24 травня

Як організувати закупівлю та логістику товарів з Китаю

Організація закупівель товару із Китаю потребує зваженого підходу до вибору постачальників, посередника та логістики. За правильної стратегії можна значно заощадити та збільшити прибуток у рітейл-бізнесі. "Віче" зібрав поради, які допоможуть вам ефективно працювати з Китаєм та мінімізувати ризики.

Основними перевагами Китаю є великий асортимент та гарна якість продукції. Собівартість продукції з Китаю, включаючи витрати на доставку та послуги посередника, на 20-50% нижча за аналогічну продукцію українських виробників. За прогнозами експертів, найближчими роками китайський ринок лише зміцнюватиме своє домінування. 

Порада: Якщо ви хочете знайти надійного партнера для довгострокового співробітництва, то фуллімітед-агенція Pollux допоможе оформити всі необхідні документи та оперативно доставити товар з Китаю, у тому числі за допомогою авіа-доставки з Гонконгу: https://www.pollux.org. ua/ru/delivery/delivery-service/ 

chine-air-delivery

Особливості роботи з китайськими постачальниками 

Якщо ви хочете отримати найкращі умови та якість товару, варто порівнювати пропозиції кількох постачальників. Щоб зібрати список відповідних контрагентів, перегляньте відгуки про них на спеціалізованих інтернет-майданчиках, терміни відвантажень, мінімальний обсяг замовлення та вартість за одиницю. Проаналізуйте, хто з них дає кращу вартість та вигідніші умови. Торгуйтеся та вибирайте найкращих. 

Порада: Перевірте партію перед тим, як закупити товар у постачальника. Ідеальний варіант – отримати зразок товару. Але на це погоджуються небагато постачальників, особливо якщо йдеться про невеликі партії. Натомість відео чи фото продукції готовий надати вам практично кожен постачальник

Де шукати постачальників та як обирати? 

Важливо ретельно підходити до пошуку китайських постачальників, перевіряти кожного відповідного контрагента і не діяти навмання — інакше рішення про закупівлю в Китаї може коштувати вам занадто дорого. 

Основні платформи для пошуку товарів в інтернеті: Alibaba, Baidu.com, Taobao.com, Tmall.com, Pinduoduo.com та JD.com. На цих платформах розміщено майже всі товари, що виготовляються в Китаї. Використовуйте перекладач від Google для перекладу – це дозволить вам ефективніше шукати товари на платформах китайською мовою та отримувати більш точні результати. 

Порада: Китайські заводи випускають спеціалізовану продукцію. Якщо на сайті постачальника пропонується надто багато різноманітних товарів, ймовірно, це перекупник. Звичайно, на невеликих партіях можна працювати і з перекупниками, але для великих замовлень шукайте заводських виробників. 

Логістика та супровід угоди

Самостійне спілкування китайською мовою складне, тому можна звернутися за допомогою до компанії-посередника. Такі спеціалізовані агенції допомагають вирішити багато питань від вашого імені: зв'язуються з фабриками, ведуть переговори, перевіряють якість продукції, організують доставку та митне оформлення вантажів в Україну. 

Порада: Шукайте агентства, які пропонують повний пакет послуг або окремі послуги на ваш вибір. Віддавайте перевагу компаніям із власними складами у Китаї для зменшення кількості посередників та зниження ризиків.

Архів журналу Віче

Віче №7/2016 №7
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата