Вт, 22 листопада 2022

Характеристики та переваги сучасних відеореєстраторів

Відеореєстратор — це така річ, яка автовласнику може не знадобитися за весь період використання авто. Деякі водії, керуючись позитивним досвідом водіння впродовж багатьох років, вирішують його не купувати.

Відеореєстратор — це така річ, яка автовласнику може не знадобитися за весь період використання авто. Деякі водії, керуючись позитивним досвідом водіння впродовж багатьох років, вирішують його не купувати. Мовляв, якщо за 5 чи 10 років нічого страшного не сталося, то й надалі все буде нормально. Але ж ми повинні розуміти, що ДТП стаються не за замовленням водія. На дорозі в будь-який момент може виникнути ситуація, яку необхідно зафіксувати. Це може бути порушення ПДР іншим водієм, що призвело до аварії, перехід дороги пішоходом в невизначеному для цього місці чи підстава шахраїв, які бажають здерти грошенят.

В цих та інших випадках, щоб довести свою невинність в ситуації, що склалася, потрібні будуть докази. А якщо свідків чи вуличних камер на місці події не виявилось, відеореєстратор і стане вашим рятівником, адже відеозйомка здатна достовірно довести інформацію до представників правоохоронних органів та суддів.

відеореєстратор

Характеристики, які впливають на якість зйомки

Важливо, щоб відзняті відео були максимально інформативними. Якість повинна бути такою, щоб можна було чітко визначити марку потрібного авто, його колір, номерний знак, наклейки, пошкодження та інші особливі прикмети. Це ж стосується й пішоходів — одяг, статура, риси обличчя тощо. Якщо з відео неможливо отримати цю інформацію, то сенсу з нього буде небагато. Тому потрібно звертати увагу на такі характеристики відеореєстратора:

  1. Роздільна здатність. Щоб проблеми не виникали, її мінімальне значення повинно становити 1920x1080. Якщо буде більше, то це взагалі чудово.
  2. Кут огляду. Оптимальним показником вважається кут в 130 градусів. Він дозволяє бачити те, що коїться перед камерою і з боків.
  3. Нічна зйомка. Неприємні ситуації дуже часто стаються і вночі. Це може бути навіть не ДТП, а, наприклад, умисне пошкодження автомобіля якимись хуліганами, доки він стоїть біля будинку.
  4. Запис звуку. В багатьох випадках звук відіграє навіть важливішу роль, ніж картинка.

Також важливим параметром є кількість камер. Якщо їх буде дві, то ви зможете знімати не лише те, що коїться спереду авто, а й позаду.

Параметри. які впливають на комфорт в користуванні

До них відноситься:

  1. Об’єм пам’яті. Чим місткішу флеш-карту підтримує відеореєстратор, тим більше відео він може назнімати та тим довше зберігатиме їх в пам’яті. 
  2. Наявність екрану. Дозволить без проблем переглянути потрібний ролик при необхідності.
  3. Можливість керування зі смартфону. Якщо вбудованого екрану немає, повинна бути можливість підключитися до реєстратора за допомогою смартфону та переглянути відео з нього.
  4. Активація запису. Допоможе економити заряд та місце на карті пам’яті. Запис може активуватися в момент різкого гальмування чи прискорення, при ударі, при виявленні руху тощо.

Ці параметри ви повинні підбирати під себе, оскільки в кожного водія поняття зручності своє.

Також не варто купувати відеореєстратор з найдешевшої цінової категорії. Він буде служити вам роками, тому краще вибрати таку модель, з якою у вас не буде проблем під час використання.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Дуда: Інциденти з ракетами РФ у повітряному просторі НАТО загрожують ширшою війною Сьогодні, 26 квітня

У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами Сьогодні, 26 квітня

Зеленський назвав "Рамштайну" життєво важливі пріоритети для успіху України Сьогодні, 26 квітня

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня