Пт, 24 червня 2022

Техніка під надійним захистом: який стабілізатор напруги обрати для приватного будинку

Зростання кількості побутової техніки в умовах власного помешкання спонукає споживачів приділяти багато уваги її раціональному та обережному використанню. Це зумовлено не тільки різноманіттям приладдя, але й навантаженням на електричні мережі.

Зростання кількості побутової техніки в умовах власного помешкання спонукає споживачів приділяти багато уваги її раціональному та обережному використанню. Це зумовлено не тільки різноманіттям приладдя, але й навантаженням на електричні мережі. Необачне й одночасне використання увімкненої електроніки або нестабільна напруга можуть негативно вплинути на стан проводки та викликати непередбачені наслідки.

Превентивною та незамінною мірою в такому випадку стане стабілізатор для дому у Кривому Розі, моделі та види якого представлені виробниками в широкому асортименті. 

Різновиди та типи стабілізаторів напруги для приватного будинку

В умовах приватного будинку є можливість використання декількох варіантів такого обладнання – мережевих і магістральних стабілізаторів, що також поділяються на декілька типів. Мережеві приєднуються до звичайної розетки та дозволяють увімкнути окремі побутові прилади. Магістральні контролюють всю електромережу в будинку.

Типи стабілізаторів напруги:

  • Релейні. Мають невеликі розміри, розширений діапазон витримки навантажень, низьку чутливість до змін вхідної напруги. Відзначаються тривалістю ефективної роботи.
  • Електронні. Швидко реагують на зміни в мережі, точно корегують вхідну енергію, зберігають потужність у процесі стабілізації, мають невеликі розміри та безшумний режим роботи.
  • Електромеханічні. Стійкі до великих перевантажень, мають широкий діапазон вхідної енергії та низьку чутливість до зміни напруги в мережі.

Сучасний стабілізатор є електронним приладом, за допомогою якого вхідна електроенергія перетворюється та підтримується в мережі у рамках певних меж у моменти, коли відбувається суттєва її зміна. Таким чином пристрій стримує перепади напруги і вберігає техніку від виходу з ладу. Для побутового використання важливо обрати той варіант, який буде відповідати кількості робочої техніки в будинку, враховуючи стан електромережі.

Тонкощі вибору ефективного приладу

Спеціалісти радять під час вибору стабілізатора у магазині техніки Алло для користування в приватному будинку враховувати декілька технічних моментів. Це стосується:

  • кількості фаз; 
  • потужності;
  • активного навантаження; 
  • запасу потужності. 

Звичайна побутова техніка працює в умовах однофазної мережі, але деякі агрегати потребують трифазного живлення (насоси, зварювальні апарати та інше важке обладнання).

Має значення й сумарна потужність всієї електроніки в будинку. Якщо часто одночасно працюють багато приладів, стабілізатор треба обирати з тією потужністю, якої потребують усі активні елементи. Не зайвим буде врахування активного навантаження, яке використовується освітленням, обігріванням (електричним) і нагріванням води. Стабілізатори з високим рівнем активного навантаження й запасом потужності добре справляються з поставленою задачею та дозволяють уникнути пошкодженню побутової техніки від перенапруги в умовах приватного будинку будь-якої площі.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Сьогодні, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Сьогодні, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Сьогодні, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня