Журнал Віче №1, січень 2013

ВЛАДА
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК: «Головне — чути народ і виконувати передвиборні обіцянки»

Напередодні Нового року Голова парламенту Володимир РИБАК дав інтерв’ю парламентським ЗМІ: телеканалу «Рада», журналові «Віче» та газеті «Голос України».…

ВЛАДА
Завдання номер один

В інтерв’ю парламентським ЗМІ Голова Верховної Ради Володимир Рибак сказав, що націлюватиме депутатів на виконання обіцянок, які вони давали, коли йшли на вибори.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
20-річчя об'єднаної Європи. Підсумки зрушень

Прагнучи налагодити роботу економік, зруйнованих під час Другої світової війни, та покращити соціальні й демографічні показники держав Європи, керівництво країн континенту зважилося на об’єднання деяких галузей господарства, що згодом переросло в процес передання дедалі більшої кількості функцій управління на…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Україна і світ: боротьба рейтингів і позицій

Маючи неабиякий досвід державотворення, багату історію та культуру, Україна лише частково відкривається світові, залишаючи «за лаштунками» здобутки своїх громадян, деякі природні чи історичні переваги.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Крим як багатоквіття націй

Притча оповідає, як три мудреці сперечалися про те, що важливіше для людини, – минуле, теперішнє чи майбутнє. «Моє минуле робить мене тим, хто я є. Я вмію лише те, чого навчився в минулому.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
22 січня – День соборності України

Того зимового дня в золотоверхому Києві на велелюдному Софійському майдані під перегук церковних дзвонів було ухвалено Акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що знаменував об'єднання двох розділених історичними мурами гілок українського народу.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Лицарський чин українського парламентарiя

Політична ситуація в сучасній Україні наводить на невеселу думку, що сучасні українські політичні діячі у своїй більшості абсолютно не готові нічим пожертвувати і лише імітують наявність у них політичних переконань.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Чи існує українська цивілізація?

Роздуми довкола книги «Україна найдавнішого часу – ХVІІІ століття: цивілізаційний контекст пізнання»* Проблеми цивілізаційного ос­ми­с­­­­­лення історичного та етнологічного процесів дедалі більше цікавлять українську гуманітаристику й політичні науки також.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Валерій ГОЛЕНКО: «Наш обов’язок – бути на передовій влади»

Органи місцевого самоврядування – найближча до людей влада. Обрана і сформована ними для того, щоб захищати спільні інтереси.

САМОВРЯДНА ГРОМАДА
«Україна. Адміністративно-територіальний устрій»

Побачив світ офіційний довідник Нарешті дочекалися. Наприкінці 2012-го вперше за останні 25 років завдяки спільним зусиллям Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування апарату Верховної Ради України та Парламентського видавництва видано офіційний довідник «Україна.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
У дбайливих руках тих, хто не цурається праці, земля завжди перетворюється на невичерпне джерело прибутків

Агропромислове підприємство «Хорс-КЛМ», що у Фастівському районі столичної області, за багатьма параметрами унікальне. Створене під керівництвом Леоніда КЕЛЬВИЧА, досвідченого господарника та фахівця, за чотири роки існування воно перетворилося на серйозного гравця в агропромисловому секторі.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Через життєві перевали – до наукових вершин

Видатний український учений, академік Національної академії наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, директор Інституту гідромеханіки НАН України Віктор ГРІНЧЕНКО нещодавно відзначив свій 75-річний ювілей.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Патонівський шов у операційній

Серед новацій у сучасній медицині дедалі більшого визнання в Україні та світі здобувають технології електрозварювання живих тканин, розроблені в Інституті електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Хірург з... краси

Василя ХРАПАЧА, доктора медичних наук, професора кафедри хірургії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця, можна сміливо назвати вітчизняним першопрохідцем у галузі пластичної хірургії. Адже саме завдяки йому в Україні почала розвиватися ця досить складна медична галузь.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Косметика DeSheli – універсальний подарунок

Новорічно-різдвяними святами розпочинається зимовий сезон подарунків. Він триватиме, аж допоки прийде весняна подарункова пора. Святого Миколая, Новий рік, Різдво і Водохреще, а там — і День святого Валентина.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Двічі срібна!

«Срібла» для повного комплекту якраз і бракувало»! Вона – легенда українського спорту, одна з найтитулованіших олімпійських чемпіонок України.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Олександр Малієнко, заввідділу парламентського журналу «Віче», – перший чемпіон України з шахів серед журналістів

З усіх категорій працівників, окрім, звичайно, професіональних шахістів, у нас найкраще грають у шахи, безперечно, журналісти. Принаймні «акули пера» в поєдинках проти політиків, банкірів, юристів, учених та інших фахівців мають величезну перевагу.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Шахи - характерна ознака цивілізованості

Як свідчить давня легенда, створив шахи якийсь індус.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Чорне море - перлина в океанькому намисті Землі

За традицією останніх 16 років 31 жовтня світ відзначав Міжнародний день Чорного моря. 1996 року шість причорноморських країн – Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія та Україна – підписали Стратегічний план дій із реабілітації та захисту Чорного моря.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Артбухта - друг дельфінів

З кожним роком в Україні зростає кількість дельфінаріїв. Кумедні й життєрадісні дельфіни демонструють глядачам трюки й циркові номери, дарують безліч позитивних емоцій. А за часів СРСР, з’ясувалося, цих розумних істот використовували в інтересах Військово-Морського флоту.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Таємниці підземного Севастополя

Севастопольські підземелля – особлива глава історії міста. Вони передовсім є результатом небаченої за масштабами діяльності виробничих колективів – військових і цивільних.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Україна - цілий рік»

Саме таку життєствердну назву мала Х Міжнародна курортна виставка, що проходила на базі готельного комплексу «Ялта-Інтурист». Із кожним роком дедалі міцнішими є позиції держави на міжнародному туристичному ринку.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Мюнхенські дивовижі

Київська спілка журналістів укотре «прорубала вікно в Європу». Цього разу об’єктом уваги групи творчих працівників ЗМІ стала столиця Баварії Мюнхен.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Шляхом аріїв

Український мандрівник Володимир Супруненко проїхав 4 тисячі кілометрів велосипедом, подорожуючи Індією, Непалом і Шри-Ланкою, намагаючись у заморських дивах і колоритних деталях місцевого побуту розгледіти те, що завдяки далекому індоєвропейському минулому пов'язує нині наші народи...…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Звісно, астрологія – брехлива й непутяща донька. Та що робила б її велемудра мати-астрономія, якби в неї не було цього безпутного дитяти?» – так усесвітньо відомий фізик Кеплер виправдовував своє хобі

А що нам віщують зорі? На це здавна загадкове й завжди актуальне запитання відповідають відомі сучасні вчені Астрологія виникла майже сто тисяч років тому.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Ревнуючи до самого Шекспіра...

Студентка Київського інституту іноземних мов Тетяна Гришанова разом зі своїми однокурсниками нерідко брала участь у конкурсах на найкращий переклад сонетів Шекспіра. От тільки всі перекладали російською, вона – українською.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Умію робити все, що треба для життя людини...»

На запитання відповідає сільський учитель, поет, син лауреата Шевченківської премії Юрій РОГОВИЙ…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
Казковий «Лускунчик» на сцені Національної опери

13 січня на сцені Національної опери України о 12.00 та о 14.00 ви зможете побачити балет-феєрію «Лускунчик» у виконанні артистів театру «Молодий балет Києва». Балетмейстер-постановник – заслужений артист України Євген Кайгородов.…

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
«Правдиві й милі, як Україна, картини»

Національний художній музей України завершив річну діяльність дзвінкою крапкою: виставкою творів Миколи Пимоненка «Мистецтво як радість життя».…

←попередня  1 2  наступна→

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня