Журнал Віче №9, травень 2012

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Теракт у Дніпропетровську розслідують найкращі фахівці

На цьому під час позачергового засідання Верховної Ради України 27 квітня наголосили представники правоохоронних органів держави. Перший заступник Голови Служби безпеки Володимир Рокитський зауважив, що жодних вимог чи погроз від установлених або невстановлених осіб до правоохоронних органів не надходило.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
КПК. Тест «на відповідність до найсучасніших демократичних стандартів»

15 квітня епопея з ухваленим 271 голосом «за» Кримінальним процесуальним кодексом аж ніяк не завершилася. Після техніко-юридичного редагування тексту профільним Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності документ надійшов на опрацювання до Головного юридичного управління.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Володимир ВЕЧЕРКО: «Угода про асоціацію є ключем від дверей ЄС»

Завершивши переговори щодо тексту Угоди про асоціацію під час XV саміту Україна–ЄС 19 грудня 2011 року, українські високопосадовці, та й усе суспільство, протягом більш ніж трьох місяців із нетерпінням чекали на парафування цього документа, щоб відкрити шлях для подальшої…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Іранська дилема. Чи взаємодіють реагенти «уран» і «нафта»?

Мабуть, одразу після завершення Другої світової війни (а занурившись у світову історію, можна сказати, що й раніше) Близькосхідний регіон став ареною жорстоких воєнних дій і, що не менш важливо, напруженого геополітичного протистояння.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Питання часу: куди ж нам стрілки перевести?

Проблема обчислення часу широко обговорюється громадськістю, до того ж із застосуванням найрізноманітніших аргументів: від економії електроенергії до охорони здоров`я нації.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чому в Україні найменша в Європі зарплата?

Найгострішою соціальною проблемою в Україні є великий розрив між високою вартістю життя і низькою ціною праці. Серед накопичених проблем у сфері оплати праці особливе місце посідає низька питома вага витрат на робочу силу в собівартості виробництва.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Людина й суспільство: коли сліпий водить сліпого...

Людство у сліпому кошмарі Ведене впродовж понад 400 років західними за своїм походженням цінностями й інститутами людство нині перебуває в стані найглибшої екологічної, економічної, культурної та моральної кризи.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Петро ЦИБЕНКО: «Головна проблема не в законах, а в їх виконавцях»

Незважаючи на численні пільги й гарантії з боку держави, багатомільйонна армія ветеранів та інвалідів потребує запровадження механізму реалізації права на безоплатну юридичну допомогу.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Прикриття з повітря

У бойового льотчика підполковника Костянтина Гаєвського за плечима п’ять миротворчих місій.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Маяк, що підказує курс розвитку самоврядування

Серед консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, що створені й діють у Верховній Раді України, останнім часом помітну роль відіграє Консультативна рада з питань місцевого самоврядування.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Андріївський. Руїни

Прогулюючись осяяним теплим сонцем весняним Києвом, важко уявити, що ще минулого року історична вулиця столиці – Андріївський узвіз мала геть інший вигляд.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Розквітає древній край

За результатами соціально-економічних показників Київщина тривалий час – серед кращих регіонів України. Цьогоріч область святкує 80-річчя.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Земля. Нам спокій тільки сниться?

«Віче» продовжує цікаву розмову про новели Закону України «Про ринок землі», який, як відомо, Верховна Рада розглянула й прийняла в першому читанні Сьогодні певна категорія аграріїв очікує його з нетерпінням, інша – із тривогою: чи не піде жебрати селянин?…

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Продавати? Здавати? Обробляти?

Формування повноцінного ринку земель сільськогосподарського призначення – одна із найпекучіших проблем земельної реформи в Україні, що зачіпає інтереси всього суспільства й матиме вплив на його майбутнє.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Патріотизм законодавців – категорія не тільки моральна

Аналізуючи ситуацію, що склалась у сфері земельних відносин, сьогодні всі розуміють: конче потрібні докорінні змін. Адже часто-густо спостерігаємо хижацьке ставлення до землі: з неї висмоктують усі соки, практично не вкладаючи нічого у відновлення.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Щоб добре жити, треба щось створювати»

Це – переконання директора севастопольського підприємства ТОВ «Метал Сервіс Група» Олександра Старого. Свого часу це «щось» виросло для нього в мету: створити підприємство з найпередовішим обладнанням і високим рівнем якості продукції.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Гуртом і захищатися краще!

В Одесі підписано Договір про співпрацю між генеральним секретарем Федерації профспілок працівників водного транспорту та плавскладу України Євгеном Омельчуком і головою первинної профспілкової організації ДП «Одеський морський торговельний порт» Володимиром Зайковим.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Бюрократичний шлагбаум на шляху «зелених» інвестицій

Торік зовнішній інвестиційний імідж держави погіршився за всіма ознаками: в рейтингу ведення бізнесу «Doing Business» Україна опустилася зі 149-го місця на 152-ге; в рейтингу за рівнем економічної свободи (Index of Economic Freedom 2012), який визначено для 179 країн, Україна…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Блиск і убогість вітчизняної академічної науки

Аж ніяк не оригінально виносити в заголовок ці слова з назви відомого бальзаківського роману, однак важко по-іншому водночас лаконічно, влучно й колоритно охарактеризувати стан, у якому перебуває сьогодні вітчизняна наука загалом і її авангард, Національна академія наук, зокрема.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Справи сердечні

Володимир МІШАЛОВ – знаний в Україні кардіохірург. Він очолює кафедру хірургії № 4 Національного медичного університету імені О. Богомольця, доктор медичних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений лікар України.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Кооперація - се кожух не лише дуже теплий, а й якраз мовби для нас шитий»

Коооперативний рух в Україні має захопливу історію, що налічує вже 145 років. Одним із перших у незалежній Україні її дослідив доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії і політології, проректор з науково-педагогічної роботи Львівської комерційної академії Степан ГЕЛЕЙ.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Проти аварійності — політична воля

Кожні 18 хвилин на автошляхах України трапляється ДТП із потерпілими, кожні 118 хвилин – зі смертельними наслідками…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Тут народжується майбутнє залізничних магістралей

Довга, насичена історія Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту (МВПУЗТ) розпочалася ще 1878 року. Поштовхом до створення навчального закладу стало відкриття регулярного руху поїздів на лінії Київ – Балта – Одеса.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Який човен найкращий?

Спробувати відповісти на це запитання можна було, відвідавши 9-ту Київську міжнародну виставку KIBS 2012 «Човни, катери, яхти» у Міжнародному виставковому центрі. Серед учасників було багато зарубіжних і вітчизняних експонентів, котрі представляли бренди у світі човно-, яхто- та катеробудування.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Цілюща магія медового бору–2*

Життя санаторію «Медобори» пульсує в унісон із серцями його відпочивальників упродовж усього року. Навесні ця пульсація більш ніж відчутна. Особливо тепер, у травні, коли Подільські Товтри вже ніби й наситилися буянням зелені й жаданим теплом.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Емоція + пристрасть + переживання

У Національній опері України поставили оперу «Дон Карлос» Джузеппе Верді Тригодинна вистава подарувала слухачам віру в те, що оперне мистецтво в нашій країні вийшло на новий виток свого розвитку.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Золота пектораль одна. Білих плям багато

Нещодавно до України після дворічного перебування у США повернулася наша неоціненна спадщина, яку свого часу виплекали трипільці, кімерійці, скіфи та сармати.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Шевченко. Присутність»

Таку назву має харківський арт-пленер благодійного фонду «Велика родина»…

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата