Вт, 23 травня 2023

Орбан заявив, що Україна не виграє війну проти Росії

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан переконаний, що Україна не здатна виграти агресивну війну, яку проти неї розпочала Росія.


Фото: www.eurointegration.com.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан переконаний, що Україна не здатна виграти агресивну війну, яку проти неї розв'язала Росія.

Про це Орбан заявив у інтерв’ю Bloomberg, пише "Європейська правда".

Відповідаючи на запитання, угорський прем’єр сказав, що Угорщина не належить до "мейнстримного європейського підходу" у контексті російсько-української війни.

"Моєю позицією, позицією Угорщини від самого початку було, що ця війна є провалом дипломатії, її ніколи не повинно було бути. Дивлячись на те, що відбувається на передовій, для нас є очевидним: рішення на полі бою не працює.

Ви правильно сказали, що Росія вторглася в Україну. Але питання не в тому, хто до кого вторгся, питання у тому, що буде наступного ранку. Наступного ранку, і це є фактом, помре ще більше і більше людей. Немає шансів для перемоги для жодної зі сторін. Це війна, яка позбавляє багатьох людей життя, не даючи результату", - заявив Орбан.

Він додав, що емоційно війна є "трагічною", і серця угорців "з українцями". Угорщина, за словами Орбана, розуміє, "як багато страждають українці".

"Але я говорю як політик, який повинен врятувати життя… Найважливіше для міжнародної політичної спільноти - врятувати життя, особливо коли ви переконані, так само, як я, що немає жодних шансів виграти цю війну", - сказав Орбан.

На уточнювальне запитання, чи справді він переконаний, що Україна не здатна виграти війну, Орбан відповів ствердно.

"Моя позиція полягає у тому, що, дивлячись на реальність, цифри, обстановку, на той факт, що НАТО не готовий відправити війська, є очевидним: не може бути перемоги для бідних українців на полі бою. Це моя позиція", - сказав він.

Глава угорського уряду зазначив, що треба переконати кожного у необхідності досягти єдиного можливого рішення, яким, за його словами, є припинення вогню. "Після припинення вогню повинні початися мирні переговори", - сказав Орбан.

Він також зазначив, що Угорщина має унікальну ситуацію у цій війні, тому що "Україна не є віддаленою країною".

"Україна є нашою сусідкою. І друге - ми маємо етнічні меншини, які живуть в Україні, 200 тисяч чи щось таке. Вони є частиною війни, їх мобілізують в українську армію, і вони помирають. Ми втрачаємо життя щоденно, і угорські життя також. Тож ми розглядаємо всю цю ситуацію під особливим кутом", - заявив Орбан.

Як відомо, Угорщина заблокувала черговий транш на 500 млн євро з Європейського фонду миру, що підтримує Україну зброєю. Причина - оголошення Україною OTP Bank "спонсором війни".

Німеччина та Угорщина посперечалися в понеділок під час зустрічі міністрів закордонних справ у Брюсселі через роль цього банку в російській війні.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Парламент Греції не зміг оголосити вотум недовіри уряду Сьогодні, 29 березня

Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні Сьогодні, 29 березня

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня