Журнал Віче №3, лютий 2007

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Кіра Муратова – впізнавана з першого кадру і непередбачувана завжди

Коли мова заходить про творчість Кіри Муратової, то навіть ті, хто жодного її фільму не бачив, переконано кажуть, що вона геній кінематографії.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Жінка. Іслам. Сучасність

У період національного та державного відродження народи дедалі частіше звертаються до духовних цінностей, через які сподіваються досягти досконалості у різних сферах буття. І тут перед ними постають реалії життя, які руйнують або трансформують уявлення, що вважалися сталими.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Україна. ХХІ століття. Лінгвоцид?

Міжнародний день рідної мови Дуже прикро й боляче констатувати, проте, як і раніше, мова титульної нації в нашій країні залишається мовою меншості. Не збираюся аналізувати, чому та з якої причини так сталося.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Генія з палацу ніхто не виселить

Національний музей Тараса Шевченка: від трьох потрясінь – до нової експозиції У Києві є унікальна споруда, яка нині передусім асоціюється з ім'ям геніального Кобзаря: Національний музей Тараса Шевченка.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Торг навколо святої справи?

Духовність крізь призму політики Одне з наших наймальовничіших місць – Сосниця на Чернігівщині, де народився Олександр Петрович Довженко.

ВЛАДА
Версальська республіка

За своїм державним устроєм Франція є республікою. Вона, як свідчать документи, одна з найстаріших республік у Європі після Сан-Марино та Швейцарії. Парламент Французької Республіки – двопалатний. Складається він із Національних зборів і Сенату.

ВЛАДА
Франція – країна вільних

Занадто «старі» й переобтяжені історією – так відгукуються про французів. Можливо, й справді, забагато традицій і споминів, як на модерну добу. Але за кожною гранню сучасності – століття перетворень.…

ВЛАДА
Український космос Гайді

Представниці прекрасної статі не дадуть збрехати, яку досконалу фігуру треба мати, аби добре почуватися в комбінезоні, під резинку зібраному на талії. А от американська астронавтка українського походження Гайдемарі М.

ВЛАДА
Ніна КАРПАЧОВА: Людина має право на гідність

Омбудсман – посередник між владою й кожною людиною. Відтоді, як 14 квітня 1998 року Верховна Рада проголосувала за обрання на посаду Уповноваженого з прав людини професійного юриста, народного депутата Ніни Карпачової, до Омбудсмана звернулося понад 750 тисяч осіб.…

ВЛАДА
Віктор Янукович розказав німцям, де гроші лежать

28 лютого Прем'єр-міністр України Віктор Янукович здійснив одноденний робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина. На спільній прес-конференції з Федеральним канцлером Ангелою Меркель глава українського уряду традиційно говорив про інтеграцію нашої держави до ЄС як пріоритет зовнішньої політики.

ВЛАДА
Європа. Час уряду

5 березня відбулася перша робоча зустріч з укладання нової Посиленої угоди про співробітництво між Україною та Європейським Союзом.

ВЛАДА
ЄС і Україна: будуємо мости, а не стіни

9-те засідання Комітету з парламентського співробітництва (КПС) між Україною та Євросоюзом мало узгодити позиції напередодні переговорів щодо підписання нового базового договору взамін Угоди про партнерство і співробітництво, термін дії якої завершився в лютому.

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня