Журнал Віче №3, лютий 2010

ЕКОНОМІКА
Большая Ялта в преддверии нового курортного сезона

На вопросы корреспондента отвечает генеральный менеджер клуба-отеля «Вилла Елена» Виталий ФЕДОРЧЕНКО…

ВЛАДА
Потрібно поміняти агресію, несприйняття одне одного на чесність і солідарність в інтересах країни й народу

Із виступу Голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА при відкритті шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання 2 лютого 2010 року…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Рік Обами при владі

Усі майбутні президенти проводять передвиборну кампанію за програмою, яка дасть змогу перемогти «За екстраординарні зусилля у зміцненні міжнародної дипломатії та співробітництва між народами» – саме за ці заслуги 9 жовтня 2009 року 44-й президент США Барак Обама отримав Нобелівську…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чи «осудить» людство «гарячі точки»?

На жаль, воно ще не осягнуло всіх принад і нюансів постконфліктного існування, а про запобігання й уникнення їх узагалі годі й казати.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Мораль і політика: теорія відносин

Кожного четверга 3-й канал національного радіо «Культура» запрошує слухачів на авторську програму Леся Танюка «Політика й мораль».

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Федералізація: європейський досвід й Україна*

Торік вийшло друге видання книжки кандидата юридичних наук, народного депутата України, одного з лідерів Партії регіонів Віктора Тихонова «Маніфест федералізму, або Шлях до демократичної держави».

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Суб’єктна та об’єктна складові інституту лобіювання у США

Сполучені Штати Америки є своєрідним «законодавцем мод» у галузі лобіювання та найбільше урізноманітнюють його конституційно-правові форми. На сьогодні у США фактично реалізовано медісонський постулат: суспільні групи мають змогу впливати на правотворчий вектор владних інституцій [13, с. 78].

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Лобізм як соціально-політичний феномен: сутність і засоби впливу

Лобізм (від англ. слова «lobbi», що означає вестибюль, передпокій, кулуари) можна вважати однією з найпоширеніших форм впливу добровільних об’єднань людей (груп інтересів) на органи влади в сучасних демократичних суспільствах. Політичного відтінку це явище набуло в ХІХ столітті у США.…

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Релігійність в Україні та світі: соціологічний вимір, спроба прогнозу

Кількість віруючих зростає швидшими темпами, ніж населення планети. Це є підставою для оптимістичних прогнозів стосовно релігії. Однак очевидно й те, що міцність її позицій нині не перебуває у прямому зв’язку з кількістю храмів, молитовних будинків, інших культових споруд.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Генерал-майор міліції Ганна ПОНОМАРЕНКО: «З вірою в людей і покликанням у серці»

Генерал-майор міліції Ганна Пономаренко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, доцент, заслужений юрист України – єдина жінка-ректор національного міліцейського вищого навчального закладу четвертого рівня акредитації, єдина в Україні жінка – діючий генерал-майор міліції і єдина жінка…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Патріотизм як перепустка в майбутнє

Із чого починається Батьківщина? Не помилюся, якщо скажу: з почуття патріотизму. З любові до України, з гордості за те, що ти її син чи донька.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Болонський процес і проблеми національної освіти

Болонський процес – це зближення і гармонізація систем освіти країн Європи з метою створення єдиного європейського освітнього простору, а також активізації європейської системи вищої освіти у світовому масштабі в межах першої декади третього тисячоліття.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Ностальгія "партизана" Карася

Сценарист, режисер і журналіст Анатолій Карась відсвяткував 70-й ювілей у столичному Будинку кіно.…

ЕКОНОМІКА
Герой України Володимир Чернишенко: «Тепличний» здійснив революцію й адаптувався до ринкових умов»

Спілкуватися з Володимиром Чернишенком і приємно, і повчально. Герой України, керівник одного з найпотужніших підприємств Київщини, людина конкретна, ділова, прагматична, в душі невиправний оптиміст. Таких, як він, непросто збентежити економічними чи соціальними негараздами, зненацька не застати навіть світовій кризі.…

ЕКОНОМІКА
І криза відступила...

Севастопольський рибний порт успішно завершив 2009 рік за всіма економічними показниками. Підприємство відрапортувало про нове рекордне перевиконання плану календарного року ще в листопаді. З початку 2009 року оброблено понад 2 мільйони тонн вантажу.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Реформи – ліки від стагнації

До великого промислового міста Горлівка, названого так на честь видатного інженера Петра Горлова, котрий майже 150 років тому налагодив там індустріальний видобуток вугілля і навіть запровадив наприкінці ХІХ сторіччя електрифікацію, належить і Зайцівська селищна рада.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Якщо постійно концентруватися на негараздах, можна втратити моральні орієнтири»

, – вважає Віктор Остринський, який уже майже п’ять років очолює виконавчу владу Обухівського району на Київщині. Незважаючи на нинішні економічні негаразди, регіон серед лідерів столичної області практично за всіма соціально-економічними показниками.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Що європейцям не подобається

Представництво Євросоюзу в Україні нещодавно розпочало реалізацію нової програми Twinning «Підтримка розвитку та вдосконалення системи підготовки державних службовців в Україні». Цивілізаційна місія обійдеться європейським платникам податків у 1 млн. 75 тис. євро.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Соціальне житло під доступним соусом

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Найкращим - дипломи і премії

Наприкінці 2009 року визначилися переможці щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», який проводить Головне управління державної служби України.…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Tacis. Прохачі контейнерів

Важко радянським людям жити в капіталістичному світі. Ще важче радянській системі державного управління задовольнити потреби демократичного суспільства.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Циклопи в Києві!

Віднедавна Мінрегіонбуд змінив профіль: якщо досі міністерство беззастережно «освячувало» потворну забудову міст, то тепер заявило про безкомпромісну боротьбу з вульгарною архітектурою.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Китай очима українця

Безмежна культурна спадщина Китаю притягує своєю казковістю й неординарністю. Віковий культурно-історичний стовбур зазнавав торсійних коливань, утворюючи енергію в соціумі, впливаючи на культуру й світобачення.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Гаяне Атаян: «Шкода, що мама не дожила до щасливого часу, коли побачила світ ця розкішна книга "Тетяна Яблонська"»

У Китаї торік тиражем в три тисячі примірників було видано альбом творів народної художниці СРСР та України, дійсного члена Академії мистецтв СРСР і України, професора, лауреата трьох державних премій СРСР, бронзової медалі Всесвітньої художньої виставки у Брюсселі, двох медалей…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Містами слави Соломії Крушельницької

У Львові вийшов друком мистецький альбом, присвячений оперній діві Соломії Крушельницькій. Унікальні світлини примадонни світової слави публікуються вперше. Розкішна книга в поліграфічному виконанні видавництва «Апріорі» створена на базі фондів Музичного меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Галактичний Марчук. Планета десята

Нова столична виставка Івана Марчука несподівано вибухнула на закутій у кригу й від того ще ірреальнішій Воздвиженці.…

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня