Пн, 05 червня 2023

Пожежа в притулку для біженців у Тюрингії: загинула дитина - можливо, хлопчик із України

У результаті пожежі в притулку для біженців у місті Апольда, що на сході німецької федеральної землі Тюрингія, у неділю вранці загинула дитина, ще з десяток людей були ушпиталені.

У результаті пожежі в притулку для біженців у місті Апольда, що на сході німецької федеральної землі Тюрингія, у неділю вранці загинула дитина, ще з десяток людей були ушпиталені.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Пожежа спалахнула о п’ятій ранку за місцевим часом (06:00 за Києвом). Очевидці кажуть, що полум'я сягало кількох метрів у висоту.

Районна адміністрація повідомила, що в притулку для біженців, який зараз є непридатним для проживання, були зареєстровані 245 людей із Афганістану, Сирії та України.

Фото: DPA

Водночас із загибеллю дитини зник безвісти 9-річний хлопчик із України. Влада заявила, що для того, щоб визначити, чи є тіло, знайдене в будівлі, зниклим хлопчиком, знадобиться судово-медична експертиза.

Поліція заявила, що причина пожежі наразі незрозуміла, й кримінальне розслідування ведеться "повним ходом". Такі розслідування є стандартною практикою після смертельних пожеж і не означають підозри в будь-якій злочинній діяльності.

Доповнено 20:45. Посол України в Німеччині Олексій Макеєв повідомив, що українські консули перебувають на контакті з громадянами України, які проживають у Тюрингії, а також з німецькими правоохоронними органами. "Чекаємо на докладнішу інформацію, після того повідомлю більш детально", - зазначив він.

Мешканців притулку, яких врятували пожежники, перевезли до іншого центру прийому біженців у сусідньому Гермсдорфі. Їх супроводжували поліцейські та перекладачі.

Десять осіб були доставлені до лікарні. Деякі з них постраждали від вдихання диму, а одна людина отримала перелом ноги, повідомляють місцеві ЗМІ.

Міністр внутрішніх справ Тюрингії Георг Майєр висловив занепокоєння у зв'язку з "жахливою новиною" в Апольді. А федеральна міністерку внутрішніх справ Ненсі Фезер заявила, що федеральні органи безпеки готові співпрацювати з владою Тюрингії.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня