06 березня

У Захарової сталась істерика після відмови послів ЄС зустрічатись з Лавровим

У Міністерстві закордонних справ Росії хочуть пояснень від європейських дипломатів про те, як вони бачать сенс перебування в країні, після відмови від зустрічі з міністром закодонних справ РФ Сергеєм Лавровим.

У Міністерстві закордонних справ Росії хочуть пояснень від європейських дипломатів про те, як вони бачать сенс перебування в країні, після відмови від зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергєєм Лавровим.

Як повідомляє російське "Интерфакс", пише "Європейська правда", про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Раніше цього тижня Лавров заявив, що посли країн ЄС відхилили його запрошення на зустріч, на якій він хотів порадити їм "не втручатися в майбутні президентські вибори у Росії".

"Висновок очевидний: вони не цікавляться контактами з офіційною владою РФ в цілому… По лінії ЄС давали коментар, що це нормальна дипломатична практика. Та ні, це аномальна, алогічна практика, що руйнує принципи направлення послів. Це в принципі ставить під питання завдання диппредставництв цих країн… У чому вони тоді бачать зміст свого перебування у нашій країні?" – обурилась Захарова.

Вона також нагадала, що західні дипломати ("представники країн НАТО") ходили на низку акцій у Росії, на резонансні судові процеси, на зустрічі зі студентами.

"Мітинги – це що, компетенція? Вони займалися шпигунською діяльністю… Як вони їздять спілкуються зі студентами. Але спілкуються не про свої країни і не пояснюють, чого вони проводять русофобський курс, а лише намагаються вплинути на позицію нашої молоді у власних інтересах…

То колективно, взявшись за руки, ходять у суди. Це наші внутрішні справи. Мені завжди хотілось їх запитати, якщо західні посли ходять в суди у справі, що стосується громадян нашої країни, а суди на території РФ, то їх треба й кваліфікувати як співучасників. Яка може бути підтримка у суді громадянину іншої країни, якщо не стоїть питання про залученість цих іноземців у його долю? А це стало взагалі нормою", – обурюється Захарова.

Вона заявила, що МЗС РФ очікує від дипломатів пояснень, "що вони роблять у Росії, у чому бачать свої функції і як збираються будувати роботу".

Нещодавно речниця МЗС РФ також заявила, що Німеччина "недостатньо денацифікована" після злиття роспропагандою розмови німецьких генералів про те, яку шкоду ракети Taurus теоретично можуть завдати Керченському мосту.

Читайте також: Taurus для "Кримського мосту": всі деталі скандалу зі зливом РФ розмови німецьких генералів.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата