Вт, 28 березня 2023

Мрієте про лазню чи хамам у квартирі — встановлюйте гідромасажний бокс

Душові кабіни із системою гідромасажу рідко зустрічаються у сучасних дизайн-проектах.

Душові кабіни із системою гідромасажу рідко зустрічаються у сучасних дизайн-проектах. Дизайнери частіше пропонують обладнати душову зону індивідуального планування. Ми переконані, що гідробокси незаслужено вважають громіздкими та недооцінюють їх користь. Відкривши каталог гідромасажних боксів https://www.santechshara.ua/santehnika/gidromassazhnie-boksi/, ви побачите десятки лаконічних моделей із низьким піддоном та тонким профілем. Такі кабіни виглядають не гірше, ніж скляні перегородки, але значно перевершують їх за функціональністю.

ванна кімната

Головною перевагою таких боксів є користь для здоров'я. Гідромасажний душ знімає втому, напруження м'язів та біль. Це унікальний спосіб розслабитись після інтенсивного тренування чи збадьоритись перед робочим днем. Гідромасаж також корисний для шкіри, адже очищує пори, масажує та покращує кровообіг. Регулярне використання масажних форсунок підвищує тонус шкіри та допомагає боротись із целюлітом. А ще душ із гідромасажем знімає стрес та відчуття тривожності, повертає спокій та здоровий сон. 

Корисні функції: на що здатен гідромасажний душ?

Оснащення душових боксів відрізняється, залежно від виробника та вартості. Найпростіші моделі оснащені верхньою тропічною лійкою, невеликою ручною лійкою із декількома режимами роботи та системою гідромасажу. Остання складається із 8-10 масажних форсунок, які подають воду під тиском. Форсунки розташовані на стінці боксу та легко змінюють кут нахилу, що дозволяє спрямувати потік води на спину, поперек чи ноги. Більшість кабін мають сидіння, яке також можна використовувати як поличку для засобів гігієни.

душова

Сучасні бокси більше нагадують домашнє SPA, адже мають такі функції:

  • Систему ароматерапії;
  • Турецьку лазню;
  • Аудіосистему
  • Підсвітку. 

Для тих, хто мріяв про турецьку лазню чи хамам у квартирі, існують гідробокси, оснащені парогенератором. Це герметичні кабіни, які наповнюються паром та дарують відчуття, ніби ви перебуваєте у справжній лазні. Теплий пар розкриває пори та глибоко очищує шкіру. Зазвичай такі кабіни оснащені системою ароматерапії, яка дозволяє використовувати ефірні олії. Ароматерапія є ефективним засобом для зміцнення здоров'я. Олія евкаліпта та чайного дерева мають антибактеріальні властивості, ромашка та лаванда заспокоюють, а м'ята та грейпфрут покращують настрій. 

лазня

Вся увага на піддон

Обираючи закриту душову кабіну, зважайте на міцність піддона, адже він бере на себе основне навантаження. Якісні піддони виготовляють із литого акрилу. Це ідеальний матеріал, адже він міцний, теплий на дотик та не слизький. У бюджетних моделях встановлюють піддони з ABS-пластику, покритого тонким шаром акрилу. З часом акриловий шар стирається, оголюючи жовтуватий пластик. Візуально розрізнити ці матеріали дуже складно, але ми дамо підказку. Пластикові основи зазвичай мають рельєфне дно, адже вони слизькі. 

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня