01 березня

Глава МЗС Чехії: Поразка України дасть Росії ресурси для нових "СВО"

Російські імперські амбіції не знають меж, і якби Росії дозволили це зробити, вона без вагань напала б на інші країни колишнього Східного блоку.

Російські імперські амбіції не знають меж, і якби Росії дозволили це зробити, вона без вагань напала б на інші країни колишнього Східного блоку.

У цьому переконаний міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ceske Noviny.

Ліпавський наполягає на тому, що необхідно продовжувати допомагати Україні і посилювати тиск на Росію та її союзників за допомогою санкцій.

"Поразка України принесла б нові ресурси переможцям і відкрила б двері для подальших "спеціальних військових операцій" в Центральній і Східній Європі", - сказав Ліпавський, маючи на увазі термін, яким Москва офіційно називає свою війну в Україні.

На думку глави чеської дипломатії, необхідно встановити межі російським імперським амбіціям. "Війна в Україні – це також і наша війна. На карту поставлено наше майбутнє, – заявив він.

"Якщо ми дозволимо Росії знищити Україну, якщо її агресія залишиться безкарною, за нею підуть інші хижаки по всьому світу", - додав він.

За словами Ліпавського, європейці тривалий час страждали від "стратегічної прокрастинації" після закінчення холодної війни. "Ми вірили, що падіння комунізму принесло еру миру, демократії і процвітання", - зазначив політик, але, за його словами, це призвело до ігнорування чітких попереджень, хай то війна Росії в Грузії, анексія Криму або вбивства опонентів московського режиму.

Очільник Пентагону Ллойд Остін вважає, що в разі програшу України в повномасштабній війні проти Росії з останньою доведеться воювати всьому Північноатлантичному альянсу.

Молодший міністр закордонних справ Ендрю Мітчелл під час виступу в Палаті громад 28 лютого назвав забезпечення успіху України у боротьбі з Росією є "найбільшим випробуванням нашого покоління".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата