Вт, 28 березня 2023

Як вибрати планшет для дистанційного навчання

Низка локдаунів та війна в Україні зробили процес навчання у дистанційному форматі звичним. Згодом встановився розклад, вчителі навчилися працювати з платформами та конференціями, а перед батьками постало завдання забезпечення учня чи студента необхідними гаджетами.

Якщо спочатку доводилося задовольнятися персональними комп'ютерами та ноутбуками, то з часом стало зрозуміло, що найкращий варіант для навчання — саме планшет. Широкий вибір моделей різних розмірів та характеристик представлений на сайті магазину Eldorado.ua. Ви легко знайдете відповідну модель, враховуючи наявний бюджет, а досвідчені консультанти допоможуть розібратися з технічними параметрами. Про те, яким має бути планшет для дистанційного навчання, поговоримо далі.

планшет

На що звертати увагу

Сучасні магазини техніки та електроніки пропонують такий асортимент, що легко розгубитись. Обов’язково зверніть увагу на:

  • розмір екрана;
  • продуктивність;
  • тип матриці;
  • наявність клавіатури та можливість її підключення;
  • розмір оперативної та вбудованої пам'яті;
  • наявність модуля Wi-Fi та слота під SIM-картку;
  • місткість батареї.

Параметри екрана та матриця

Виробники пропонують планшети з діагоналлю від 7 до 18,4 дюймів, проте для навчання краще вибрати модель із середніми показниками: 10–13”. Це дозволить вільно читати дрібний текст, не напружуючи очі.

Серед усіх типів матриці для навчання найбільше підходить IPS. Звичайно, OLED-екрани передають кольори яскравіше, але за тривалого використання такого планшета можуть втомлюватися очі, та й коштують OLED-моделі дорожче.

Процесор та оперативна пам'ять

Для забезпечення плавної роботи застосунків, підтримки нескладних програм, створення презентацій та інших шкільних завдань достатньо 4-ядерного процесора. Студенти та учні старших класів часто потребують вимогливих програм. Для забезпечення їхньої нормальної роботи вже потрібно 8 ядер.

Учні молодшої школи рідко стикаються зі складними завданнями, тому для дистанційного навчання підійде модель з ОЗП 2–3 Гб. Але якщо ви купуєте гаджет «на виріст», то віддайте перевагу планшету з оперативкою від 4 Гб.

планшет

Інші параметри

Хороший планшет для навчання відрізняється можливістю підключення клавіатури та тривалим терміном автономної роботи. Перше знадобиться для заповнення різних тестів, написання творів та інших робіт, а друге забезпечить присутність на уроці навіть у дорозі.

Важливо подбати про вихід в Інтернет. Наявність модуля Wi-Fi дозволить під'єднатися до уроку з дому або кафе, а якщо в планшеті передбачений слот для сім-картки, то можна скористатися мобільним Інтернетом.

Не менш важливі хороший звук, наявність стилуса та якість камери, особливо фронтальної. Хороша роздільна здатність дозволить демонструвати вирішені завдання просто з екрана, а за допомогою стилуса зручно робити позначки та виправлення.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата