Пт, 03 червня 2022

ЄС запровадив санкції проти "Білоруськалію" і ще семи компаній

Ці заходи доповнюють санкції, запроваджені у п'ятницю в контексті участі Білорусі у війні Росії проти України, і є шостим пакетом санкцій проти режиму Лукашенка, пов'язаним із внутрішньою ситуацією в Білорусі.

Рада ЄС прийняла рішення запровадити обмежувальні заходи ще щодо 12 фізичних та 8 юридичних осіб, причетних до продовження внутрішніх репресій і порушень прав людини в Білорусі.

Про це йдеться у заяві Ради, пише "Європейська правда".

Ці заходи доповнюють санкції, запроваджені у п'ятницю в контексті участі Білорусі у війні Росії проти України, і є шостим пакетом санкцій проти режиму Лукашенка, пов'язаним із внутрішньою ситуацією в Білорусі.

Сьогоднішнє рішення спрямоване проти відомих діячів, відповідальних за порушення прав людини або серйозний підрив демократії та верховенства права в Білорусі. Перелічені особи несуть відповідальність за репресії проти громадянського суспільства та демократичної опозиції, або отримують вигоду та підтримують режим Лукашенка.

До нових списків увійшли високопоставлені чиновники, бізнесмени та члени їхніх сімей, представники судової влади та провідні пропагандисти, відповідальні за поширення дезінформації та заклики до насильства.

Сьогоднішній раунд санкцій також спрямований проти таких компаній, як "Білоруськалій", основного виробника калію в Білорусі та його експортного підрозділу, "Білоруської калійної компанії", державної телерадіомовної компанії "Белтелерадио", НПЗ "Нафтан", найбільшого у Білорусії виробника тютюнових виробів - "Гродненська тютюнова фабрика "Німан" і приватного виробника тютюнових виробів "Інтер Тобако".

Санкції також запроваджено щодо виробника комунальної автотехніки "Білкомунмаш" (Мінськ) та найбільшого в Білорусї логістичного оператора - держкомпанії "Белмитсервіс".

Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо Білорусі тепер поширюються на 195 фізичних та 35 юридичних осіб. Активи осіб, які включені до списку, підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Крім того, на фізичних осіб поширюється заборона на в'їзд чи транзит через територію ЄС.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня