Пт, 17 червня 2022

Дизайн проект квартири – навіщо і коли потрібен?

Якщо ви придбали житло або хочете оновити ремонт у квартирі, постає закономірне питання: “яким в результаті вийде результат?” Дизайн квартири багатьом представляється простою стправою, яку можна «скопіювати» з журналу чи Інтернету та перенести у своє житло.

Насправді, щоб не припуститися помилок та зайвих витрат під час ремонту, краще скласти дизайн проект квартири. Для цього необхідно звернутися до професійних дизайнерів, які не лише врахують усі ваші уподобання, а й підготують відповідну документацію.

Що таке дизайн-проект?

Дизайн проект – це пакет документів по квартирі клієнта. Це проміжний крок від просто ідеї до її втілення.

Щоб мрія про красиву квартиру стала реальністю, необхідно все розрахувати та врахувати усі нюанси. Незнаюча людина, швидше за все, припуститься помилок: підбере незручні меблі або неякісні матеріали, не врахує особливості планування. Всі ці деталі закладаються в дизайн проект і допомагають не допускати помилок та зайвих витрат.

Ціна запитання

Звичайно, послуги фахівців коштують грошей, але витративши частину грошей на професійне проектування, ви можете значно заощадити. Компанія NewStroy пропонує дуже зручний онлайн-сервіс https://newstroy.com.ua/dizajn-kvartir.html, де ви можете розрахувати вартість дизайну інтер'єру і його подальшої реалізації відповівши всього на 7 питань.

Дизайн квартири у 2022 році: що модно та практично?

Віче” зібрало для вас підбірку актуальних дизайнерських рішень. Беріть на замітку та створюйте модний та функціональний інтер'єр вашої оселі!

Кольори

За версією інституту кольору Pantone, головним кольором 2022 року є Very Peri – відтінок синього з фіолетово-червоним підтоном. Як вважають експерти, цей колір символізуватиме енергійний та радісний настрій, а також заряджатиме творчістю та різноманітністю у справах.

Наступний тренд – природна палітра. Використання нейтральних та максимально наближених до природи відтінків. Сюди належать: бежевий, оливковий, зелений, синій.

design-trending-colors

Також, як і раніше, популярно використовувати трендовий золотистий відтінок.

Ідеально обрати для використання один/два кольори та його відтінки. Цей ефект не здаватиметься нудним, тому що нашаровування відтінків виглядає досить цікаво та стильно.

Тенденції

До загальних глобальних тенденцій можна віднести новий напрямок у дизайні інтер'єру – стиль джапанді. Це трендове відгалуження від мінімалізму: поєднання скандинавського та японського стилів. Джапанді закликає дбайливо ставитися до природи, у всьому дотримуючись поміркованості.

Для оформлення цього стилю використовують лише натуральні матеріали, спокійні, природні відтінки, екологічність, ергономічність, продумане до дрібниць зберігання речей.

djeladji

Використання плавних ліній також є актуальним трендом у поточному році. А саме: круглі столи та стільці зі заокругленими спинками, дивани-півмісяці, столи та лампи вигнутих форм.

Крім того, невід'ємною тенденцією 2022 року буде наявність домашнього кабінету. Після пандемії багато хто з нас задумався про грамотно обладнане робоче місце. Багатофункціональні меблі, правильне зонування, раціональне використання простору – все це важливо для створення власного home-office.

Ще одна тенденція – ванна кімната в стилі спа. Необов'язково виходити в будь-які фітнес-зал чи салон краси, можна влаштувати бьюті-процедури у себе вдома! Для цього розгляньте: приємні на дотик фактури, продумане освітлення для повного релаксу, приємні аромати та зонування простору.

Матеріали

Як матеріали у 2022 році найбільше використовують: камінь, дерево, фактурне скло. Це довговічні матеріали, які будуть актуальними і в наступні сезони. Через постійний стрес, у квартирі хочеться оточити себе спокоєм і комфортом. Тому найкраще цього року використовувати благородні фактури.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата