25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії

Президент Франції Емманюель Макрон відстоює свою думку, що з тим, як непрогнозовано поводиться сучасна Росія, західні союзники не мають давати їй розуміння, де межі їхніх дій, що він називає "стратегічною двозначністю".

Президент Франції Емманюель Макрон відстоює свою думку, що з тим, як непрогнозовано поводиться сучасна Росія, західні союзники не мають давати їй розуміння, де їхні "червоні лінії", що він називає "стратегічною двозначністю".

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у великій стратегічній промові про майбутнє Європи в університеті Сорбонни.

Макрон заявив, що війна Росії проти України є ключовою загрозою для безпеки Європи, і для безпеки європейських країн принципово важливо, щоб Росія не перемогла у цій агресивній війні.

Саме тому, наголосив він, рішення карати Росію санкціями і допомагати Україні було і залишається правильним.

Макрон також повторив, що вважає правильним "відновлення стратегічної двозначності" після зустрічі частини союзницьких країн, яку збирав у Парижі, і після якої сказав, що не відкидає введення військ союзників на територію України.

"Ми маємо справу з державою, яка "розв’язала собі руки", яка напала на європейську державу, у якої вже не "спецоперація" і яка не каже більше, де межі її намірів. Чому ми тоді щоранку маємо казати, які усі наші стратегічні обмеження? Якщо ми кажемо, що від того, що відбувається в Україні, залежить наша безпека (...) то чи мають бути у нас обмеження? Ні", - пояснив свою позицію президент Франції.

У своєму виступі Макрон закликав усвідомити, що "Європа, якою її всі знають – смертна", і подальше її майбутнє залежить від того, які рішення найближчим часом ухвалять або не ухвалять європейські держави та чи зможуть гарантувати свою безпеку й економічну самодостатність.

"Ера, коли Європа купувала енергоресурси у Росії, виробляла товари у Китаї і делегувала свою безпеку США, добігла кінця", - наголосив президент Франції.

На його думку, "пробудження" Європи перед новими викликами все ще надто повільне і важливо розуміти, що Сполучені Штати мають власні інтереси й пріоритетом для них буде загроза Китаю. Відтак Європа має брати на себе більшу відповідальність і думати про надійну колективну оборону на рівні континенту.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Британія призначить спецпредставника для нарощування виробництва зброї – голова МЗС Вчора, 04 травня

Британська зброя для ударів по Росії, Італія передасть ППО Україні, тиск на Гаагу: новини дня Вчора, 04 травня

Лондон дозволив ЗСУ бити британською зброєю по цілях в РФ – Reuters 03 травня

Як перевозити великогабаритні вантажі у Львові: комплексний підхід 03 травня

Вибір освітлювальних приладів для дитячих 03 травня

У Сербії затвердили новий уряд із проросійським віцепрем'єром під санкціями США 03 травня

ЗМІ: Шольц і Макрон проведуть неофіційну вечерю в Парижі напередодні візиту Сі 02 травня

Кулеба розповів, яку стратегію щодо України порадив би Білому дому 02 травня

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента, який назвав її "дном" 02 травня

Силовий сценарій у Грузії, дозвіл бити по Росії, у Фіцо допомогли людині Медведчука: новини дня 02 травня