Чт, 22 вересня 2022

Путін чітко показав, що хоче не миру, а ескалації війни - ЄС

Президент РФ Владімір Путін оголошенням часткової мобілізації довів, що не зацікавлений у завершенні війни та хоче поглиблення кризи.


Фото: www.eurointegration.com.ua

Президент РФ Владімір Путін оголошенням часткової мобілізації довів, що не зацікавлений у завершенні війни та хоче поглиблення кризи.

Про це заявив речник Єврокомісії Петер Стано на брифінгу у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Заяви президента Путіна про референдуми та часткову мобілізацію - лише ще один доказ, що Путін не зацікавлений у мирі. Він зацікавлений в ескалації своєї війни", - сказав Стано.

За його словами, ці заяви також ще одна ознака розпачу російської влади через те, як розвивається агресія проти України.

"Ці заяви також чіткий сигнал всій міжнародній спільноті, особливо під час проведення Генасамблеї ООН, що він прагне тільки продовжувати руйнівну війну, яка вже має багато поганих наслідків по всьому світу, не тільки в Україні", - додав речник.

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз і його держави-члени ніколи не визнають результати псевдореферендумів на окупованих територіях України, а проти Росії можуть бути запроваджені додаткові санкції.

Як відомо, окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що попри плани РФ провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій, Україна продовжить їх звільнення.

Проведення "референдумів" уже засудили ЄС, НАТО, США та низка інших країн.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата