21 лютого

Як облаштувати туалет для іммобільних людей

Сьогодні на ринку медичного обладнання представлений великий асортимент пристосувань для інвалідів та засобів для реабілітації. Серед них інвалідні візки, функціональні ліжка, протипролежневі матраци, реабілітаційні тренажери, опори для допомоги у пересуванні, санітарно-гігієнічні конструкції. Вони полегшують участь людей з проблемами опорно-рухового апарату, догляд за ними. Насамперед, в таких випадках дуже потрібно правильно облаштувати туалет для хворих. Зробити це можна як у загальному санвузлі, так і поруч з ліжком. Усе залежить від особливостей протікання хвороби, стану пацієнта.

Які конструкції входять до асортиментного ряду

В магазині медтехніки Baldinelli можна зустріти різні види санітарно-гігієнічного обладнання. В цілому, вони мають досить просту конструкцію.

Стаціонарні стільці-туалети

Санітарні крісла мають вигляд монолітної конструкції, яка доповнена знімною ємністю. Для пацієнтів, які повністю знерухомлені, фахівці радять вибирати пристосування з відкидними підлокітниками. Це значно спрощує роботу персоналу.

Стільці-туалети на коліщатках

Коліщатка спрощують процес транспортування як санітарного стільця для інвалідів, так і пацієнта з обмеженою руховою активністю, який сидить у ньому.

Складні стільці для туалету

Порівняно зі стаціонарними аналогами, складні займають значно менше місця під час зберігання, транспортування. За необхідності їх можна легко зібрати.

Накладки на унітаз для інвалідів

Сучасне медичне обладнання стане добрим варіантом для частково іммобілізованих пацієнтів. Його основна місія – зробити сидіння унітазу трохи вищим, щоб підвищити рівень комфорту хворого.

Візки із санітарною ємністю

Інвалідні крісла туалети є універсальними засобами. Вони обладнані зручним сидінням, завдяки якому пацієнт може довгий час перебувати в положенні сидячи і не відчувати дискомфорту. Керувати кріслом-каталкою з санітарним оснащенням може як помічник, так і сам інвалід-візочник.

Опорні рами

Якщо попередні конструкції можна встановлювати безпосередньо біля ліжка хворого, то дані пристосування встановлюються над унітазом. Вони складаються з міцного алюмінієвого або сталевого каркасу з антикорозійним покриттям, підлокітників, сидіння і кришки.

Опорні рами — чудове рішення для пацієнтів, здатних самостійно дійти до санвузла. Завдяки пристосуванням, сідати та вставати з унітазу людям з інвалідністю значно легше.

Пункти, важливі під час вибору туалета

Щоб правильно вибрати стілець горщик для дорослих, потрібно враховувати такі моменти.

Габарити

Розмір сидіння санітарного крісла повинен бути зручним для користувача, не малим і не надто просторим.

Вантажопідйомність

Більшість пристосувань випускається для користувачів із нормальною вагою. Але є й варіанти для людей, які мають надмірну масу тіла. Посилені конструкції здатні витримати вагу 200 кг.

Санітарна ємність

Горщик для дорослих, присутній у стільці, може відрізнятися формою. Для жінок краще вибирати круглу ємність, тоді як чоловікам — овальну або підковоподібну.

Вартість

Ціна туалетних пристосувань залежить від комплектації, матеріалу, компанії-виробника. До найдорожчих моделей належать стільці-туалети німецького виробництва, забезпечені пристроями, які значно спрощують самостійну експлуатацію пристосування хворим.

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата