Чт, 16 березня 2023

Посадовці США розкрили два сценарії весняного контрнаступу України

За словами американських чиновників, у Києва є два варіанти для проведення великого контрнаступу, який очікується пізньою весною.

За словами американських чиновників, у Києва є два варіанти проведення великого контрнаступу, який очікується пізньою весною.

Про це пише видання Politico з посиланням на анонімні джерела в адміністрації президента США, повідомляє "Європейська правда".

Як йдеться у публікації, офіційні особи США зараз зосереджені на тому, щоб підготувати Україну до великого весняного наступу з метою повернення територій, який, як вони очікують, розпочнеться до травня. Сотні західних танків і бронетехніки зараз прямують в Україну для участі в масштабній операції.

Пакети допомоги США, оголошені чотири-п'ять місяців тому, були спрямовані на те, що потрібно Україні для весняного контрнаступу, сказав один американський чиновник на умовах анонімності.

Видання відзначає, що, за словами посадовців США, Київ ще не визначився зі стратегією контрнаступу, але у нього є два варіанти.

Перший - просуватися на південь через Херсон до Криму, а другий - рухатися на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, перерізавши російський сухопутний коридор.

"Перший варіант не є реалістичним, кажуть посадовці, оскільки Росія окопалася для оборони на східному березі Дніпра, а Україна не має достатньої кількості людських ресурсів для успішної десантної операції проти такої сили. Другий варіант більш вірогідний, кажуть урядовці", - йдеться у публікації видання.

Напередодні міністр оборони Сполучених Штатів поінформував, що загалом дев’ять країн пообіцяли надати Україні понад 150 танків Leopard напередодні великого контрнаступу.

Водночас партнери України намагаються вирішити проблему дефіциту боєприпасів для України. Очікується, що глави МЗС ЄС 20 березня затвердять пропозиції про прискорення військової підтримки України, яка передбачає спільну закупівлю боєприпасів.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня