Пн, 15 травня 2023

Посольство України після слів Вучича різко відреагувало на негативні оцінки Майдану у Сербії

Посольство України у Сербії засудило те, що в країні в негативному контексті згадують Революцію гідності, і виступило з різкою заявою після слів, зокрема, сербського президента Вучича про Майдан.

Посольство України у Сербії засудило те, що в балканській країні в негативному контексті згадують Революцію гідності, і виступило з різкою заявою після слів, зокрема, сербського президента Александра Вучича про Майдан.

Про це йдеться у заяві посольства, яка є в розпорядженні "Європейської правди".

У посольстві відзначили, що Революцію гідності в Україні протягом останніх років регулярно згадують в політичному та інформаційному просторі Сербії і часто з негативним відтінком.

"Цей рік не став винятком, адже український Майдан знову згадали у негативному світлі. У зв’язку з цим посольство України в Сербії вкотре офіційно заявляє, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Сербія.

Водночас посольство вважає неприпустимими спроби втручання у внутрішні справи України, а особливо публічні негативні оцінки свідомого європейського вибору українського народу з боку будь-яких офіційних осіб іноземних держав", - йдеться у заяві українського дипвідомства.

У посольстві відзначили, що те, що іноді в негативному контексті намагаються представити як "український сценарій", насправді є боротьбою українського народу за свої права проти корумпованої тоталітарної влади.

"Це європейський вибір більшості українців, за який ми заплатили і платимо високу ціну. Будь-яка оцінка цих виборів, позитивна чи негативна, є виключно справою українського народу", - йдеться у заяві посольства.

Посольство щиро сподівається, що всі, хто підтримує євроінтеграцію Сербії, поважатимуть і європейський вибір дружнього слов’янського народу - українців.

"Більше того, ми очікуємо від Сербії не публічного засудження європейського вибору українського народу, а засудження жорстокої агресії Російської Федерації, керівництво якої вирішило розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, щоб покарати її прагнення до свободи та право обирати свій власний шлях", - йдеться у заяві.

Представники влади та провладні ЗМІ називають протести опозиції, які відбулися в Сербії після масових вбивств, "спробою Майдану". У неділю президент Сербії Александар Вучич, говорячи про протести сказав, що "Майдану в Белграді не буде".

Останніми тижнями Вучич зазнав критики після того, як на початку цього місяця у Белграді внаслідок стрілянин загинули 17 осіб. Відтоді десятки тисяч людей вийшли на вулиці, вимагаючи відставки міністрів та придушення насильницького контенту на телебаченні.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Президент Чехії: Ініціатива з пошуку снарядів для України набирає обертів Сьогодні, 16 квітня

Зеленський про брак західної підтримки: Трипільську ТЕС знищили, бо у нас залишилось 0 ракет Сьогодні, 16 квітня

Голова МЗС Норвегії анонсував підписання безпекової угоди з Україною Сьогодні, 16 квітня

Прем’єр Чехії: Ми вже законтрактували 180 тисяч снарядів для України Сьогодні, 16 квітня

Уряд Нідерландів обіцяє додаткові 4,4 млрд євро допомоги Україні у 2024-2026 роках Сьогодні, 16 квітня

Дуда: Треба зробити все можливе, щоб Україна повернула території Вчора, 15 квітня

У Грузії починають розгляд "російського закону" про "іноагентів", під парламентом – протест Вчора, 15 квітня

Шольц розпочав візит у Китай: говоритиме про війну РФ проти України та економіку Вчора, 15 квітня

Байден скликає зустріч G7 через атаку Ірану на Ізраїль 14 квітня

Зеленський звільнив заступника Єрмака, який працюватиме в МЗС 13 квітня