Ср, 23 листопада 2022

Що зробити для правильного відпочинку свого підлітка? Обираємо зручне ліжко

За день підлітки витрачають дуже багато енергії та сил. Аби її відновити потрібен якісний, спокійний сон. В даній статті ми розглянемо критерії вибору ліжка для підлітків.

Підлітки потребують найкращого відпочинку. За день вони витрачають дуже багато енергії та сил. Аби її відновити потрібен якісний, спокійний сон. В даній статті ми розглянемо критерії вибору ліжка для підлітків разом з партнером статті Soloha.ua.

ліжко

Здоровий сон і як його покращити

У сучасному світі в підлітків часто збиваються біоритми. В результаті чого, порушується сон та гормональний баланс. Це найчастіше трапляється через: неправильне користування гаджетами, до пізньої ночі; соцмережі, які приваблюють цікавістю; а також навантаження у навчанні та звичка робити всі справи одночасно. постійне недосипання шкодить здоров'ю, звичайно він з часом мине, але все ж наслідки можуть проявитись вже у дорослому віці.

Чому з'являється безсоння у підлітків?

В підлітковому віці йде активний викид гормонів, та й мелатонін гормон сну, виділяється значно пізніше в порівнянні з дорослими. Нормальний обсяг часу для сну сягає 9-10 годин. Але випадки з порушенням сну трапляються все частіше. Розглянемо деякі фактори, що можуть негативно впливати на якість сну молодої людини:

  • Розмір ліжка. Воно не повинно бути мале, коротке. Стандарт для ліжка підлітка 1,90 см у довжину, не менше, 80-90 см у ширину. Ще краще вибрати з “запасом”, аби знову не купувати нове.
  • Матрац. Не м'який, дитина повинна зручно й рівно лежати.
  • Гаджети перед сном. Комп'ютер, планшет, телефон перед сном - погана ідея. Гаджети зроблять зворотний ефект, вони збуджують та провокують на активність. Що говорити про зайве навантаження на зір, пам'ять та концентрацію. Спробуйте ввести правило: гаджети залишаються по за межами спальні.
  • Навчання допізна. Це добре, коли дитина сумлінна, але все ж надмірне навантаження інформацією, порушує час відпочинку. Навчіть дитину розставляти пріоритети, і не засиджуватись.

Критерії підбору спального місця - це важливо!

Вирішуючи подібні проблеми, перш за все батькам важливо забезпечити дитині комфортне спальне місце. Яке воно? Розглянемо нижче:

  1. Міцне. Підлітки швидко ростуть, ліжко має бути відповідне віку, зросту та вазі.
  2. Безпечне. Відсутні гострі кути, чи деталі що випадають, розкручуються самостійно. Все сертифіковане.
  3. Матеріал. Найкращий варіант - дерево, екологічно чисте й практичне. Або якісний пластик чи МДФ.
  4. Матрац. Як вже згадувалось вище, жорсткий, без пружин, має підтримувати анатомічну форму скелету, не прогинатися, не бути надто м'яким. Саме зараз росте та формується скелет, м'язи. Матрац має підтримувати поставу, аби вберегти дитину від хвороб пов'язаних з хребтом. Наповнювач гіпоалергенний, натуральний.
  5. І звичайно беріть до уваги смаки підлітка. На перший погляд здається не дуже важливий критерій, але це вже повноцінна людина зі своїми смаками, вподобаннями. Їй жити в цій кімнаті, спати в цьому ліжку.

Тож, місце відпочинку має бути ідеальне з усіх поглядів. Користуючись нашими рекомендаціями ви точно оберете правильне ліжко, та забезпечите своїй дорогій дитині здоровий міцний сон, а в майбутньому правильну поставу. 

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Вірменії пояснив, чому не поїхав на "інавгурацію" Путіна Сьогодні, 08 травня

Латвія передала Україні обладнання для забезпечення ЗСУ зв'язком Сьогодні, 08 травня

МЗС України оголосило про невизнання президентства Путіна і закликало світ зробити те саме Вчора, 07 травня

В Угорщині заявили, що не "відправлять на смерть" українських чоловіків-біженців 06 травня

Дві країни Заходу погодились профінансувати виробництво зброї в Україні – міністр 06 травня

Голова МЗС Польщі: Хочемо якнайкращих відносин із США, хто б не був президентом 06 травня

Чехія та Естонія підтвердили, що не прийдуть на інавгураційний фарс Путіна 05 травня

Британія призначить спецпредставника для нарощування виробництва зброї – голова МЗС 04 травня

Британська зброя для ударів по Росії, Італія передасть ППО Україні, тиск на Гаагу: новини дня 04 травня

Лондон дозволив ЗСУ бити британською зброєю по цілях в РФ – Reuters 03 травня