Журнал Віче №6, березень 2011

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Світова фінансова криза та шляхи її подолання

Нинішня світова фінансова криза, яка охопила й Україну, свідчить: у сучасній фінансово-грошовій політиці припустилися серйозних прорахунків, тож вона не відповідає вимогам життя. Криза — це плата за помилки. Світові втрати від неї становлять 5 трлн. доларів.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Гарантії місцевого самоврядування в Україні: проблемні питання

Необхідною умовою ефективного функціонування місцевого самоврядування є забезпечення реалізації прав місцевих співтовариств, створення гарантій їх реальної незалежності та самостійності.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Класифікація конструктивних фікцій як окремого виду правової фікції

Як продукт абстрактного мислення, сприйнятий правовою доктриною та формально закріплений, конструктивні фікції є неоднорідними і, маючи загальні властивості, мають також певні особливості.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Деякі аспекти законодавчого регулювання зміни статусу та меж адміністративно-територіальних одиниць в Україні та європейських державах

Своєрідна стабільність у конституційно-правовому статусі досягається насамперед завдяки закріпленню його основ у конституційно-правових нормах. Водночас в українському правовому полі спостерігається суперечливість законодавства щодо регулювання основ територіального устрою України. Це свідчить про актуальність проведення реформи адміністративно-територіального устрою нашої держави.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Протистояння безпековим загрозам у США та Великій Британії: порівняльний аналіз

Кожна країна, що є однією з ланок системи міжнародних відносин, намагається чітко виокремити для себе її потенційні загрози та небезпеки.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Гуго Гроцій — один із засновників науки міжнародного права

Гроцій Гуго де Гроот (1583-1645) — видатний нідерландський політичний мислитель, юрист, філософ, історик, один із засновників новітньої теорії природного права та науки міжнародного права.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Теорія як дієвий інструмент стримування

Створена К. Марксом і Ф. Енгельсом та зреалізована більшовизмом під проводом В. Леніна колосальної дії інформаційно-світоглядна ідеологія залишила глибокий слід у суспільній свідомості.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Сучасні проблеми криміналістичної методики розслідування злочинів щодо порушення законодавства про захист рослин

У статті розкриваються теоретичні та практичні аспекти формування й розвитку криміналістичної методики розслідування злочинів щодо порушення законодавства про захист рослин, пропонується сформувати нові та вдосконалити наявні методики розслідування таких злочинів.…

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Діалектична основа методології ефективного правового державотворення, господарювання і прогнозування розвитку країни

Надзвичайно згубним для країни і громадян є науково не обґрунтовані, а тому неправильно визначені стратегічні цілі і способи їх досягнення.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
Політична реклама як процес комунікації

Політична реклама - це реклама політичних партій (об'єднань), органів державної влади, державних і громадських організацій, а також тих громадян, які беруть участь у політичній діяльності, їхніх дій, ідей, програм і ставлення до будь-яких організацій, подій, громадян, ідей.

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
«Конституційно-правові засади державного суверенітету України в умовах глобалізації: проблеми теорії і практики»

Науково-методологічний семінар під такою назвою відбувся в рамках постійно діючого в Інституті держави і права ім. В. М. Корецького НАН України методологічного семінару: «Юридична наука і суспільство (проблеми теорії і практики)».

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата