Вт, 05 грудня 2023

Туристичні меблі — запорука комфортного відпочинку

Призначення сучасного туристичного спорядження це — забезпечення максимально можливого рівня комфорту для мандрівників. Туристичні меблі часто не відносять до предметів першої необхідності в поході, але без них вам буде незручно в багатьох аспектах. 

Особливості туристичних меблів

Туристичні меблі мають відповідати ряду важливих вимог, щоб користування ними було зручним і доцільним. Зокрема вони мають бути:

  • функціональними;

  • міцними та надійними;

  • легкими і компактними;

  • простими у встановленні.

Функція кемпінгових меблів — зробити перебування на природі комфортним і приємним. Вони повинні бути зручними у користуванні, щоб забезпечити повноцінний відпочинок. Для підвищеної комфортності їх оснащують м'яким підголов’м, підлокітниками тощо. Важливо, щоб столи і стільці були стійкими, інакше це може призвести до травмування. 

Туристичні меблі мають витримувати значні навантаження, тому їх виготовляють з міцних, зносостійких матеріалів. Каркас виробів найчастіше роблять зі сплаву алюмінію. Це легкий, міцний матеріал, стійкий до впливу вологи і перепаду температур. Поверхні виробів найчастіше шиють з поліестеру і нейлону. Ці тканини здатні витримувати велику вагу. Вони не розтягуються, добре тримають форму, легко чистяться, швидко сохнуть, не вигорають на сонці. Велике значення має якість і надійність кріплень і перемичок. Вони мають витримувати багаторазове складання і розкладання та надійно тримати каркас. Зносостійкість елементів меблів посилюють з допомогою спеціального покриття, яке має вологовідштовхувальні властивості.

Стул Helinox Chair One_R1 - Black/O.Blue

Меблі — досить громіздкий виріб, але продукція для туристів спроєктована таким чином, щоб в складеному вигляді вони займали мінімум місця. Їх перенесення і зберігання спрощують спеціальні чохли. У виробництві туристичних меблів використовують матеріали, які мають невелику вагу, але достатній запас міцності. Це робить їх придатними навіть для ручного транспортування.

Важливою характеристикою цієї категорії спорядження для подорожей є простота збірки та встановлення. Туристичні меблі повинні бути мобільними, мати просту і зрозумілу конструкцію. 

Туристичні меблі: різноманіття асортименту

Серед меблів для кемпінгу то походів найпоширенішими є такі категорії:

  • стільці і крісла;

  • лавки;

  • столи;

  • шезлонги;

  • розкладачки.

Можливість перепочити, сидячи на зручному стільці, а не землі, дуже важлива під час тривалих переходів. Туристичні стільці, крісла та лавки виготовляють з металевих труб, які служать опорою, і міцної тканини. Крісла на відміну від стільчиків мають підлокітники та опцію регуляції нахилу спинки. В деяких моделях сидіння мають м'який наповнювач.

Туристичні столи роблять приготування та вживання їжі більш зручним та гігієнічним. Стільниці до найчастіше виготовляють з алюмінію, МДФ чи навіть поліестеру. Останній варіант — найлегший і найкомпактніший. В окремих моделях є можливість регулювання висоти ніжок. Це дуже доцільно, коли немає можливості встановити стіл на рівну поверхню. 

Шезлонги та розкладачки призначені для сну та відпочинку. Вони мають надійний каркас і поверхню з міцного полотна. Також туристичні меблі можна купити готовим комплектом, у якому буде все необхідне для сімейного відпочинку. 

Замовити якісні туристичні меблі від перевірених брендів ви можете на сайті магазину «Клуб мандрівників». Перед купівлею потрібно проаналізувати умови майбутнього відпочинку, щоб обрати найоптимальніші варіанти з нашого асортименту. 

Архів журналу Віче

Віче №7/2016 №7
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата