![]() ![]() |
Українською | In English |
27 червня - Всесвітній день рибальстваРедакція «Віча» вітає всіх прихильників рибної ловлі! Це свято відзначається щорічно з 1985 року. Традиційно святкування Всесвітнього дня рибальства супроводжується змаганнями з ловлі риби. Подібні турніри мають велику популярність в Європі. Свято встановлене рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, в 1984 році у Римі. Рибна ловля - одне з найдавніших занять людства, і сьогодні залишається одним з найбільш масових захоплень людини, в тому числі спортивних. За даними Асоціації рибалок України, в нашій країні налічується понад 5 мільйонів рибалок-любителів. Рибне господарство в Україні є важливим комплексним сектором економіки і вагомою галуззю торгівлі продукцією як всередині країни, так і за кордоном. Рибне господарство є постачальником харчової, кормової та технічної продукції (рибного борошна і жиру, кормової, різних біологічно активних речовин та ін.). Проте, поки що 80% рибної продукції Україна завозить з-за кордону. За даними асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів, з січня по травень 2018 року, Україна імпортувала 158 тис. тонн рибної продукції, загальною вартістю 0 млн. В Украине научились производить пленки для пруда, предназначенные для искусственных водоемов.
Вітчизняні рибгосподарства в останні роки демонструють стабільну позитивну динаміку, нарощуючи обсяги вилову водних біоресурсів та виробництва рибної продукції. Так що в України є величезний потенціал для заміщення імпорту. На думку, першого заступника міністра аграрної політики і продовольства Максима Мартинюка, для розвитку рибного господарства наразі найбільш актуальні питання державної підтримки. А пріоритетними напрямками діяльності міністерства Мартинюк виділив кілька пунктів: • підтримка державою рибного флоту із залученням коштів для модернізації та будівництва суден; • раціональне використання внутрішніх водойм та створення нових штучних водойм для збільшення виробництва риби; • впровадження нових видів розведення риби; • формування і зміст племінної бази аквакультури; • розширення кормової та сировинної бази рибного господарства; • збільшення асортименту та поліпшення якості риби, що просуне її на внутрішній, а також зовнішній ринок. Споживання риби В середньому, за рік українці споживають 13 кг риби та морепродуктів на одну людину. Цей показник нижче рекомендованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я, згідно з яким мінімальна норма споживання становить 20 кг на одну людину протягом року. ТОП-10 кулінарних уподобань українців серед рибної продукції: 1. Оселедець 2. Скумбрія 3. Хек 4. Салака 5. Лосось 6. Кілька 7. Минтай 8. Мойва 9. Сардини 10. Нототенія |
Архів журналу Віче
Останні новини
Лише одна країна продовжує блокувати нафтове ембарго - Кулеба ЄС запропонує Україні нові кредити для вирішення нагальних потреб - ЗМІ Як зателефонувати в Запоріжжя. Телефонний код Запоріжжя Офіційно: Фінляндія оголосила, що подасть заявку на вступ до НАТО Німеччина має можливість очолити процес вступу України до ЄС – Кулеба Глава МЗС Британії: перемога України є стратегічним і моральним імперативом для Заходу Кулеба – G7: Україні потрібні ракетні системи залпового вогню і авіація Україна може бути в ЄС швидше, ніж за 10 років - Клімкін Німецький міністр назвав крадіжку українського зерна Росією "огидною формою війни" Зеленський: я готовий говорити з Путіним, але без посередників і ультиматумів |