04 квітня

ЄС: Пропагандисти РФ накинулись на Францію після заяв Макрона щодо України

Прокремлівський апарат дезінформації останнім часом націлився на Францію, поширюючи брехню і жінконенависництво після заяв французького президента Емманюеля Макрона про можливість західних військ в Україні.

Прокремлівський апарат дезінформації останнім часом націлився на Францію, поширюючи брехню і жінконенависництво після заяв французького президента Емманюеля Макрона про можливість появи західних військ в Україні.

Про це йдеться в огляді сайту EUvsDisinfo, який веде оперативна група зі стратегічних комунікацій зовнішньополітичної служби ЄС, повідомляє "Європейська правда".

Протягом останніх тижнів і місяців експерти ЄС спостерігали безперервну дезінформаційну кампанію, спрямовану проти Франції та її першої сім'ї.

"Кампанія, спрямована проти Франції, доводить, що жадані російські "традиційні цінності" є нічим іншим, як фасадом, що приховує потворну реальність мізогінії, мови ненависті та жорстокої дискримінації меншин", - йдеться в огляді.

Зокрема, кремлівські пропагандисти поширювали жінконенависницькі нападки на першу леді Франції Бріджит Макрон. Експерти звернули увагу на те, як прокремлівські дезінформаційні ЗМІ були зайняті тим, що давали ефір і платформу для найбезглуздіших теорій змови щодо першої леді Франції.

"Не можна позбутися думки, що Париж зачепив Росію за живе, і разом із заявою президента Макрона про те, що нічого не можна виключати з точки зору військової підтримки України, Кремль розпочав більш агресивну кампанію з підриву французької влади", - зазначають дослідники роспропаганди.

РосЗМІ називають Францію імперіалістичною, розпалюючою війну, нацистською, русофобською країною.

На додаток до нападок на першу сім'ю, прокремлівські рупори були зайняті включенням Франції у свою вже стару схему. Один з нещодавніх прикладів таких перероблених дезінформаційних наративів полягає в тому, що Франція бере участь у майбутньому поділі України – звісно, разом з Польщею.

Також експерти ЄС звернули увагу на поширення дезінформації про те, що Франція нібито масово вербує солдатів в інтернеті, що, очевидно, не відповідає дійсності.

EUvsDisinfo є проєктом групи стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх справ – дипломатичного відомства ЄС. Проєкт запустили у 2015 році задля аналізу дезінформаційних кампаній Росії проти ЄС, окремих країн-членів і сусідів Євросоюзу та реагування на них.

Незважаючи на суперечки навколо висловлювань про можливе відправлення західних військ в Україну, Макрон відмовився відступити, наполягаючи на тому, що його заяви були добре продумані, але також підкресливши, що Франція не буде слідувати "логіці ескалації" у відносинах з Москвою.

Згодом, коментуючи порушену ним ідею, Макрон наголосив, що у разі втілення такого сценарію французькі сили не будуть іти в наступ проти РФ.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як перевозити великогабаритні вантажі у Львові: комплексний підхід Сьогодні, 03 травня

Вибір освітлювальних приладів для дитячих Сьогодні, 03 травня

У Сербії затвердили новий уряд із проросійським віцепрем'єром під санкціями США Сьогодні, 03 травня

ЗМІ: Шольц і Макрон проведуть неофіційну вечерю в Парижі напередодні візиту Сі Вчора, 02 травня

Кулеба розповів, яку стратегію щодо України порадив би Білому дому Вчора, 02 травня

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента, який назвав її "дном" Вчора, 02 травня

Силовий сценарій у Грузії, дозвіл бити по Росії, у Фіцо допомогли людині Медведчука: новини дня Вчора, 02 травня

Президенти країн Балтії у 20-річчя членства держав у ЄС закликали до переговорів з Україною 01 травня

Як вибрати ідеальний ТВ-тюнер для літньої людини 01 травня

Де купувати секс-іграшки онлайн і не боятися підробок? 01 травня