Ср, 29 листопада 2023

Кулеба у НАТО відкинув ідеї та пропозиції щодо територіального компромісу з РФ

Міністр закордонних справ заперечує глухий кут на фронті та наполягає, що не існує альтернативи поверненню Україною контролю над усією її територією.

Міністр закордонних справ заперечує глухий кут на фронті та наполягає, що не існує альтернативи поверненню Україною контролю над усією її територією.

Про це глава МЗС Дмитро Кулеба заявив у штаб-квартирі НАТО перед початком першого засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Кулеба розпочав звернення до журналістів з твердження про те, що Україна ніколи не поступиться тією задачею у війні, яку вона сама собі встановила.

"Наша стратегічна задача – відновлення контролю за кордоном 1991 року – лишається незмінною і ніщо нас не зупинить (у її втіленні)", - наголосив міністр.

Очільник МЗС України не став заперечувати, що Київ чує ідеї про "поступки" і "домовленості з Росією", але категорично виключив таку можливість і дав жорстку відповідь на ці пропозиції: "Такі люди, які це пропонують, мають перш за все запропонувати подібне своїм урядам – віддати комусь частину своєї території, своїх людей. Нехай вони це зроблять, і ми побачимо, чи можна про це говорити".

На запитання про нібито тупикову ситуацію на фронті Кулеба відповів коротко: "Немає глухого кута".

Він також повторив заклик до США та інших держав НАТО допомогти в озброєнні України: "Найкращий шлях уникнути участі ваших солдатів у бойових діях – це допомогти тим, хто веде війну. Ви даєте зброю – ми б’ємося, це чесна домовленість".

Як відомо, Угорщина системно натякає на необхідність поступитися Росії. Цього тижня голова угорського МЗС Петер Сійярто заявив у НАТО про "провал" стратегії щодо України. Утім, ця ідея не має підтримки Альянсу.

Напередодні Київ схвалив проєкт плану реформ для вступу України в НАТО, і Дмитро Кулеба має представити його на засіданні Ради України – НАТО.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №7/2016 №7
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата