Пт, 24 лютого 2023

Типи побутових пилососів та їх особливості

Чистота та порядок в домі є основними складовими затишку. Проте прибирання часто забирає багато часу. Пилососи допомагають навести лад в домі швидше. Сучасні моделі дають змогу чистити меблі, мити вікна, збирати пил з килимів, паркету, очищати кожну шпаринку.

Чистота та порядок в домі є основними складовими затишку. Проте прибирання часто забирає багато часу. Пилососи допомагають навести лад в домі швидше. Сучасні моделі дають змогу чистити меблі, мити вікна, збирати пил з килимів, паркету, очищати кожну шпаринку. Розрізняють три основні типи такої техніки: мішкові, з аквафільтром, мийні. Важливо вибрати модель порохотяга, яка матиме потрібні функції та буде зручним в користуванні. 

писолоси

Мішкові пилососи: переваги та недоліки

Такі порохотяги можна назвати класичними. Їх принцип роботи максимально зрозумілий: кріпите мішок, вмикаєте, прибираєте, вимикаєте. Якщо модель обладнана багаторазовим мішком, його можна очистити. Одноразовий викидають в міру наповнення та просто ставлять новий. Плюси такої техніки:

  • невисока ціна;
  • простота заміни фільтра;
  • тиха робота. 

Мішкові моделі називають ідеальними для сухого прибирання. Єдиний нюанс: якщо у вас схильність до алергій або ж просто немає бажання вдихати пил, краще розглядати побутові пилососи з одноразовими мішками. Бо очищення багаторазового — малоприємна процедура, яку й називають головним недоліком такого типу техніки. 

Особливості пилососів з аквафільтром

Аквапорохотяги працюють за таким самим принципом, як і мішкові, за винятком того, що тут пил проходить додатковий фільтр — воду. Потрапляючи в резервуар, бруд осідає там і вже жодним чином не повертається назовні. Тобто з пилососа «виходить» чисте повітря. 

Сучасні моделі бувають двох видів: 

  • з турбулентним фільтром — створює своєрідний смерч у резервуарі, змішуючи воду та пил;
  • з активним сепаратором — під дією повітряного потоку пил осідає у воді, а його найдрібніші частинки затримуються на спеціальному фільтрі. 

Обидва варіанти дають змогу прибирати швидко та ефективно, при цьому додатково зволожуючи повітря. Також вони універсальні, бо можуть очищати як сухі, так і мокрі поверхні. Вибираючи пилосос з аквафільтром в асортименті магазину АЛЛО, рекомендуємо звертати увагу на функціональність техніки. Наявність додаткових опцій, а також потужність, габарити та кількість насадок можуть відрізнятися, залежно від моделі та виробника. 

Аргументи на користь мийного пилососа

На відміну від попередніх двох пропозицій, мийна техніка вирізняється габаритами. Такі пилососи великі та потребують окремого місця в домі. З іншого боку, вони багатофункціональні. Очевидні переваги мийних порохотягів: 

  • ефективне прибирання покриттів з невисоким ворсом та звичайної підлоги, ламінату;
  • можливість очистити м’які меблі;
  • фільтрування повітря та зволоження.

Пилососи з функцією вологого прибирання, як правило, оснащені великою кількістю додаткових насадок та щіток, які дають змогу почистити всі закутки та навіть вертикальні поверхні. 

Проте є й недоліки. Зокрема, до «мінусів» техніки зараховують більше споживання електроенергії, велику вагу та вологі килими, які залишаються після прибирання.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата