Ср, 01 лютого 2023

Зеленський показав фото Саакашілі й заявив, що грузинська влада його катує і вбиває

Президент Володимир Зеленський на пресконференції з австрійським візаві Александром Ван дер Белленом показав фотографії колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі й звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції з австрійським візаві Александром Ван дер Белленом показав фотографії колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі й звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Публічне катування громадянина України. Я не обговорюю питання, за що заарештували колишнього президента Грузії, які наслідки цього для політики і демократії в Грузії. Це їхнє внутрішнє питання. Я говорю про арешт громадянина України Міхеїла Саакашвілі, якого публічно катують щоденно. Я думаю, що їхня мета - його вбити", - сказав глава держави.

Фото: Укрінформ

За словами Зеленського, Саакашвілі отруїли, й нині його повільно вбивають. Принагідно він поставив питання, на чиєму боці перебуває влада Грузії.

"Вони нейтральні, вони за Росію, тому що Росія ставиться до своїх політиків так само, як сьогодні керівництво Грузії ставиться до вже не їхніх політиків, до речі, а до громадян України. Тому вони нейтральні, або вони за Росію, або проти України тощо. Із великою повагою ми ставимось до питання нейтральності, але з великим нерозумінням - до ось такого ставлення", - підкреслив президент.

Як відомо, Саакашвілі перебуває під вартою з часу таємного повернення до Грузії напередодні місцевих виборів 2021 року.

Як повідомляють, з часу затримання Саакашвілі втратив понад 30% ваги, зараз він важить близько 69 кг, маючи зріст 195 см. В експертизі вказують такі діагнози, як прогресуюча деменція, загрозлива втрата маси тіла, гастроентерологічні захворювання, захворювання опорно-рухового апарату.

У клініці "Вівамед", де Саакашвілі перебуває на лікуванні, повідомляють, що він погано їсть та відмовляється від внутрішньовенного харчування.

У владі Грузії продовжують наполягати, що Міхеїл Саакашвілі симулює і перебільшує свої проблеми. Минулого тижня Мін’юст Грузії висловив недовіру результатам медичної експертизи центру "Емпатія". Суд додав до матеріалів справи доповідь Нацслужби експертизи ім. Самхараулі, у якій ставлять під сумнів висновки незалежних експертів.

Минулого тижня Саакашвілі висловив припущення, що люди, які готували його повернення до Грузії в жовтні 2021 року, були російськими агентами.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня

"Радіо Свобода": Угорщина знову скаржиться державам ЄС на "утиски угорців" в Україні 16 березня