Вт, 30 травня 2023

Роли: особливості та переваги страви

Роли це одна з найпопулярніших страв паназіатської кухні в Україні. Сьогодні ви дізнаєтеся про переваги та особливості цієї страви.

Любителів суші з кожним роком стає все більше. Таку їжу купують як повноцінний обід, закуску, для доповнення або сервірування столу. У Країні висхідного сонця суші подають переважно порційно: у форматі сашимі, гунканів, нігірі тощо. За межами ж Японії більш поширені роли - https://bila-tserkva.sushi-master.ua/menu/rolls. Вони відрізняються від порційних суші вагою, складом і подачею.

Що таке роли

Суші в цьому форматі являють собою страву:

- У кількості 4-8 шматочків коліщаток.
- Сумарною вагою 200-500 грамів.

Рол готується в кілька етапів. Перший - створення заготовки. На гнучкий килимок із бамбукових паличок шарами викладаються всі інгредієнти. Другий - асорті щільно згортається в циліндричну заготовку. Третій - вона нарізається на порційні шматочки. Залишається тільки викласти страву на дощечку або тарілку - і можна подавати до столу. 

У ролів є важливі відмінності від сашимі, гунканів, нігірі тощо. По-перше, більшість таких страв містять у складі десяток інгредієнтів, тоді як порційні суші - лише два-три. Це забезпечує високу поживність і смакову насиченість їжі. По-друге, сама методика виготовлення ролів призводить до рівномірного розподілу компонентів. А тому багатство смаку зберігається постійним під час трапези - від першого і до останнього шматочка. 

Переваги ролів

Чому цей формат суші - найпопулярніший у світі? Частково це - заслуга маркетингу, і насамперед американського кінематографа 1980-х років. Але широке поширення ролів зумовлене і більш практичними факторами:

- Поживність - страви вагою до 500 грамів, цілком достатньо для втамування голоду.
- Багатий смак - комбінація з безлічі інгредієнтів - рибних, м'ясних, сирних, овочевих - здатна задовольнити запити кожного гурмана.
- Зручна подача - завдяки щільній структурі шматочки-коліщатка зберігають цілісність, незалежно від того, захоплюються вони бамбуковими паличками або нанизуються виделкою.

До того ж при правильному сервіруванні рол має вигляд вишуканого кулінарного шедевра, а не рядової страви. Цей аспект бере своє коріння зі східної культури, де зовнішній вигляд їжі є настільки ж значущим, як і її смакові якості. Хочете замовити роли або їхні набори (сети) з доставкою та за помірною вартістю? Тоді саме час переходити в онлайн-меню спеціалізованої мережі паназіатських ресторанів "Суші Майстер"!

Архів журналу Віче

Віче №7/2016 №7
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата