Журнал Віче №5, березень 2011

ВЛАДА
Президент України Віктор Янукович: «Я робитиму все, щоб не допустити розбрату»

З нагоди річниці президентства глава держави Віктор Янукович узяв участь у телевізійному проекті «Розмова з країною». Протягом чотирьох годин Президент відповів на 38 запитань (28 поставили громадяни під час прямих включень із 14 регіонів, а 10 – журналісти в студії).

ВЛАДА
...Бо пекло пережили на землі

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин став одним із перших глядачів прем’єрного показу документальної стрічки «Жінки Чорнобиля» режисера Володимира Бурноса.

ВЛАДА
Директор Світового банку в Україні: «Ваша пенсійна реформа є однією з найбільш збалансованих»

З парламентських слухань на тему: «Стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення»…

ВЛАДА
Чи приживуться британські пріоритети на українському ґрунті?

Далеко не кожен комітет Верховної Ради може похвалитися тим, що в організованому ним заході беруть участь парламентарії з Великої Британії.

ВЛАДА
Від віча - до Верховної Ради України

І для колишніх, і для нинішніх народних депутатів України знайшлося місце в «Історії українського парламентаризму», яку написали вітчизняні науковці, а видрукувало столичне видавництво «Дніпро».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Сім томів про досвід управлінців

У травні побачить світ фундаментальна праця вітчизняних науковців – «Енциклопедія державного управління» в семи томах.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Становлення демократії як проблема розвитку культури парламентаризму

Важко не погодитися з тими вченими, які серед великого розмаїття подій, що сталися у ХХ сторіччі, найвидатнішою вважають піднесення демократії.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Нас чекає епоха Великої відмови

У першому десятиріччі ХХІ століття у світі відбулися докорінні зміни, проявилися якісно нові тенденції та закономірності суспільного розвитку. Світ вступив у епоху глобальної кризи, яка виникла внаслідок негативних побічних процесів, зумовлених розвитком цивілізації.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Основні принципи сучасного виборчого маркетингу

Поняття виборчого маркетингу тісно пов’язане з такими новітніми політичними категоріями, як політичний ринок та політичний маркетинг. Зазначимо, що виборчі технології, тобто методи підготовки, організації і проведення виборчих кампаній – складова частина політичного маркетингу як загалом і політичного ринку.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Арабське «доміно»: теорія і практика ХХІ століття

Столітнє уявлення про те, що араби можуть жити тільки в умовах жорсткого авторитаризму, руйнується на очах, адже «коктейль» з обридлого диктатора, безробіття, що зростає, та інфляції, а також активної молоді є майже в кожній арабській країні.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Науковий тиждень «прагматичного партнерства»: окреслено теоретичний базис співпраці

«Необхідно відзначити принципову відмінність попереднього етапу співпраці нашої держави з НАТО: раніше основна увага приділялася питанню формалізації відносин – набуття офіційного членства в альянсі, а не реальній інтеграції дій задля створення безпечного світу, тепер же йдеться про справжнє об’єднання…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Patriae decori civibus educandis» – освічені громадяни є окрасою батьківщини

Таке гасло викарбовано на фронтоні головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка, якому виповнилося 350 років. Славне 350-річчя університет відзначатиме протягом 2011 року.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Не числом, а якістю

В основі реформи вищої освіти мають бути якість, відповідальність, європейська інтеграція та конкурентоспроможність Комітет Верховної Ради України з питань освіти і науки 16 лютого провів відкрите обговорення двох законопроектів «Про вищу освіту» № 7486-1 та № 7486, зареєстрованих у Верховній Раді у грудні…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Духовність, культура, освіта

Під таким гаслом у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася чотирнадцята Міжнародна виставка навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні-2011».

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Він із честю вийшов на Свою Вершину...

Голова Чернівецької обласної ради Василь Ананійович Ватаманюк навіть ста днів не пропрацював на цій посаді. Проте назавжди залишив своє ім’я в історії Буковинського краю завдяки плодам невтомної праці.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Микола ДЕРИКОТ, голова Хмельницької обласної ради: «Будь-яку справу належить робити разом»

Перед депутатами всіх рівнів нинішньої каденції стоїть непросте завдання – провести в державі реформи, які намічено.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Сергій ТАТУСЯК, голова Вінницької облради: «Регіональним реформам бути. Нині для цього є головне – політична воля»

Про намір реалізувати на Вінниччині пілотний проект децентралізації влади на користь територіальних громад Сергій Татусяк повідомив у першому своєму виступі перед депутатами облради одразу після обрання на посаду голови. Казав не заради красного слівця.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
Не відступати перед труднощами

Мешканці Княжичів, що на Київщині, знають голову місцевої самоврядної громади як людину, в котрої слово не розходиться з ділом. І хоч би як там казали заздрісники, а село під головуванням Ольги КАСЬЯН просто на очах перетворилося на квітучу оазу.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Партнери зустрілися в Українському домі

Наприкінці лютого в Києві відбувся ХІ Конгрес ділових, наукових і творчих кіл України. У заході взяли участь близько 500 делегатів із нашої держави та зарубіжжя, зокрема Австрії, Бельгії, Білорусі, Великої Британії, Йорданії, Литви, Росії, Казахстану, Таджикистану.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Батраки на власній землі

Заводи й фабрики роздали робітникам, однак дивіденди отримує зовсім інша соціальна група. Приватизація землі не збагатила селян, бо із сапами й косами вони виявилися неефективними власниками. Порівняно чесний спосіб позбавити їх земельних паїв – купівля.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Гроші - за водою, а спраглі - по воду?

Так звана водна поверхня безлічі річок і річечок, озер, ставків і боліт, штучних водойм, які є на Черкащині, становить лише 6,5 відсотка її території.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чи поліпшили захист прав і інтересів громадян у судах?

Минуло чимало часу відтоді, як набрав чинності Закон України «Про судоустрій і статус суддів», який, до речі, вніс зміни й до Цивільно-процесуального кодексу (ЦПК). Законодавцем анонсовано досягнення амбіційних результатів: поліпшиться й буде забезпечено доступ громадян до суду (ст.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Узагальнення ефективності застосування законодавства про оренду державного та комунального майна*

За інформацією, наданою Верховним Судом України (ВСУ) від 30 липня 2010 року, Судовою палатою в господарських справах розглянуто близько 300 касаційних скарг, що стосувалися питань оренди державного та комунального майна.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Рецепти морального відродження

Падіння рівня культури, знецінювання моральних норм, повсюдна чуттєва вбогість, притуплення й огрубіння міжособистісних стосунків, які щодня спостерігаються в нашому суспільстві, – усе це неминучий результат втрати духовного стрижня, зразка внутрішньої краси, того, що робить особистість духовно багатою, вимогливою до…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Пільги за картками

Кабінет Міністрів України має намір створити Єдину інформаційно-аналітичну систему обліку та управління коштами соціальної сфери й запровадити електронну соціальну картку на всій території України.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Як «Під золотою зіркою» народилася перша гасова лампа

Рецепт успіху від фармацевта Міколяша   У 1826 році до Львова в пошуках свого рецепта щастя приїхав 21-річний магістр фармації Віденського університету Петро Міколяш. Він улаштувався працювати лаборантом в аптеку «Під золотою зіркою».

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Феномен Болотова

Борисові Васильовичу Болотову – видатному вченому, авторові понад 76 книжок про нетрадиційну медицину, регенерацію людських клітин і уповільнення процесів старіння організму, лікування однієї зі страшних недуг – раку; людині, що вміє відновлювати пальці рук і ніг; фізику, який розв’язав…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Людмила Таршинова: «Держзамовлення потрібне нам як повітря»

Наша зустріч із Людмилою Олександрівною Таршиновою відбулася в офісі очолюваного нею Інституту технологій оздоровлення (ІТО) «Нове в медицині» у Києві. Щиро кажучи, мене вразили стіни її кабінету. Вони геть обвішані нагородами й патентами на винаходи.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Вірилось, бажалось, не забулось...»

Вечір пам’яті Миколи Мозгового Нинішнього літа виповнюється рік, як не стало одного із провідних талановитих композиторів-музикантів Миколи Мозгового, який в останні роки життя був генеральним директором Палацу «Україна».

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата