Пн, 28 листопада 2022

Мобільні IP-відеокамери для моніторингу та спостереження на будь-якій ділянці території

hikvision-ds

Популярні раніше web-камери сьогодні поступаються іншим цифровим пристроям, подібним до них і здатним передавати/приймати дані, використовуючи мережу Інтернет. Цей пристрій, що функціонує з інтернет-протоколом, називається IP-камера відеоспостереження. В Україні таке обладнання широко використовується для охорони та моніторингу ситуації у різних державних установах та громадських організаціях, застосовується для охорони об'єктів та спостереження у приватному секторі.

Для повноцінного функціонування IP-камері, як автономного пристрою, необхідне мережеве з'єднання, принцип їх підключення аналогічний до з'єднання з мережею принтера, планшета, ноутбука. Ім'я власної мережевої адреси (IP-адреса), камера легко підключається до спільної мережі і транслює картинку території або об'єкта, що її охоплює фокус.

IP-камери відеоспостереження, їх основні типи та особливості

Всі моделі IP-відеокамер, що існують на ринку, в залежності від їх призначення, набору функцій, властивостей і особливостей конструкції, поділяють на кілька типів.

Внутрішні/зовнішні

Функціонал IP-відеокамер обох типів може бути рівнозначним (залежно від моделі), але зовнішні різницю між ними існують. Так, відеокамери для внутрішнього використання характеризуються більш простою конструкцією з акцентом на зовнішню привабливість. Зовнішні камери спостереження виготовляються в міцному корпусі, з елементами захисту від вологи, негоди, вандалізму.

Купольні

До IP-камер цього типу також відносять, Speed Dome і циліндричні відеокамери, Вони відрізняються за формою корпусу, мають функціональні/конструктивні особливості — статичний або обертається (за допомогою ручного/автоматичного управління) корпус.

Дротові та Wi-Fi (бездротові) IP-камери

Бездротове з'єднання відеокамер, звичайно ж, перебуває в пріоритеті, але навіть дротові IP-камери надають можливість підключення до Інтернету за допомогою коаксіального кабелю або LAN-підключення.

Якими особливостями та функціональними властивостями характеризуються IP-відеокамери?

  1. Можливість керування фокусуванням камери в ручному/автоматичному режимі залежить від типу IP-камери. Так, є відеокамери, оснащені об'єктивом моторизованого, варифокального або фіксованого типу.

  2. На деталізацію і якість відео, що транслюються IP-камерами впливають такі характеристики, характеристики, як фокусна відстань, кут огляду пристрою, оптичний зум і роздільна здатність.

  3. IP-відеокамери додатково можуть бути оснащені спеціальними, вузькоспрямованими функціями:

  • тепловізором;

  • ІЧ-підсвічуванням;

  • визначником автомобільних номерів.

Експлуатація IP-відеокамер зручна тим, що це мобільні пристрої, які можна легко та швидко переміщувати для моніторингу різних ділянок території, оскільки вони не прив'язані до проводів. Такі відеокамери працюють із зображенням аналогічно цифровим своїм аналогам — вони також здатні стискати файли, швидко передаючи їх по мережі.

Мережеві камери здатні функціонувати як дротові пристрої за допомогою кабелю Ethernet і маршрутизатора. Бездротові моделі IP-відеокамер працюють через WiFi-маршрутизатор, тому дані пристрою можна вважати універсальними, здатними впоратися з будь-яким завданням при з'єднанні з мережею будь-яким із перерахованих способів.

Де в Україні можна купити надійну IP-відеокамеру?

З метою часу, необхідного для консультації щодо вибору потрібної моделі IP-відеокамери, зверніться до менеджерів компанії Comtrade. У нашому магазині ви знайдете величезний асортимент моделей мережевих камер від різних виробників. Купити у Києві IP-камеру для моніторингу та спостереження за об'єктами з доставкою по всій Україні пропонує інтернет-магазин Comtrade.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня