Пн, 21 листопада 2022

Рейтинг кращих планшетів 2022 року: ТОП-3 моделей для навчання та роботи

Добротний планшет у багатьох випадках може доповнити чи навіть замінити легкий ноутбук. Невипадково продажі цього типу девайсів підскочили вгору.

Деякі сучасні моделі девайсів поставлятимуться із попередньо встановленим програмним забезпеченням, маючи безліч додаткових можливостей. Сюди можна додати розширені функції доповненої реальності (AR). Швидкі нариси, креслення, нотатки та навіть побудова 3D-моделей чи дизайну інтер'єрів. Однак, ясна річ, що на смак та колір товаришів немає. Для когось найкращий планшет повинен мати великий екран і бути зручним для перегляду фільмів. Також багато людей купують планшет для дитини. Такий гаджет може допомогти з електронними уроками та домашнім навчанням. Дитині не потрібний iPad Pro або Surface, підійде і дешевший варіант.

Якщо ви використовуєте Android-смартфон і не хочете зраджувати улюбленій екосистемі від Google, гарною ідеєю стане покупка планшета Android. Тут можна розраховувати на нижчі ціни та широкий вибір програмного забезпечення. Однак, робота з жестами декількома пальцями виявиться не такою гарною, як і плавність, порівняно з iPad. Все тому, що оптимізація у ОС Android не така досконала, як у фірмовій системі від Apple – iPadOS.

Тож, які планшети вважаються найкращими на сьогоднішній день? Для відповіді на це питання ми відвідали планшет магазин та підготували топ-3 планшетів 2022 року. 

Apple iPad Air (2022) - найкращий преміальний планшет

apple-ipad-air-2022

Преміальний, добре складений дизайн та металева конструкція, яка не прогинається при натисканні. Це також дуже надійний планшет у плані заліза. Він більш, ніж потужний для повсякденного використання. Завдяки чіпу Apple M1, встановленому в MacBook Air M1 та преміальній лінійці iPad Pro, гаджет справлявся з будь-якими завданнями.

11-дюймовий екран відмінно підходить для перегляду контенту, пропонуючи яскраві та точні кольори. Вражають і динаміки, що забезпечують напрочуд потужний, детальний звук, що перетворює перегляд фільмів на справжнє задоволення. Якщо цього недостатньо, iPad Air 4 може забезпечити автономну роботу від батареї протягом цілого дня.

Xiaomi Pad 5 - найкращий планшет за співвідношенням ціна-якість

xiaomi-pad-5

Пристрій радує якістю збірки, стильним металевим корпусом із міцною задньою панеллю, здатною витримати випадкові удари або подряпини. LCD-екран, як у Air, із вищою частотою оновлення 120 Гц. Дисплей також підтримує Dolby Vision HDR та HDR10, що дає перевагу під час перегляду фільмів.

Динаміки можуть забезпечити високу гучність, без спотворення навіть за використання планшета на максимальних рівнях гучності. Час автономної роботи у Pad 5 також відмінний, близько 10 годин відтворення відео. Процесор Qualcomm Snapdragon 860 хоч і не найновіший, проте досить потужний.

Asus ROG Flow Z13 - найкращий ігровий планшет

Asus-ROG-Flow-Z13

Цей швидкий планшет на базі ОС Windows, схожий на Surface Pro першого покоління, із надійною підставкою. Пристрій призначений для використання як ноутбук, хоча це планшет. І якщо вам потрібен мобільний планшет для ігор, який можна використовувати як ноутбук, це відмінний варіант.

Суттєвою відмінністю ROG Flow Z13 від багатьох інших планшетів з ОС Windows є той факт, що він поставляється з дискретною GPU. Планшет оснащений процесором Intel Core i9-12900H та графічною системою Nvidia RTX 3050 Ti. Але, доступна і більш дешева версія з менш потужним Intel Core i5-12500H та Intel Iris Xe. Як бонус, Z13 підтримує функцію зовнішнього графічного процесора. Проте, додана потужність впливає на час автономної роботи. Ви не отримаєте більше п'яти годин при роботі з продуктивним софтом, а в іграх він протягне лише зо дві години. Однак цей потужний пристрій по праву потрапив у наш ТОП-планшетів 2022 року.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата