Журнал Віче №3, лютий 2012

ВЛАДА
Правда на боці того, хто робить реальну справу і змінює життя на краще

Із виступу Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА під час відкриття десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання 7 лютого 2012 року…

ВЛАДА
На порядку денному – питання авторитету країни

Із виступу Голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА під час відкриття десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання 7 лютого 2012 року…

ВЛАДА
Омбудсман Ніна КАРПАЧОВА: «Подолання бідності – визначальна проблема національної безпеки України»

– 2011 рік став роком глобальних соціальних потрясінь, які прокотилися від Північної Африки до Європи та Сполучених Штатів Америки.

ЕКОНОМІКА
Враховувати помилки й отримувати позитивні результати

Торік внутрішній валовий продукт збільшився на 5 відсотків, а інфляція, навпаки, зменшилася до 4,5 відсотка (замість очікуваних 8 відсотків). Загалом Україна вступила в 2012 рік з непоганими економічними показниками.

ЕКОНОМІКА
Найкращі ліки від безробіття – робота. Над собою

«Спад – коли роботу втрачає ваш сусіда, криза – коли роботу втрачаєте ви». Ця відома фраза тридцять третього президента США Гаррі Трумена видається нині, як ніколи, актуальною.

ЕКОНОМІКА
Раїса БОГАТИРЬОВА: «Україна ніколи не була ініціатором газових воєн»

Умови газового контракту-2009 стали причиною серйозних економічних труднощів для офіційного Києва. Непомірно високі тарифи на постачання газу (порівняно з іншими країнами) знижують нашу конкурентоспроможність на світовому ринку.

ЕКОНОМІКА
Утілення економічних пріоритетів як запорука вдалого впровадження Програми реформ

Окреслюючи перспективи української зовнішньої політики та можливі напрями її реалізації у 2012 році, не можна оминути, звичайно ж, економічну складову, котра часто ставала змістом зовнішньополітичних акцій, що минулоріч уже мали місце в діяльності Української держави за кордоном.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Юрій АЛЕКСЄЄВ: «Україна здатна створювати продукцію світового рівня»

Свого часу Україна брала участь у всіх космічних проектах колишнього СРСР. І хоча «лавровий вінок» діставався не нам, а нашим сусідам, саме з Україною пов'язані імена творців вітчизняної космонавтики.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Київський планетарій: анфас і в профіль

Це найромантичніша споруда столиці України. Те казкове місце, де над самісінькою головою – ясні небеса, густо засіяні яскравими зірками, де все пронизане їхнім неповторним, звабливим сяйвом. Здається, що Всесвіт опустився на земну твердь, виповнив навколишнє музикою високих сфер.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Перший етап – складний початок підготовки змін до Конституції України

Конституційна модернізація ще не стала динамічною частиною життя суспільства. Але саме час замислитися над її сутністю й поступово переходити до осмислення з наукових позицій змістовної спрямованості цього важливого політичного процесу.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Виборча ейфорія. Чи справді світ голосуватиме за зміни?

Якщо 2011-й позначився революційними подіями, то 2012-й має стати справжнім роком виборчих перегонів, голосувань та електоральних суперечок.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН: «Вибори 2012 року можуть бути дебютом громадянського суспільства»

– Дев'ята сесія Верховної Ради шостого скликання була однією з найпродуктивніших. Повинен сказати, що на цій сесії в нас було менше зіткнень і протистоянь: лише 5 пленарних засідань не відбулися з причин політичної активності.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Рідний дім гривні

Увести в обіг гривню було заплановано на перше півріччя 1992 року – через кілька місяців після прийняття Постанови Президії Верховної Ради України «Про національну валюту в Україні».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Фінансовий дисбаланс: коли чекати економічної рівноваги?

Різке скорочення обсягів міжнародної торгівлі, падіння цін на сировинні товари, погіршення показників у сфері міжнародного туризму та зменшення сум грошових переказів істотно позначилися на стані платіжного балансу багатьох країн у всіх регіонах світу, що призвело до перерозподілу продуктивних сил…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Експеримент як шанс на успіх

500 випускників Київської політехніки віддали перевагу Силіконовій долині, бо вітчизняний підхід до інформаційних технологій досі мануфактурно-кустарний, хоча країна й входить до п’ятірки світових лідерів галузі Сфера інформаційних технологій (IT) лідируватиме серед найперспективніших галузей вітчизняної економіки, переконані учасники парламентських слухань…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Яка етнонаціональна політика нам потрібна?

На це запитання намагалися відповісти учасники парламентських слухань «Етнонаціональна політика України: здобутки та перспективи». Найважливіше, зазначили вони, що на відміну від інших країн пост­радянського простору та Європи Україні вдалося уникнути гострих конфліктів і протистоянь на міжнаціональному чи міжетнічному ґрунті.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Урожайність з гектара множимо на 100 років – оце ціна землі

← Розподіл земельного фонду України (%) 200 мільярдів гривень – стільки коштів, за підрахунками Мінагрополітики, буде залучено до агросектору після відкриття ринку землі.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Вітчизняна аграрна наука: від Вернадського до Патона

У лютому виповнюється 50 років від часу обрання академіка Бориса Патона президентом Національної академії наук України. Ця, без будь-якого перебільшення, унікальна дата стала приводом для нових публікацій про його шлях у науці й нинішню багатогранну діяльність.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Постійні комісії рад – важлива складова місцевого самоврядування

Як свідчить статистика, під час виборів 2010 року до 12088 місцевих рад було обрано понад 225,6 тис. депутатів, зокрема депутатський корпус Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад налічує 3030 осіб.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Земля. Нам спокій тільки сниться?

Торік на початку грудня, і ми про цю подію інформували наших читачів («Віче» № 23/2011 та № 1/2012), у Верховній Раді України на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування проаналізовано стан підготовки проекту закону України «Про ринок земель»…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Донецька арена для справжнього спортсмена

Шістнадцятиліття – знаменна подія в житті кожної людини. А в житті вузу, багатого на свої досягнення і визначних особистостей? 16 – чудова пора цвітіння й нових перспектив для Донецького державного інституту здоров'я, фізичного виховання і спорту (ДДІЗФВіС).

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Піратські пристрасті: на кону тепер людські життя

– Тепер убивство заручників стане частиною наших правил... Віднині будь-хто, спробувавши визволити полонених із наших рук, збиратиме мертві тіла.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Врятоване життя цінніше за золото!

«Шановна редакціє! Влітку цього року, повертаючись з відпочинку на Кінбурнській косі, я, Кравченко Олена, потрапила в надзвичайну ситуацію. Човен, на якому ми прямували до Очакова, почав тонути. У воді при сильному штормі без рятувальних жилетів опинилися понад 20 осіб.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Країна, де люди, дельфіни й чорні лебеді щасливі

У Севастопольському дельфінарії в Артбухті відзначили Міжнародний день Чорного моря й обговорили роль Севастопольського дельфінарію в збереженні навколишнього природного середовища й реабілітації моря. Торік виповнилося півтора десятиліття відтоді, як причорноморські країни домовилися відзначати Міжнародний день Чорного моря.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Круглі цифри як кістяк трагедії

25 лютого — 125 років від дня народження Леся Курбаса…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Маленьких митців не буває

На столичному Ярославовому Валу, що дивом борониться від нашестя хмарочосів, серед амбасад і фешенебельних готелів скромно причаїлася та плекає таланти Київська дитяча школа мистецтв № 2 імені М. І. Вериківського.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Пушкін: раритети на Кудрявській

За 15 цигарок відомий київський антиквар і мистецтвознавець Яків Бердичевський виміняв на Євбазі книжку «Оперативна хірургія», яку подарував Наполеону його лікар Сабатьє. Саме це видання стало одним із найцінніших раритетів столичного Музею Олександра Сергійовича Пушкіна (6 червня 1799 р.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Трансформація європейських снів у керамічні подушки, або Як розвинути креативне мислення у студентів

Чимало людей полюбляють нарікати на теперішні важкі часи, які вважають особливо несприятливими для творчих особистостей. Є думка, що нині в суспільстві мистецькі професії нівелюються.

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня