Чт, 10 листопада 2022

Коли потрібен адвокат з цивільного права?

Послуги юриста та адвоката є затребуваними у сучасному суспільстві, оскільки багато життєвих процесів та ситуацій напряму пов'язані з нормами цивільного права. Відповідно, якщо необхідна юридична допомога з певного питання, треба негайно звертайтеся до фахівця.

Зокрема в Києві об'єднання адвокатів та юристів Альва Прайвесі надає різноманітні юридичні послуги в сфері цивільного права. Заздалегідь слід зазначити, що можливо як скористатися рядовою усною консультацією, так і підтримкою адвоката в суді, аналізом справи тощо.

Чому звертаються до адвоката

допомога адвоката

Хоча кожна судова суперечка вирішується на підставі чинного законодавства, результат може бути різним, оскільки адвокат здатний вплинути на рішення по справі, яке виноситься суддею. Наприклад, справа може бути виграна завдяки грамотним питанням, які здатний сформулювати лише фахівець.

Не менш важливим є трактування законів у потрібний бік, щоб досягти психологічної переваги. Важливо розуміти, що деякі справи важко виграти, але при цьому можливо суттєво мінімізувати збитки. Таким чином, вдайтеся до адвокатської підтримки за таких обставин:

  1. Справа має спірні моменти,
  2. Результат призведе до серйозних наслідків,
  3. Потрібна мінімізація розміру збитків,
  4. Раніше ви жодного разу не викликалися до суду для розгляду,
  5. Питання, пов'язане з житловим, земельним, спадковим законодавством чи сферою нерухомості.

Звернення до юриста

У ряді випадків компетентний юрист здатний повністю нівелювати ймовірність судового розгляду завдяки певним рекомендаціям і правильному складанню документів. Таким чином, якщо немає бажання опинитись у суді, тоді дійте на випередження. Практика показує, що звернення до юриста є актуальним як для фізичних, так і для юридичних осіб, а прецеденти можуть бути пов'язані з комерційною діяльністю або купівлею-продажем майна.

Також деякі суперечки можна вирішити в досудовому порядку, якщо досягти угоди, що підходить обом сторонам. Якщо аналізувати конкретні ситуації, що вимагатимуть залучення юриста, то до таких належать:

  • Складання або аналіз договору,
  • Реєстрація та подальший юридичний супровід бізнесу,
  • Консультація зі стратегічного питання,
  • Врегулювання досудової суперечки,
  • Перевірка та аудит об'єкту нерухомості, квартири, яку ви бажаєте придбати.

Як знайти надійного спеціаліста

Практика показує, що адвокатська колегія є оптимальним варіантом, коли необхідно отримати якісну юридичну допомогу. Деякі організації укомплектовані провідними представниками сегменту, які мають досвід у різних сферах права. Таким чином, коли маєте намір досягти позитивного результату, аналізуйте пропозиції колегій та об'єднань, що розташовані у необхідному населеному пункті.

Важливо, щоб фахівець ідеально знав право і був здатний вдатися до різних стратегій, особливо якщо має бути судовий розгляд. Звичайна правова підтримка повинна здійснюватися зрозумілою для клієнта мовою. Окремо рекомендується враховувати статистику, аби розуміти ймовірність потенційного результату.

Підсумок

Незалежно від того, чи потрібно скласти документи або здійснити представництво в суді, знадобиться кваліфікований фахівець у сфері цивільного права. Завдяки юристам та адвокатам можна отримати безліч юридичних послуг, що суттєво спростять комерційну діяльність або дозволять уникнути правових ризиків приватній особі у повсякденному житті.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

В ЄС погрожують ухилянтам, очікування від допомоги США, "атака" дронів на Білорусь: новини дня Сьогодні, 26 квітня

Туск назвав дату перестановок в уряді у зв'язку з європейськими виборами Сьогодні, 26 квітня

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня