Журнал Віче №7, квітень 2011

ВЛАДА
«Настав час проявити український характер, довести і собі, і світові, що Україна – це країна-лідер»

Щорічне Послання до Верховної Ради Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2011 році…

ВЛАДА
Суспільство має розуміти і знати, як ми досягнемо загального щастя

Яку модель адміністративно-територіальної реформи оберемо У місті Яремчі на Івано-Франківщині під головуванням Голови Верховної Ради України Володимира Литвина відбулося засідання Консультативної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, присвячене питанню законодавчого забезпечення адміністративно-територіальної реформи в Україні.…

ВЛАДА
«Кризі має передувати розквіт...»

З прес-конференції Голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА…

ВЛАДА
Стомлені очікуванням

На спільне засідання Асоціації міст України та Мінрегіонбуду пресу не допустили. Тільки відомо, що за зачиненими дверима точилися гарячі дискусії майже з усіх питань порядку денного.

ВЛАДА
За новаціями - до професури

Один раз на п’ять років кожен державний службовець має пройти курс підвищення кваліфікації.

ВЛАДА
Словник-довідник з парламентаризму / За заг. ред. Гошовської В. А.

У комплексі програми з підготовки висококваліфікованих кадрів для парламентської діяльності надзвичайно актуальним є «Словник-довідник з парламентаризму», в якому в стислій і доступній формі викладено теоретичні й методичні напрацювання з парламентаризму та парламентської діяльності науковців першої в Україні кафедри парламентаризму…

ВЛАДА
Вертикаль влади стрункішає. Дуалізму уникаємо

Продовжуючи роботу над адмінреформою, в березні народні депутати ухвалили зміни до Закону «Про Кабінет Міністрів України», а також прийняли в другому читанні та в цілому Закон «Про центральні органи виконавчої влади», внесений Президентом України.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Олександр Бандурка: «20 років ми творили власну державу з усіма її необхідними атрибутами. Завдання на майбутнє – виростити українця-патріота цієї держави»

Олександр Маркович Бандурка ще у 90-ті роки минулого століття виступив ініціатором створення першого у світі міліцейського вищого навчального закладу університетського типу.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Олігархія та корупція

Так сталося, що, лише закінчивши знайомство з фундаментальною працею стосовно корупції в Україні, одним із авторів якої є М. Михальченко (Михальченко М., Михальченко О., Невмержицький Є. Корупція в Україні: політико-філософській аналіз. – К.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Лівія і крилата демократія

Справді, соціально-економічні революції, що прокотилися Тунісом і Єгиптом на початку 2011 року, блискавично перенеслися й на інші держави арабського світу, населення яких не надто задоволене своїм «пасивним» матеріальним і соціальним становищем, що склалося під покровительством панівних режимів.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Майбутнє і глобалізація

У приміщенні Інституту європейських досліджень Національної академії наук України відбулася презентація колективних монографій: «Україна в Європі: пошуки спільного майбутнього», «Культурно-цивілізаційний простір України і Європа: особливості становлення та сучасні тенденції розвитку» і монографії А.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Голова Державного космічного агентства України, Герой України Юрій Алексєєв: «У цю галузь потрібно спочатку вкласти, щоб потім отримати прибуток»

Головним здобутком космічної галузі за майже 20 років незалежності можна вважати збереження науково-технічного й виробничого потенціалу та участь у міжнародному співробітництві.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Станіслав Миколайович КОНЮХОВ

Третього квітня 2011 року пішов з життя Герой України, генеральний конструктор – генеральний директор – науковий керівник КБ «Південне», генеральний конструктор зі створення ракетно-реактивних систем в Україні, академік Національної академії наук України, віце-президент Міжнародної академії астронавтики, лауреат Державної премії…

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Юрій ШЕМШУЧЕНКО: «До космічних воєн справа не дійшла»

Мабуть, відтоді, як людство зазіхнуло на освоєння космосу і він зазнав практики спілкування із землянами, а вони відчули його вражаючі можливості й уявили безмежні перспективи, виникла одна з галузей права – космічне право. Директор Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, академік Юрій…

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Чорнобильська проблема в міжнародному вимірі

Аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції стала однією з найбільших катастроф в історії людства. Вона вплинула на долі мільйонів людей. У багатьох регіонах країни виникли нові соціально-економічні умови, що спричинили кардинальні зміни життя.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Встигнути за рік

Напередодні 25-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС у Верховній Раді відбулися парламентські слухання на тему: «Сучасний стан та актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи». Відкриваючи зібрання, присутні вшанували хвилиною мовчання й тих, хто загинув нині через подібну аварію в Японії.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чорнобиль 25 років по тому

26 квітня 1986 року о 1.23 ночі на Чорнобильській АЕС вибухнув четвертий енергоблок. Смертоносна радіоактивна хмара накрила навколишню територію, залишила слід над Європою й навіть сягнула східного узбережжя США.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Дві війни непохитного Хема

Хем курить трубку, але на Хемінгуея не такий уже й схожий. Хіба що – мудрістю від пережитого в примружених очах, якої не камуфлюють навіть іронічні бісики. Хіба що – пристрастю до слова.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Fukushima - 1. Мирний атом дав збій… Через чверть століття

За іронією долі японський уряд, який рівно 25 років тому чи не перший прийшов на допомогу радянській владі, що боролася з наслідками Чорнобильської катастрофи, цьогоріч сам звернувся до світової спільноти з проханням про допомогу у зв’язку зі страшним землетрусом…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Бажання зберегти землю для нащадків - це і є патріотизм

Національному музею «Чорнобиль», що на столичному Подолі, нинішнього року виповнюється 19. Загалом у цьому найбільш відвідуваному музеї Києва побувало понад мільйон людей із 92 країн.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
І крізь Чорнобиль проростає сад…

Перший в Україні проект комплексного соціально-економічного розвитку міченої Чорнобилем території реалізує Єврокомісія у Володимирецькому районі на Рівненщині. Його загальна вартість – 750 тисяч євро. Для небагатого поліського району це, без перебільшення, справжнісінький скарб.…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Андрій ШИШАЦЬКИЙ, голова Донецької обласної ради: «Від професіоналізму еліти залежать шлях розвитку та якість життя»

За підсумками виборів минулого року Донецька обласна рада оновилася на 60 відсотків. Сьогодні серед депутатів – як досвідчені народні обранці кількох скликань, так і ті, кого можна назвати новачками.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Турбота про людей – пріоритетний напрям роботи місцевої влади

Первомайський район за його природним, господарським і людським потенціалами називають серед інвестиційно привабливих регіонів Миколаївської області. Сьогодні тут функціонують 28 шкіл, 24 дитсадки, 45 закладів охорони здоров’я, більш як 40 будинків культури та клубів, десятки сільськогосподарських і промислових підприємств.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
«Людина року-2010» у номінації «Міський голова року» Володимир Новацький: «Южне буде першим українським містом на зразок європейських, і для цього ми не просимо у держави зайвих коштів. Потрібно лише зменшити вилучення до державного бюджету»!

В Одесі розповідають, як, ставши мером Южного, Володимир Новацький прийшов обідати зі своїм водієм у кафе для співробітників припортового заводу і став із підносом у загальну чергу. Ось така він людина.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Донецький юридичний інститут - 50 років на освітній карті України

28 квітня Донецькому юридичному інституту як навчальному закладу виповнюється 50 років. Цікаво, як на історичному полотні розвивається один із найпотужніших у системі МВС України навчальний заклад великого українського регіону – Донецький юридичний інститут.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Куди піти вчитися?

Відповідь на це запитання змогли отримати майже всі, хто відвідав у Київському палаці дітей та юнацтва Другу міжнародну виставку «Сучасні навчальні заклади-2011».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Захист прав та інтересів підприємців і споживачів – серед пріоритетних напрямів діяльності антимонопольного відомства

На розширеному засіданні під головуванням заступника Голови Антимонопольного комітету Рафаеля КУЗЬМІНА підбито підсумки діяльності відомства за минулий рік і визначено пріоритети на 2011-й.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Конопківський центр здоров'я

Чесно признаюся, вже стомилася доводити друзям і знайомим привабливість і переваги правильного (читай – здорового) способу життя.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Екологія дущі по-індійські

Анжеліка КОЗИНЕЦЬ відкриває таємниці здоров‘я й молодості Кожна людина може навчитися оживляти свою природу. Як це правильно зробити, з чого почати, вчить Аюрведа.

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата