Пн, 17 січня 2022

Особливості вибору дерев'яного ліжка

При виборі дерев'яного умеблювання слід брати до уваги особливості вашої оселі. Всупереч своїй міцності та надійності при різких перепадах температур та в приміщеннях з підвищеною вологістю дерево може деформуватися і набухати.

Особливості вибору дерев'яного ліжка 

Вартість дерев'яного ліжка залежить від виду та якості сировини, що використовується при його виробництві. Елітні дубові та ясенові породи деревини характеризуються надзвичайною міцністю та довговічністю і відрізняються елегантним зовнішнім виглядом. Однозначно, що такі вироби прикрасять будь-яку спальню та будуть експлуатуватися не одним поколінням сім'ї.

Ліжка з масиву- кращий варіант для повноціного сну - магазин меблів Dommino

Менш дешеві породи (береза, вільха, сосна або бук) також виглядають дуже привабливо, якщо оброблені правильним чином, що підкреслює структуру їх волокон та унікальність візерунка.

Поширеним бюджетним варіантам стає меблювання не з цільного масиву, а з пластів деревини підігнаних і склеєних між собою (так званий клеєний брус). Не варто плутати його з МДФ чи ДСП.

Ліжко двоспальне біле у Львові, купити двоспальні білі ліжка - ціна в  магазині Файні меблі Львів

При виборі дерев'яного умеблювання слід брати до уваги особливості вашої оселі. Всупереч своїй міцності та надійності при різких перепадах температур та в приміщеннях з підвищеною вологістю дерево може деформуватися і набухати.

Каркас ліжка: яким він має бути?

Основою міцності виробу є каркас, надійність кріплення сполучних деталей та вид днища. Конструкція може складатися з 2 опорних спинок і 2 бічних перекладин, або з чотирьох перекладин з навісними спинками (однією або двох) на опорах. Це можуть бути ніжки, специфічні подіуми, коліщатка тощо.

Купити Дерев'яне ліжко ВЕНЕЦІЯ ЛЮКС ТМ Естелла, матеріал бук, основа  ламелі, 8 кольорів у Львові | Безкоштовна доставка, приємна ціна та  бездоганний сервіс

Основа - це пружинна або жорстка решітка, чи рама на яку кріпляться ламелі. Такі планки вважаються ртпедичними та рекомендуються для правильної підтримки постави під час сну та продовження терміну служби матраца. Саме від їхньої кількості залежить міцність і добротність ліжка (їхня мінімальна кількість в односпальних моделях - 15 шт). Основа може бути обладнана підіймальним механізмом на амортизаторах.

Якщо ви власник малогабаритних кімнат, то краще зупинити вибір на ліжках-трансформерах, що дозволяють заощадити корисний житловий простір. Також практичними будуть моделі з висувними ящиками та вбудованою нішею для зручності зберігання постільних речей.

Габарити та зовнішній вигляд дерев'яних ліжок

Виробники меблів пропонують покупцям різні моделі різноманітних форм та геометрії. Крім класичних прямокутних варіантів можна замовити постільні місця нестандартних форм:

  • круглі;
  • овальні;
  • трапецієподібні та ін.

За необхідності є можливість виготовлення індивідуальних виробів, що дуже зручно для високих людей або власників будинків з неординарним плануванням.

Додатковий функціонал

Дерев'яні меблі для сну можуть бути оснащені всілякими елементами, що несуть практичну та декоративну функції:

  1. Узголів'я служить захистом від протягів, прямих сонячних променів і на нього відмінно спиратися сидячи на ліжку.
  2. Низ виробу може бути як танкетки, візуально подовжуючи спальну обстановку.
  3. Високі ніжки дозволяють легко робити прибирання в кімнаті або розмістити під дном ящики або ніші.

Дизайн дерев'яного ліжка

Оскільки спальня є місцем для відпочинку та сну, то і кольори інтер'єру мають бути спокійними та розслаблювальними. Зазвичай ліжка з деревини лише злегка обробляють, щоб текстура стала більш виразною і не виходила за межі «природної природності». А ось колір постелі залежить суто від індивідуального смаку покупця. Тому саме вам вибирати дерев'яне ліжко тут для ідеального оформлення своєї спальні.

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня