Пн, 04 липня 2022

Укріплення берега річки

Все про зміцнення берегової лінії річки фахівцями. Які є варіанти зміцнення берега водоймища.

Люди вважають за краще селитися на берегах водойм або ж намагаються просто прикрасити свою земельну ділянку декоративним ставком або озером. За будь-яких обставин благоустрій території обов'язково передбачає необхідність зміцнення берегової лінії. В іншому випадку поступовий розмив ґрунтів може призвести до великих проблем. Зсуви ґрунту та обвальні процеси спровокують не лише зовнішню зміну чіткості лінії, а й суттєве зменшення корисної площі. Укріплення берегів – це послуга, що пропонує компанія Skstatus, яка дозволить уникнути всіх перелічених вище неприємностей.

Укріплення берегової лінії

Як здійснюється укріплення берега?

У роботі можуть використовуватися різні матеріали, від чого залежить остаточна вартість послуги, а також методи зміцнення берегів. При цьому проводиться попереднє дослідження об'єкта, ґрунту та дна водойми. Каркас майбутньої конструкції, що створюється, обов'язково повторює всі вигини донної частини.
В якості основних компанія Skstatus використовує найзручніші з погляду практичності та зовнішньої естетики засоби, пропонуючи такі варіанти:

Укріплення дубом

У процесі застосовуються дубові бруси певного розміру, оброблені особливими вологостійкими просоченнями, що не допускають гниття. Їх встановлюють частоколом на глибину в грунті не менше 2 метрів, по черзі пов'язуючи поліпропіленовими розтяжками (як варіант, оцинкованими тросами). Таке зміцнення деревом рекомендовано для невеликих декоративних ставків, річок та заток, оскільки воно відрізняється високими естетичними характеристиками. Термін служби таких конструкцій від 10 до 40 років.

Укріплення бетоном

Суть цього методу полягає у створенні арматурного каркасу з опалубкою, що заповнюється гідротехнічним бетоном. Товщина самої стіни та її заглиблення у ґрунт визначається індивідуально у кожному окремому випадку. В результаті виходить рівний береговий майданчик, який можна обробляти будь-яким доступним для користувача способом. Зміцнення берегів бетоном може проводитися практично скрізь, у тому числі й для експлуатації в екстремальних умовах.

Укріплення бетонним шпунтом

В даному випадку роботи проводяться берегозміцнення з використанням залізобетонних плит, які встановлюють у ґрунт стінкою максимально близько один до одного. Зазори між плитами заливаються бетоном, що забезпечує повну водонепроникність. Найчастіше такий формат застосовується для будівництва промислових об'єктів, опор мостів, берегових укріплень і набережних.

Укріплення берега

Чому з берегоукріплення варто звернутися до компанії Skstatus?

Замовляючи послугу в цій компанії, клієнт отримує такі переваги:

  • якісно виконані роботи;
  • дотримання норм безпеки експлуатації;
  • ідеальний зовнішній вигляд конструкції, що гармонійно вписується в загальний дизайн;
  • оперативне виконання всіх поставлених завдань у форматі "під ключ".

Оформити замовлення на послугу укріплення берега річки можна безпосередньо на сайті компанії Skstatus.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата