01 квітня

Червона ікра: найкраще поєднання користі та смаку

Червона ікра — це смачний та корисний делікатес з унікальними властивостями. Вона є чудовим додатком до повсякденного раціону та окрасою святкового столу. Однак відчути повною мірою користь цього продукту можна лише придбавши оригінальний товар.

ікра

Червона ікра: найпоширеніші види

Червона ікра виготовляється з лососевих риб: горбуші, кети, лосося, форелі тощо. Найсмачніший продукт видобувають з лососевих, вирощених в екологічно чистих, природних умовах. Цей делікатес має багато різновидів, залежно від сорту риби, з якої її зробили. Тому ікра може відрізнятися га смак, за консистенцією та вартістю. Ціна продукції напряму залежить від риби, з якої її виготовлено. Чим рідкісніший представник морської фауни, тим дорожче бути коштувати ікра.

Великою популярністю серед споживачів заслужено користуються такі види ікри:

  • ікра форелі;
  • ікра горбуші;
  • ікра кети;
  • ікра чавичі.

Дрібнозерниста ікра, виготовлена з форелі, має виражений морський смак та аромат. Соковиті та пружні ікринки цієї риби відрізняються яскравими кольорами: від насиченого жовтого до червоного. Завдяки солонуватому присмаку з гірчинкою продукт відмінно смакує в поєднанні з вершковим сиром та яйцями.

Ікра горбуші — класичний варіант, який найчастіше використовують для приготування бутербродів та святкових страв. Вона характеризується насиченим, але ніжним рибним смаком. Світло- помаранчеві ікринки середнього діаметра мають м'яку оболонку і легко розчиняються, що надає стравам з цієї ікри особливої соковитості.

Ікра кети — рідкісний делікатес, який належить до категорії елітних. Її особливістю є чималі ікринки з міцною оболонкою, які чудово зберігають свою кулясту форму. Тому цей продукт додають до салатів та прикрашають ними канапки. Всередині бурштинових кульок проглядається темніша цятка — зародок риби. Завдяки цьому оригінальність ікри з кети легко перевірити. Смак у неї дуже м'який і приємний, з вершковими нотками.

Ікра чавичі (королівського лосося) — це відбірний продукт з яскраво-червоними крупними ікринками. Вона дуже смачна, з ледь помітним гіркуватим післясмаком. Королівський лосось належить до зникаючих видів, тому ікра з нього коштує порівняно дорого.

Червона ікра: корисні властивості

червона ікра

Риби з родини лососевих здавна відомі неперевершеним складом своєї ікри. Основною цінністю червоної ікри, виготовленої з цієї групи риб, є унікальний білок. Він засвоюється краще ніж аналоги, що містяться в м'ясі та молоці. Також ікру споживають заради поліненасичених жирних кислот, особливо Омеги 3, яка необхідні нашому організму.

Червона ікра містить великий набір вітамінів та мінералів. Зокрема, в ній є вітаміни A, D, група B, фолієва кислота, ретинол. Цей смачний делікатес також багатий різними мікроелементами: йодом, фосфором, калієм тощо.

Червона ікра є висококалорійним продуктом, при цьому в ній практично немає вуглеводів. Тому її можна включати до раціону дієтичного харчування. Ікра необхідна спортсменам та людям, що одужують після важких хвороб, для відновлення сил. Вона позитивно впливає на стан кісток, шкіри, серцево-судинної системи та роботу мозку.

Важливо, щоб цей продукт був натуральним та виготовленим згідно з затвердженими стандартами. Свіжу ікру преміум-класу пропонує інтернет-магазин «Ікорний дім». Ми є офіційним представником виробника, тому ціни на продукцію доступні для всіх споживачів. Наш товар має сертифікати міжнародного зразка, що є гарантією його якості.

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як перевозити великогабаритні вантажі у Львові: комплексний підхід Сьогодні, 03 травня

Вибір освітлювальних приладів для дитячих Сьогодні, 03 травня

У Сербії затвердили новий уряд із проросійським віцепрем'єром під санкціями США Сьогодні, 03 травня

ЗМІ: Шольц і Макрон проведуть неофіційну вечерю в Парижі напередодні візиту Сі Вчора, 02 травня

Кулеба розповів, яку стратегію щодо України порадив би Білому дому Вчора, 02 травня

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента, який назвав її "дном" Вчора, 02 травня

Силовий сценарій у Грузії, дозвіл бити по Росії, у Фіцо допомогли людині Медведчука: новини дня Вчора, 02 травня

Президенти країн Балтії у 20-річчя членства держав у ЄС закликали до переговорів з Україною 01 травня

Як вибрати ідеальний ТВ-тюнер для літньої людини 01 травня

Де купувати секс-іграшки онлайн і не боятися підробок? 01 травня