01 березня

Глава МЗС Чехії: Поразка України дасть Росії ресурси для нових "СВО"

Російські імперські амбіції не знають меж, і якби Росії дозволили це зробити, вона без вагань напала б на інші країни колишнього Східного блоку.

Російські імперські амбіції не знають меж, і якби Росії дозволили це зробити, вона без вагань напала б на інші країни колишнього Східного блоку.

У цьому переконаний міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ceske Noviny.

Ліпавський наполягає на тому, що необхідно продовжувати допомагати Україні і посилювати тиск на Росію та її союзників за допомогою санкцій.

"Поразка України принесла б нові ресурси переможцям і відкрила б двері для подальших "спеціальних військових операцій" в Центральній і Східній Європі", - сказав Ліпавський, маючи на увазі термін, яким Москва офіційно називає свою війну в Україні.

На думку глави чеської дипломатії, необхідно встановити межі російським імперським амбіціям. "Війна в Україні – це також і наша війна. На карту поставлено наше майбутнє, – заявив він.

"Якщо ми дозволимо Росії знищити Україну, якщо її агресія залишиться безкарною, за нею підуть інші хижаки по всьому світу", - додав він.

За словами Ліпавського, європейці тривалий час страждали від "стратегічної прокрастинації" після закінчення холодної війни. "Ми вірили, що падіння комунізму принесло еру миру, демократії і процвітання", - зазначив політик, але, за його словами, це призвело до ігнорування чітких попереджень, хай то війна Росії в Грузії, анексія Криму або вбивства опонентів московського режиму.

Очільник Пентагону Ллойд Остін вважає, що в разі програшу України в повномасштабній війні проти Росії з останньою доведеться воювати всьому Північноатлантичному альянсу.

Молодший міністр закордонних справ Ендрю Мітчелл під час виступу в Палаті громад 28 лютого назвав забезпечення успіху України у боротьбі з Росією є "найбільшим випробуванням нашого покоління".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як перевозити великогабаритні вантажі у Львові: комплексний підхід Сьогодні, 03 травня

Вибір освітлювальних приладів для дитячих Сьогодні, 03 травня

У Сербії затвердили новий уряд із проросійським віцепрем'єром під санкціями США Сьогодні, 03 травня

ЗМІ: Шольц і Макрон проведуть неофіційну вечерю в Парижі напередодні візиту Сі Вчора, 02 травня

Кулеба розповів, яку стратегію щодо України порадив би Білому дому Вчора, 02 травня

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента, який назвав її "дном" Вчора, 02 травня

Силовий сценарій у Грузії, дозвіл бити по Росії, у Фіцо допомогли людині Медведчука: новини дня Вчора, 02 травня

Президенти країн Балтії у 20-річчя членства держав у ЄС закликали до переговорів з Україною 01 травня

Як вибрати ідеальний ТВ-тюнер для літньої людини 01 травня

Де купувати секс-іграшки онлайн і не боятися підробок? 01 травня