06 квітня

Як правильно обладнати лабораторію: основні прилади та пристрої

В умовах сучасних лабораторій, дослідницьких центрів, хімічних та фармацевтичних підприємств неможливо обійтись без застосування спеціалізованого обладнання. Правильно підібрані комплекти пристроїв та оснащення допомагають підвищити рівень якості під час проведення вимірів та експериментальних робіт.

Лабораторне обладнання

В інтернет-магазині SIMVOLT можна придбати контрольно-вимірювальні прилади (КВП), фізико-хімічні аксесуари та посуд, аналітичні пристрої, загальнолабораторне приладдя. Консультанти допоможуть підібрати правильне устаткування, КВП та інші засоби для лабораторних досліджень.

Що необхідно придбати

Розрізняють кілька категорій технічних пристроїв, що згруповані за базовими напрямками, а саме:

  1. Посуд, шейкери та центрифуги для перемішування, сепарації. За допомогою електричних мішалок вдається надзвичайно точно змішати компоненти у потрібних пропорціях та із заданою інтенсивністю.

  2. Теплохолодотехніка. Скориставшись нагрівальними та охолоджувальними приладами, можна підтримувати точну температуру зразків, що вивчаються у дослідницьких центрах. Також, здійснюється стерилізація ємностей та інструментів, процеси перегонки та дистиляції.

  3. Вимірювальна та аналітична техніка. Сюди можна віднести гігрометри, вологоміри, вимірювачі кислотності та лужного середовища, апарати К'єльдаля автоматичної конструкції для аналізу білка чи азоту, лабораторні ваги.

  4. Оптика. Це можуть бути мікроскопи, рефрактометри тощо.

  5. Дезінфекція та знезараження. Лампи ультрафіолетового випромінювання допоможуть знищити весь спектр небезпечних та шкідливих організмів.

До того ж ви можете придбати генератори озону, які роблять повітря у приміщенні максимально чистим та свіжим. Паралельно нейтралізуються всі сторонні запахи.

Папір фільтрувальний

Усі співробітники хімічних лабораторій так чи інакше стикаються із застосуванням паперових фільтрів. Ці спеціалізовані аксесуари дають можливість швидко та ефективно відокремити рідину від твердих речовин, усунути непотрібний осад. Такі елементи є невеликими за габаритами кружками бавовняних волокон. Розрізняють кілька видів паперу, виходячи із щільності та швидкості поглинання вологи.

Папір фільтрувальний

Існують фільтрувальні пристрої для якісного та кількісного аналізу. У першому випадку вони більш вологостійкі, містять певні вкраплення золи. Другі розраховані на гравіметричний аналіз, тому не реагують на дію хімічних реактивів. У результаті не утворюється жодних домішок, пропадає каламуть із розчину, що вважається ідеальним для виконання кількісних досліджень.

Визначаючи конкретний вид фільтрувального паперу, варто звернути увагу на ряд важливих факторів. Наприклад, розміри бавовняних кружків. Чим більший аксесуар, тим ефективніше його використання та довше робочий інтервал. 

Крім того, потрібно дивитися на вміст сполучної речовини. Від цього безпосередньо залежить ступінь очищення (груба, середня, дрібна). Перебуваючи в мокрому стані, елемент, що просіває, не повинен втрачати своєї міцності, рватися або розповзатися. Від цього залежить якість аналітичних робіт.

Звернувшись до спеціалістів магазину SIMVOLT, можна отримати вичерпну інформацію про всі різновиди представленого обладнання, аксесуарів та витратних матеріалів. Передбачено доставку провідними українськими компаніями-перевізниками. Вся продукція супроводжується сертифікатами якості, надається гарантійне обслуговування електричних приладів та агрегатів.

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Комітет парламенту Іспанії визнав Голодомор геноцидом і закликав допомагати Україні зброєю Сьогодні, 15 травня

Офіційно: Зеленський відвідає Іспанію 17 травня Сьогодні, 15 травня

У ЄС погодили розширення санкційного механізму проти Ірану за підтримку Росії Вчора, 14 травня

Кулеба знову спростував чутки про "зірвану мирну угоду" України й РФ навесні 2022 року Вчора, 14 травня

Зеленський: Важливо, щоб Байден приїхав на Саміт миру Вчора, 14 травня

Доставка їжі у Києві: смачно та швидко з "Живи Смачно" 13 травня

На виборах в Каталонії сепаратистські сили втратили більшість 13 травня

Прем’єр Румунії: Міністр оборони має застереження щодо передачі Patriot Україні 13 травня

В уряді Німеччини виникла суперечка через додаткові кошти на армію 12 травня

У Бундестазі пропонують збивати дрони над Україною військами НАТО 12 травня