Чт, 22 грудня 2022

Піца: чому її так люблять

Сложно найти человеке который бы не любил пиццу, обилие различных начинок делает это блюдо универсальным.

Приємний аромат, висока швидкість приготування та можливість надовго забути про голод – про переваги піци можна говорити вічно. Корж із тіста з різноманітними видами начинки зверху став дійсно міжнародною стравою, котру можна зустріти як на святкових столах, так і на офісних перекусах. За таку універсальність (і, звісно, за неймовірний смак) гурмани з усього світу й називають піцу стравою №1.

Основні різновиди піци

Особливості замішування тіста, спосіб приготування, подача – все це може суттєво відрізнятись від рецепта до рецепта. Та головні відмінності ховаються в начинці, яка і формує смак страви. Серед найбільш популярних варіантів піци вирізняють:

  • маргариту – класична італійська страва, названа в честь королеви Маргарити Савойської, котра обожнювала комбінацію моцарели, італійських трав та томатів на хрусткому коржі;
  • дьябола – перчики халапеньо додають їжі неймовірної гостроти;
  • 4 сири – виходить дуже ніжною та насиченою, найчастіше для начинки використовують моцарелу, дор блю, чеддер та фету, приправлені вершковим соусом;
  • BBQ – тут поєднуються смак мисливських ковбасок, оливки та приємний аромат гриля;
  • прошуто страчетелла – комбо із елітної шинки, ніжного вершкового сиру, томатів та салату айсберг дарує незрівнянне гастрономічне задоволення.

Серед такого розмаїття кожен знайде, чим порадувати себе та своїх близьких. Тому сміливо переходьте на https://kyiv.monopizza.com.ua/, робіть вибір, і уже скоро улюблена страва з’явиться на вашому столі.

Чому варто додати піцу у свій раціон

Величезний асортимент – не єдина причина популярності страви. Окрім того, піцу люблять за:

  • простоту. В коржах з тіста, на які виклали різноманітні топінги та соус, немає нічого складного. При цьому процес випікання займає всього 20-30 хвилин;
  • чудовий смак та приємний аромат. Важко знайти людину, котра втримається перед хрусткою скоринкою, щедро приправленою соусами, а також ніжним сиром, котрий тягнеться та тане у роті;
  • максимум комфорту. Навіть без столового приладдя їсти таку страву дуже зручно. Піца стане топ-1 вибором, коли потрібно перекусити «на ходу». Її можна їсти як холодною, так і з легкістю підігріти в мікрохвильовці, духовій шафі чи на сковорідці. Оскільки страву просто поділити на кілька порцій, піца виступає невіддільним атрибутом вечірок та посиденьок у дружній компанії.

Ну а приготована з цільнозернового борошна, натуральної закваски та свіжих інгредієнтів страва ще й принесе вам максимум користі та дозволить надовго забути про голод!

Архів журналу Віче

Віче №12/2015 №12
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата