Вт, 30 травня 2023

Роли: особливості та переваги страви

Роли це одна з найпопулярніших страв паназіатської кухні в Україні. Сьогодні ви дізнаєтеся про переваги та особливості цієї страви.

Любителів суші з кожним роком стає все більше. Таку їжу купують як повноцінний обід, закуску, для доповнення або сервірування столу. У Країні висхідного сонця суші подають переважно порційно: у форматі сашимі, гунканів, нігірі тощо. За межами ж Японії більш поширені роли - https://bila-tserkva.sushi-master.ua/menu/rolls. Вони відрізняються від порційних суші вагою, складом і подачею.

Що таке роли

Суші в цьому форматі являють собою страву:

- У кількості 4-8 шматочків коліщаток.
- Сумарною вагою 200-500 грамів.

Рол готується в кілька етапів. Перший - створення заготовки. На гнучкий килимок із бамбукових паличок шарами викладаються всі інгредієнти. Другий - асорті щільно згортається в циліндричну заготовку. Третій - вона нарізається на порційні шматочки. Залишається тільки викласти страву на дощечку або тарілку - і можна подавати до столу. 

У ролів є важливі відмінності від сашимі, гунканів, нігірі тощо. По-перше, більшість таких страв містять у складі десяток інгредієнтів, тоді як порційні суші - лише два-три. Це забезпечує високу поживність і смакову насиченість їжі. По-друге, сама методика виготовлення ролів призводить до рівномірного розподілу компонентів. А тому багатство смаку зберігається постійним під час трапези - від першого і до останнього шматочка. 

Переваги ролів

Чому цей формат суші - найпопулярніший у світі? Частково це - заслуга маркетингу, і насамперед американського кінематографа 1980-х років. Але широке поширення ролів зумовлене і більш практичними факторами:

- Поживність - страви вагою до 500 грамів, цілком достатньо для втамування голоду.
- Багатий смак - комбінація з безлічі інгредієнтів - рибних, м'ясних, сирних, овочевих - здатна задовольнити запити кожного гурмана.
- Зручна подача - завдяки щільній структурі шматочки-коліщатка зберігають цілісність, незалежно від того, захоплюються вони бамбуковими паличками або нанизуються виделкою.

До того ж при правильному сервіруванні рол має вигляд вишуканого кулінарного шедевра, а не рядової страви. Цей аспект бере своє коріння зі східної культури, де зовнішній вигляд їжі є настільки ж значущим, як і її смакові якості. Хочете замовити роли або їхні набори (сети) з доставкою та за помірною вартістю? Тоді саме час переходити в онлайн-меню спеціалізованої мережі паназіатських ресторанів "Суші Майстер"!

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня