Ср, 18 квітня 2018

Київська обладміністрація розподілила залишок дотацій між містами обласного підпорядкування

Нагадаємо, що 12 квітня бюджетна комісія Київської обласної ради погодила розпорядження голови КОДА Олександра Горгана, за яким школам і лікарням Київської області було виділено 435,6 млн грн, при цьому без грошей залишили 12 міст обласного підпорядкування. Останнє викликало бурхливу критику обласних чиновників і громадськості.

Як повідомила прес-служба київської ОДА, сьогодні, згідно з доповненням до розпорядження за №76,залишок бюджетних коштів в розмірі 178 млн грн все ж розподілили між містами обласного значення, районами та об'єднаними територіальними громадами області. Найбільшу суму серед міст обласного значення отримала Біла Церква - 17,8 млн грн, а найменшу Ржищів - всього 374 тис. грн.

kievobl-dotacii

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook член бюджетної комісії Київоблради Роман Сімутін, подібних дотацій область і виділяла вже більше семи років.

"Сьогодні вперше за роки відновлена невелика справедливість. Обласний бюджет формується за рахунок районів і міст, де частка Броварів становить 7 відсотків і ми займаємо 2 місце за наповненням. Жодного разу нам не виділяли дотацій, все покривалося за рахунок місцевого бюджету. Сьогодні ж, повторюся, вперше, виділяється 9 млн. Що це означає? За згадані кошти, можна покрити витрати на утримання навчальних закладів, охорони здоров'я, а кошти, передбачені в місцевому бюджеті на ті ж цілі, направити на розвиток Броварів, наприклад утеплити кілька садків. Зазначу, подібного в області не було вже більше 7 років ", - написав він.

Simutin

Читайте також: ЖК «Лисовий квартал» и «Крона Парк», как доказательство того, что в Броварах тоже жить хорошо!

У минулому році київська обладміністрація прийняла новий принцип розподілення бюджетних коштів, згідно з яким сума дотацій поділяється на 3 частини – перша частина повинна повертатися містам і селам пропорційно їхнього внеску в його формування. Друга частина спрямовується на підтримку окремих територій в частині подолання кризових явищ, а третя - на програми розвитку області. Коментуючи перегляд фінансування програм, голова КОДА Олександр Горган наголосив на необхідності зміни підходу до розподілу бюджетних коштів і бажанні спрямувати більше грошових коштів на місця.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня