Журнал Віче №3, лютий 2015

ВЛАДА
Страсбурзький гамбіт

За задумом московських стратегів зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи мала стати маленькою перемогою Росії в зовнішній політиці й принести неабиякі дивіденди Кремлю у вигляді зняття санкцій.

ВЛАДА
ЗВЕРНЕННЯ Верховної Ради України

до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором…

ВЛАДА
Лєшек БАЛЬЦЕРОВИЧ: «Немає неризикованого варіанта реформ. Треба мудро обрати ризик»

Відсутність реформ в Україні – така само загроза державі, як і війна на Донбасі. Це не втомлюються повторювати експерти, західні політики та кредитори. Однак мало хто усвідомлює, що ці реформи означають і як їх проводити.

ВЛАДА
Скільки нам треба для цілковитого економічного щастя

Останній візит в Україну відомого мецената Джорджа Сороса залишив по собі післясмак. «Сорос попереджає про можливість дефолту» – такими були заголовки статей після його публічних виступів.…

ВЛАДА
Скажи, хто твій друг…

Останні зрушення на міжнародній арені вкотре підтвердили налаштованість західних держав на підтримку України, відновлення її політичної й економічної стабільності та продовження мирних переговорів задля завершення війни на Донбасі.

ВЛАДА
Міжнародний трибунал: pro et contra. Компроміс?

Нині в суспільстві не вщухає дискусія щодо ратифікації Римського статуту Україною. Як і будь-яке рішення, це, звісно, також має два боки медалі.

ВЛАДА
«Антикорупційній армії» розширять повноваження

Оновлене антикорупційне законодавство ще не встигло як слід запрацювати, а в ньому вже виявилися певні недоліки.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН: «Відповідально заявляю, що фінансова децентралізація нині відбулася!»

На розширеному засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування 26 січня Голова парламенту спростував думку, що війна – не час для проведення реформ, а децентралізація влади лише послабить країну.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Прозорий, чесний, компромісний і непопулярний бюджет столиці

Обговорення статей наповнення та витрат столичної скарбниці тривали ще з осені.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Депутати виявили громадянську мужність і зрілість, прийнявши бюджет, — так прокоментував цей факт голова Полтавської обласної ради Петро Ворона. У чому ж виявилися мужність і зрілість, стає зрозуміло із зауважень депутатів до документа

Та хоч би як там було, головним підсумком пленарного засідання 26­ї позачергової сесії обласної ради шостого скликання, що відбулося у Полтаві, стало ухвалення обласного бюджету на 2015 рік, Стратегії розвитку Полтавської області на період до 2020 року та Програми…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Тримати марку королівського міста

Здається, романтики мають рацію, вважаючи, що мрії окриляють людей. Бо для громади міста Жовква, яке ще в давнину дістало статус королівського й мало Магдебурзьке право, мрії високого польоту закарбовані в молекулі їхнього простору.…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Одеситам обіцяють соцзахист

В умовах складної економічної ситуації в країні одеська мерія запевняє, що не залишить городян один на один із їхніми проблемами.…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Володимир МОСКАЛЕНКО: «Децентралізація тільки тоді дасть ефект, коли найбільше повноважень отримає влада, яка найближча до людей»

На гербі міста Коростень у підніжжі щита всупереч канонічним правилам геральдики написано девіз: «Не згорає в полум'ї».

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Твердопаливні котли як противага газовій залежності

Були часи, коли місцеві керівники рапортували вищому керівництву про успіхи в газифікації промислових і соціальних об’єктів. Нині, навпаки, їм потрібно звітувати про зменшення споживання газу і заміщення його іншими видами палива.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Вікно в Європу для «Володарки»

Якість, що створювалася десятиліттями. Цей набір, здавалося б, звичайних у виробничій сфері слів є водночас і девізом, і кредо, і незмінним імперативом для колективу Вінницького швейного підприємства ВАТ «Володарка».

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Філософія комфорту

У стратегії «Вінниця-2020», попри характерні для подібних програмних документів загальні підходи, конкретизовано ті орієнтири, що пов’язані з практичними потребами людей, їхніми очікуваннями й бажаннями.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Осучаснена медицина

Упродовж останніх років однією з найпомітніших подій у Вінниці стало відкриття міського лікувально-діагностичного центру.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
25 кроків до щастя

Таку назву має проект реформування охорони здоров’я, який презентувала на комітетських слуханнях Ольга БОГОМОЛЕЦЬ Зал, де проходили слухання Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я на тему «Про реформу охорони здоров’я в Україні», не зміг умістити всіх охочих.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Витримати випробування війною й адаптуватися в цивільному житті

Історія людства налічує понад 15 тисяч воєн, які ставали дедалі масштабнішими й кривавішими, завдаючи страждання, смерть і руйнування, а початок ХХІ століття позначився різким зростанням кількості збройних конфліктів і локальних війн. Не оминуло це лихо й Україну.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
210 днів мобілізації

З виступу Секретаря РНБО України Олександра Турчинова на засіданні Верховної Ради України 15 січня 2015 року…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Суто російське вбивство

Те, про що йтиметься нижче, цілком слушно можна охарактеризувати як суто російське вбивство.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Російський терор, або Чи є російські війська в Україні

«Кулемети нас майже відразу вкладають. Боєць, який біг поруч зі мною, падає якось ураз, крижем. Я з розгону заскакую в свіжу воронку, яка ще пахне вибухом. Хтось через мене перескакує. Обсипає землею. Теж падає.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Загинули за Україну. Вічна пам'ять героям!

КИСЕЛЬОВ Ігор Олександрович 7 червня 1988 р. н., Одеса. 2009 року закінчив Львівський інститут сухопутних військ. Загинув 30 червня у званні капітана під час виконання бойового завдання. Потрапив у засідку і був смертельно поранений снайпером. Звання майора присвоєно посмертно.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Соната для закіптюженого рояля, пробитого снайперами

Євген Нищук, якого назвали голосом Майдану, згадує: «Майдан – поняття не географічне. Це стан української бунтівної душі, височенний рівень громадянської свідомості й гідності.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Борімося - поборемо!

Минає рік після розстрілів на Майдані та втечі Януковича.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Нострадамус Служби безпеки України розкриває свої карти. Проте не всі...

Написавши й «пустивши в люди» роман «Соло бунтівного полковника. Вершина», ветеран СБУ Анатолій САХНО вже однією цією книжкою тріумфально вписався до когорти письменників, які визначають обличчя нинішньої української літератури.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Депутатська недоторканність: зарубіжний досвід і українські проблеми

У статті депутатська недоторканність розглядається як юридична невідповідальність депутата парламенту за його дії як парламентарія (індемнітет) і як юридична захищеність депутата парламенту від кримінального переслідування (імунітет). З’ясовуються особливості конституційного інституту недоторканності народного депутата України в контексті зарубіжного конституціоналізму.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Ялта - 1945: 70 років по тому

4–11 лютого 1945 року в Криму, у Лівадійському палаці, Президент США Франклін Рузвельт, очільник СРСР Йосиф Сталін і британський Прем’єр-міністр Вінстон Черчілль провели Ялтинську конференцію. «Велика трійка» антигітлерівської коаліції обговорювала післявоєнне майбутнє світу.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Порти зачекалися реформ

В Україні ось уже кілька років відбувається реформа портової галузі.

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня