні.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Большой театр та «Молодий балет Києва» на сцені Національної опери України

22 квітня о 12.00 та о 19.00 на сцені Національної опери України даватимуть «Лебедине озеро» – найпопулярніший балет у світі, символ класичного балету у виконанні артистів театру «Молодий балет Києва» і московської балерини Ніни Гольської.…

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Партія проукраїнського прем’єра виграла вибори у Хорватії, дещо втративши позиції Сьогодні, 18 квітня

Глава Міноборони Німеччини: Україна все ще може перемогти у війні проти РФ Сьогодні, 18 квітня

Саміт ЄС підтримав термінову доставку засобів ППО в Україну Сьогодні, 18 квітня

Новий проєкт допомоги США, Берлін шукає ППО Україні, війська РФ йдуть з Карабаху: новини дня Сьогодні, 18 квітня

Байден підтримав пропозицію Джонсона щодо фінансування України Сьогодні, 18 квітня

Зеленський – лідерам ЄС: Наше небо і небо сусідів заслуговує на однакову безпеку Сьогодні, 18 квітня

Столтенберг закликає членів НАТО давати зброю Україні замість витрачати 2% ВВП на оборону Вчора, 17 квітня

Столтенберг анонсував засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня Вчора, 17 квітня

Столтенберг підтверджує: у НАТО достатньо систем ППО, аби передати частину Україні Вчора, 17 квітня

Орбан відзначився скандальною заявою: Без підтримки Заходу Україна не існуватиме Вчора, 17 квітня